Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A Mercedes-Benz 2010 téli divattevékenysége

Nick Knight, korunk egyik leginkább befolyásos és innovatív divatfotósa, a Mercedes-Benz divattevékenységének keretében, az újító szellemű brit formatervező, Gareth Pugh bevonásával hozza látványosan képbe a Mercedes-Benz SLS AMG-t és Julia Stegnert.
A Mercedes-Benz bármely más autónál jobban jelképezi a látomásos és újszerű technikát, illetve designt – és aligha akad még egy fotós, aki rátermettebben tudná megragadni a divat és a technika összefüggését, mint Nick Knight. Szakmájából az elsők között alkalmazza a legkorszerűbb képfeldolgozási módszereket és a háromdimenziós szkennelést, video-animációi stílusformálók.

Társa most Gareth Pugh – a nemzetközi divat-színtér „Darligja" –, vele tervezték a látványt a „fashion as performance" („divat, mint művészi produkció" mottóval. Pugh alkotásai egyszerre műalkotások és szobrok – „nonsensically", ahogy ő maga szívesen mondogatja.

Az eredmény a két művész és az autó szimbiózisából keletkező egészen különleges esztétika és modern, szürreális képi nyelv: mindig a ténylegesen lehetséges határán, a kort egy lépéssel megelőzve. Éppen ezt képviseli a Mercedes-Benznél a Mercedes-Benz SLS AMG is, hiszen Gorden Wagener design-főnök és csapata a klasszikus Mercedes sportkocsik formai elemeit, például az ikonszerű szárnyas ajtót és a markánsan redukált stílust értelmezték újonnan.

Anders Sundt Jensen, a Mercedes-Benz Cars márkakommunikációs vezetője, kiemeli a design és a stílus összhangjának jelentőségét: „A látomások megvalósítása lényegi része a Mercedes-Benz sikertörténetnek. A design, a technika, az anyagok és a stílus, illetve a korszellem iránti érzék szenvedélyétől vezettetve alkotják innovatív tervezők a kreációikat. Az újító erő éppoly nagy szerepet játszik a divatban, mint az autóiparban. A jövőbemutató design mindig a rendkívüli ötletek, a személyes kézjegyek és az összetéveszthetetlen stílus kapcsolatából születik. Éppen ez emeli ki a Mercedes-Benz márkát."

A motívum, mint kreatív dialógus

A fotós Nick Knight és a divattervező Gareth Pugh számára biztosított abszolút, korlátlan alkotói szabadság révén teljesen új utat nyit meg a Mercedes-Benz a márka nemzetközi divattevékenységének képmotívumával kapcsolatban. A márkára jellemző tartalom a legmagasabb színvonalon, intellektuális igénnyel, a témához illően jelenik meg.

A specifikus dialógusból, amely hosszú távon képez nemzetközi, modern alkotói és innovációs platformot művészek, divattervezők, fotósok és médiaemberek számára, a mindenkori téma újszerű ábrázolásmódja fejlődik ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Én táncolnék veled....

Itt a báli szezon és ilyenkor reflektorfénybe kerül a társastánctudásunk. Tovább olvasom