Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

A nagy hálószobatitok feng shui módra

A párkapcsolatok megélésének egyik fontos, sőt talán a legfontosabb színtere a hálószoba. Ezért utánajártunk, hogyan gondoskodhatunk arról, hogy minden külső tényező boldogságunk kiteljesedését szolgálja. (A feng shui szerint legalábbis…)

A feng shui azt mondja, ha életünk valamely területén javulást szeretnénk elérni, alvás közben fejünk a megfelelő energia irányába kell, hogy nézzen. Így a Sheng Chi energia az anyagi jóléthez, a Tien Yi az egészséghez, a Nien Yien a kapcsolatokhoz, a Fu Wei pedig a harmóniához szükséges.

A hálószobának a Yin, vagyis a csendes energiát tulajdonítják, ezért a yin színeket, például a pasztell árnyalatokat ajánlja a feng shui berendezéséhez. Ezek nyugalmat árasztanak, teremtenek. Itt meg kell jegyezni, hogy több feng shui szakember is állítja, hogy később, értsd a kapcsolat „derekán", amikor már a fellendítésén kell dolgozni, élénk színek alkalmazása célszerű a hálóban, ezért nagyobb falfelületet, akár az egész szobát is vörösre vagy bordó színűre javasolják festeni.
Vágott virággal bátran díszíthető a háló. Fontos, hogy mindig friss víz legyen a vázában. A virágok segítségével megtudhatjuk mennyire van jelen a pozitív energia szobánkban. Ha ugyanis jelen van, akkor virágaink tovább maradnak szépek. A szárazvirág-csokorról megoszlanak a vélemények, nem tanácsolják sokan, hogy bevigyük a hálószobába, merthogy „halott" virág. Ellenben, ha a kedvesünktől kapott vörös rózsáról van szó, mely leszárítva szép emlékeket idéz fel, jó érzéssel tölt el, akkor az a hálóban is elhelyezhető.

Az ágy elhelyezése nagyon fontos. A kedvező irányok valamelyike szerint kell az ágyat beállítani. (A születési dátum alapján kiszámítható a gua szám, amely megmutatja, hogy mely irányokból érkezik adott ember számára a kedvező energia.) Az ágy mellett egy fal legyen lehetőleg, ne két fal találkozása által alkotott sarok vagy egy szekrény széle.

Sok hálóban található tükrös szekrény, vagy tükör a plafonon, falon. A feng shui nem javasolja, hogy a hálóban az ággyal szemben tükör legyen, mert a magyarázatok szerint megzavarja az energiaáramlást. Ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor azt tanácsolják a téma szakemberei, hogy használat után le kell takarni, s úgy kell elhelyezni, hogy az ágyból nézve ne lássuk magunkat benne. (Pedig a plafonra másért kerül, hm…)A jó energiák megőrzéséhez elengedhetetlen a tisztaság a hálószobában, a ruhásszekrényben éppúgy, mint az ágy alatt. Negatív dolgot: válással, sikertelen pénzügyekkel, vitás jogi ügyekkel kapcsolatos iratokat ne hagyjunk a hálószobában. Ezek mellett a dísztárgyak, festmények, fényképek ajándékok közül is mindaz eltávolítandó, amelyik olyan embertől származik, aki iránt kisebb-nagyobb mértékben rossz érzésekkel viseltetünk.Minden változik körülöttünk, így az energiák is. Ezért aztán érdemes minden évben a háló energiáját „megigazítani". A harmonikus tér megteremtése ugyanis nagy hatással lehet a párkapcsolatok alakulására, a magányos könnyebben talál párt magának, a válás energiája feng shui módszerekkel közömbösíthető, a veszekedés heve mérsékelhető…

Olvasóink írták

 • 10. Mankapunka 2010. augusztus 16. 22:38
  „lacim!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))) HMCS HP-je???”
 • 9. tricse 2010. augusztus 16. 21:19
  „szandrácska drága te meg nem tudsz olvasni--kettő szobában vaze,kettőben!Mert tudod van 3 gyerekem! És mióta luxus havi 3000 a netért? Annyit te elköltesz gondolom műkörmösre!:)”
 • 8. akosbarkovics 2010. augusztus 16. 20:56
  „moderálva”
 • 7. xverax 2010. augusztus 16. 20:53
  „nem is értem igazából hogyn voltak meg eddig szandrácskák?
  fengsui??? baromság. ugyanakkora mint a lakberendező.
  más mondja meg miben fogom magam jól érezni???
  beteg aki ezeknek pénzt ad:)”
 • 6. lacim6 2010. augusztus 16. 20:05
  „4. hozzászólás szandrácska Élvezd csak a fing-shuit HP”
 • 5. lacim6 2010. augusztus 16. 20:04
  „4. hozzászólás szandrácska Inkább neked te kis HP.”
 • 4. szandrácska 2010. augusztus 16. 19:32
  „Tricse,de azért internetre telik úgy látom..Na ez a szégyen,hogy 5en éltek egy szobában,de a luxus az megvan ezek mellett...A cikk pedig nem neked íródott”
 • 3. Agent 2010. augusztus 16. 18:07
  „Ez is egy iparág:)”
 • 2. Mankapunka 2010. augusztus 16. 16:23
  „tricse

  A lkótelepi cigány feng-shuit nézném,meg,mikor 55nm-en 10-en laknak. A kimosott ruha,meg alig fér el az erkélyen száradni.”
 • 1. tricse 2010. augusztus 16. 09:51
  „Mi az a hálószoba?Ja! Öten élünk két szobában! Hálószobafengsui---gazdagok huncutsága! Nézzétek meg a képeket,mindegyik szoba minimum egy milla!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sziget: drágaság minőségi fejlődésért cserébe - fotók

Vannak dolgok, amikhez az évek folyamán már hozzászokhattunk a fesztiválok tekintetében, így… Tovább olvasom