Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

A magyarok ötöde havonta szexel

Megdöbbentő eredményekkel szolgált a HáziPatika.com által, mintegy 83 ezer fő részvételével elvégzett felmérés-sorozat: kiderült többek között, hogy a magyarok ötöde havonta, vagy rikábban él nemi életet, kétharmada gyakran stresszel, felének pedig nagyon kevés közeli barátja van.

Nagyszabású, csaknem 83 ezer fő részvételével lebonyolított, széleskörű „egészségfelmérést" végzett a HáziPatika.com, amelynek eredményeit az Ipsos által párhuzamosan ezerfős reprezentatív mintán elvégzett kutatás is alátámasztotta. A népszerű egészségportál kutatásából – amelynek célja a hazai lakosság egészségtudatának felmérése – számos érdekes adat szűrhető le.

Sok dohányzás és kávé

A HáziPatika kutatása szerint a magyarok egyharmada (33%-a) dohányzik – az adatot az Ipsos felmérése is alátámasztotta. Az Ipsos kiegészítő felméréséből az is kitűnik, hogy a dohányosok mintegy fele (47%) több mint napi fél doboz cigarettát szív el. Ennél is erősebb dohányosnak az érintettek tizede (11%) számít.

Az online kérdőívek elemzésekor az is kitűnik, hogy a dohányzás más attitűdökkel és szokásokkal is összefügg. A dohányosok közül az átlagnál többen mondták azt, hogy rendkívül stresszes az életük, naponta kávéznak, illetve isznak szénsavas üdítőket, viszont csak ritkábban fogyasztanak tejet vagy tejterméket, illetve zöldséget-gyümölcsöt, nem szednek vitaminokat- és/vagy táplálék-kiegészítőket, és nem sportolnak.

A válaszadók kétharmada (65%) minden nap kávézik; harmada pedig naponta több kávét is megiszik.

Még több a stressz

A válaszadók 62%-ánál fordulnak elő rendszeresen stresszes pillanatok, és 14% van erős stressz alatt mindennap. Mindössze a kérdőívet kitöltők negyede [24%] nem tapasztal nyomást egyáltalán.

A különböző mértékű stressz szinte életkor-független jelenségnek tekinthető, hiszen csak a 60+ évesek élnek nyugodtabb életet [52%-uk nem tapasztal nyomást egyáltalán]. A legnagyobb nyomás alatt a 30-49 évesek vannak.

Érdekes: a férfiak stressz szintje alacsonyabb, mint a nőké! A férfiak harmada [32%] nem tapasztalt stresszt egyáltalán, míg a nőknek a 22%-a él nyugodt életet.

A stressz itt is szoros összefüggésben áll az egészségi állapottal, hiszen akik erős stressz alatt vannak minden nap, azoknak a 22%-a tartja rossznak az egészségi állapotát, míg az összes válaszadónak csak a 9%-a.

Kevés a szex

A magyarok szexuális étvágya nem mondható kiemelkedőnek. A megkérdezettek 7%-a vallotta azt, hogy csak havonta, 12%-a pedig, hogy ennél is ritkábban él nemi életet – ráadásul 14% azoknak az aránya, akik még/már nem aktívak szexuálisan.

Még megdöbbentőbb adat, hogy a válaszadók 21%-a egyáltalán nem védekezik egyáltalán a nem kívánt terhesség ellen, akik viszont igen, azok 11%-a a nem túl biztonságos megszakított közösülés módszerét használja.

A szexuális úton terjedő betegségek ellen a válaszadók 56%-a nem védekezik, mert állítása szerint monogám, tartós párkapcsolatban él, ezért nem szükséges védekeznie.

Még kevesebb a barát

A barátokra vonatkozó kérdések alapján alkotott kép szöges ellentétben áll a közösségi hálókon tapasztalható attitűdökkel.

A „Hány közeli barátja van Önnek?" kérdésre például a 83 ezer válaszadó több mint fele (52%-a) mondta azt, hogy ötnél kevesebb, de a válaszadók igen nagy hányada (31%) válaszolt úgy, hogy ötnél több, de tíznél kevesebb embert tart közeli barátjának.

Ennél is szomorúbb, hogy majdnem ötezer ember (a válaszadók 6%-a) válaszolta azt, hogy egyetlen közeli barátja sincsen.

A Házipatika.com-ról

A HáziPatika.com Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb tematikus egészségügyi portálja. Célja, hogy értékes, korszerű és szakmailag hiteles, az egészséggel és az egészséges életmóddal kapcsolatos információkat juttasson el elsősorban a nem szakmabeli olvasókhoz.

A HáziPatika.com oldalait havonta közel egymillió olvasó keresi fel. A naponta frissülő egészségügyi hírek mellett több mint háromezer cikk, kiemelt rovatok, betegséglexikon, egészségügyi adatbázisok, tesztek, kalkulátorok, vizsgálatok, laboreredmény-értelmező, számos interaktív szolgáltatás és webáruház várja az érdeklődőket.

Aki egészségi állapotáról, egyes betegségekről, egészségügyi intézményekről vagy az egészséges életmódról keres korszerű és szakmailag hiteles információkat, a HáziPatika.com oldalain biztos megtalálja.

