Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A makro- és mikrokozmosz egységét bemutató plakátkiállítás

Égitestek, földi testek címmel kiállítást rendez 17 művész alkotásaiból a Magyar Plakát Társaság szerdától április közepéig a budapesti Klebelsberg Kultúrkúrián.
Pincehelyi Sándor festő- és grafikusművész, az öt éve alakult plakáttársaság elnöke elmondta az MTI-nek, hogy 17 művész 50 plakátját láthatják az érdeklődők a csillagászat és az ember témakörében.

Az ötletet a kiállításhoz az adta, hogy tavaly volt a Csillagászat Nemzetközi Éve, a plakáttervező grafikusok pedig elhatározták, hogy képi dialógust kezdeményeznek a véges és a végtelen, vagyis az égitestek és földi testek között. A furcsa párbeszédbe bekapcsolódtak a társaság tagjai a legidősebbtől a legfiatalabbig, köztük Árendás József, Bakos István, Tóth Tamás, Orosz István és Varga Gábor Farkas.

A lapokon megtalálhatók a csillagok, a Hold, a Nap földi visszatükröződései - sorolta az elnök. Kemény György humorral átszőtt plakátján egy nő hátsó fele és egy szép kavics látható. Gyárfás Gábor ugyancsak kavicsokat ábrázol lapján a napfény tükrében, míg Ducki Kristóf plakátján csillagszövevényből bújik elő egy figura, egy földi lény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszteséges lett az EADS konzorcium

Súlyos veszteséget kellett elkönyvelnie tavaly az Airbus repülőgépeket is gyártó EADS nyugat-európai… Tovább olvasom