Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A Márton és lányai kökény pálinkával bővítette vadgyümölcs termékcsaládját

A Márton és lányai manufaktúra új ízzel rukkolt elő.
A főzőmester, Márton János szerint az új kökény tökéletesen hozza a pálinkáira jellemző parfümös illatot, és az azzal párosuló selymes, karakteres ízt.Márton János, a Márton és lányai pálinkafőzde mestere a számos idei, értékes kitűntetés begyűjtése: a gyulai mézes párlatversenyen két arany, egy ezüst; a Destillatán Champion díj, és további 9 érem, valamint a HunDeszten szerzett 14 érem után bemutatta legújabb büszkeségét, az új kökény pálinkáját, amely már megújult csomagolásban kerül forgalomba.A sajtónyilvános kóstoláson a házigazda elmesélte, hogy a válság ellenére a cég folyamatos fejlődést és forgalomnövekedést mutat, köszönhetően a gondos munkának.

„Fejlesztünk, beruházunk, és új ízeket hozunk ki. Évente 35-40 ezer palackot forgalmazunk, ugyanakkor a család nagy egyetértésben úgy gondolja, évi 40-50 ezer palacknál tovább nem akarunk lépni. Ekkora tételnél már nehéz odafigyelni: mosni, válogatni és úgy gondozni a készülő párlatot, mint ahogy most tesszük" – mondta a főzőmester.

Mint kiderült, az osztrák párlatverseny, a Destillata rangos kitűntetését, az Év Pálinkája címet is ennek a nagyon aprólékos, rendkívüli odafigyelésnek köszönheti a manufaktúra.„Hat éve küzdök a barackkal a Destillatán és most beérett a munka „gyümölcse": az osztrákok fejet hajtottak a pálinkánk előtt. Nem adták könnyen" – jegyezte meg Márton.

Az új íz, a kökény pálinka fogadtatása a sajtó képviselőnek körében egyöntetűen pozitív volt.„Míg a bodza és a som nem kiemelkedő pálinka alapanyagok, addig a kökény csodát nyújt: hosszú íze és illata a belőle készült italban is jól érezhető. Kékesfekete, hamvas, csonthéjas vadgyümölcs létére szép illatú, a gyümölcsre jellemző vastag, testes pálinkát ad. Először készítettem ilyet. Remélem, ez is sikerpálinka lesz" – tette hozzá Márton János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia! Szerelni próbált a meccsen és meghalt egy 15 éves fiú

Két fiatal focista hétvégi tragédiája döbbentette meg a briteket. Mindketten meccs közben, a pályán… Tovább olvasom