Olvasóink írták

 • 17. maradando 2010. június 25. 03:18
  „16.Truder
  Sajnos! Meg persze természetes is, mert nem mi alakitjuk a "helyzetett" ! :-)))
  Pedig a pozitiv statisztika az én oldalamon "ÁLL" ! Rajtam nem múlik. :D”
 • 16. Truder 2010. június 21. 11:29
  „Valóban ilyen gyászos a helyzet?”
 • 15. Jandex 2010. június 08. 20:54
  „8. hozzászólás buggyant 2010.06.08. 07:28
  "És ezen van mit rágni?"
  Rágniiiii?! Még fogazni is tilos!!!! :))))
  14. hozzászólás makacs 2010.06.08. 17:20
  Nem tudom, a mai nap szépe nem boldogtalan mostanában?:)))
  Még gyerek!!!!!!!!”
 • 14. makacs 2010. június 08. 17:20
  „13
  Én is erre gyanakodtam néhány kolleginánál és íme.
  Lehet kezelésbe veszem őket:)))
  Mindenki jól jár, ők boldogabbak lesznek én meg nyugodtabb:)
  Nem tudom, a mai nap szépe nem boldogtalan mostanában?:)))”
 • 13. Griffin 2010. június 08. 12:25
  „havonta?????
  hát ezek betegek...és még ezt nevezik házasságnak???
  nem csoda, hogy annyi frusztrált, kielégítetlen nő keseríti napjainkat a munkahelyeken....”
 • 12. buggyant 2010. június 08. 11:41
  „11. Jah, köszi. Elkerülte a figyelmemet. Nem olvastam el a cikket csak a címeket meg a hozzászólásokat. Már értem. Jól jön egy kis jutalék a kisalföldnek :)”
 • 11. megmindiggyöri 2010. június 08. 09:09
  „"buggyant 2010.06.08. 07:28
  Na mi van? Helykitöltő cikk? Most marha sok újat megtudtunk. Van aki sokat szexel, van, aki meg nem. Van, aki félrekúr, van, aki meg nem. Van, aki védekezik, van, aki meg nem. És ezen van mit rágni?"

  Olvasd el az utolsó bekezdést, akkor látod, h. egy honlapot reklámoz, ahol még webáruház is van.:)))”
 • 10. megmindiggyöri 2010. június 08. 09:05
  „"nem szednek vitaminokat- és/vagy táplálék-kiegészítőket" - ez mért baj? Nehogy azt mondja valaki, hogyha normálisan tálálkozik az ember, akkor ezekre a mű izékre szüksége van. Akkor én is nagyon egészségtelenül élek, sőt a gyerekeim is. Ehhez képest 10 éve voltam beteg (akkor egy kis influenza), táppénzen soha életemben nem voltam (még terhesen is végig dolgoztam), a gyerekeim se betegesek. A lányom 7,5 éves, életében egyszer volt bárányhimlős, egyszer meg skarlátos. Ennyi. Ismerőseim, akik szedik a műanyag szereket, sokkal betegesebbek.”
 • 9. piroskaésabarkasz 2010. június 08. 08:53
  „Én arról nem tehetek,hogy a 30 csajomra csak egy nap jut egy hónapban!”
 • 8. buggyant 2010. június 08. 07:28
  „Na mi van? Helykitöltő cikk? Most marha sok újat megtudtunk. Van aki sokat szexel, van, aki meg nem. Van, aki félrekúr, van, aki meg nem. Van, aki védekezik, van, aki meg nem. És ezen van mit rágni?”
 • 7. arrabonem 2010. június 07. 22:13
  „6.
  A szexuális úton terjedő betegségek ellen a válaszadók nagy része a nem szexeléssel védekezik. Nem adunk esélyt a genyó kis vírusoknak, baciknak...”
 • 6. sztiv 2010. június 07. 20:24
  „A szexuális úton terjedő betegségek ellen a válaszadók 56%-a nem védekezik, mert állítása szerint monogám, tartós párkapcsolatban él, ezért nem szükséges védekeznie.

  azaz 44% félreQr :D”
 • 5. sztiv 2010. június 07. 20:23
  „A szexuális úton terjedő betegségek ellen a válaszadók 56%-a nem védekezik, mert állítása szerint monogám, tartós párkapcsolatban él, ezért nem szükséges védekeznie.

  Na most ezzel mi a baj?

  Akkor van a bibi, amikor 10 év házasság után még mindig zokniban fürdik az ember :D”
 • 4. soproni 2010. június 07. 19:37
  „"A magyarok szexuális étvágya nem mondható kiemelkedőnek" Hazai pályán,vagy idegenben? :))”
 • 3. accelerator 2010. június 07. 17:34
  „Sajna havonta csak egyszer van fizetés! :) Másnapra már elfogy...”
 • 2. Muaddib 2010. június 07. 13:28
  „Ha túl hosszú a szünet, akkor még a női biciklire is kacsingatok!”
 • 1. Jandex 2010. június 07. 12:11
  „Kérdezték volna meg az etnikumot is,mindjárt világelsők lennénk!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sör rizsből, mézből és galagonyából

Kilencezer éves recept alapján sört egy kis kanadai sörfőzdében. Az ital júliusban kerül forgalomba… Tovább olvasom