Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

A Magyar Rádió szerint az MR1-Kossuth Rádió a leghallgatottabb adó

A Magyar Rádió is beszállt a versenybe: a közszolgálati adó szerint az MR-1 Kossuth Rádió az ország leghallgatottabb adója.


17 óra 5 perc - A Magyar Rádió szerint az MR1-Kossuth Rádió továbbra is a leghallgatottabb magyar rádió

Immár ötödik hónapja az MR1-Kossuth Rádió vezeti a rádiós
hallgatottsági listát a teljes lakosság (15+) körében.

A közszolgálati rádió reggeli műsora továbbra is őrzi első helyét: a 180 perc reggelente több mint 1 millió hallgatót ér el, és annak ellenére a leghallgatottabb reggeli műsor, hogy naponta csak három órán át hallható, azaz rövidebb versenytársainál.


A napközbeni rádiózás során továbbra is vezet a Déli Krónika, amelyre hétköznapokon több mint 600 ezren kapcsolnak azért, hogy a napi eseményekről tájékozódjanak.

A közszolgálati rádió adóit a 2010. májusi felmérési adatok alapján, hétköznapokon 2 millióan hallgatják.

Hogyan gyűjtik az adatokat?

2010 januárjától az adatgyűjtés ún. hibrid adatfelvételi módszerrel történik, mely során a válaszadók egy része számítógéppel támogatott telefonos (CATI) megkérdezés során számol be rádióhallgatási szokásairól, míg egy másik csoport a szintén számítógéppel támogatott online (CAWI)  módszerrel kitölthető kérdőív segítségével szolgáltat erről adatokat.


Korábban

A Class FM letarolta a kereskedelmi rádiók piacát - országosan minden műsorsávban és minden korcsoportban vezeti a hallgatottsági listát.

A legfrissebb Ipsos-GFK hivatalos rádiós közönségmérési adatok szerint a Class FM a leghallgatottabb országos kereskedelmi rádió. Beérett a csatorna műsorstratégiája, a tudatos építkező munka meghozta gyümölcsét. Országosan minden műsorsávban és korcsoportban felülkerekedett a kereskedelmi rádiók piacán a Class FM.

Az összes meghatározó műsor jelentős fölénnyel vezeti a listát, többek között: a Class kívánságműsor Abaházi Csabával, a Class délután Vágó Pirossal, a Jáksó Top20 vagy Csiszár Jenő műsora. A kereskedelmi rádiók műsorában meghatározó reggeli műsorsávban is óriási bravúrt hajtottak végre: már a kezdetek óta szorongatja Morning Show a konkurenciát, mára azonban egyértelművé vált, nemcsak méltó ellenfelek, de le is győzhetik a „rádiózás nagy öregjeit".

A reggeli műsor Sebestyén Balázs vezetésével immáron többedszer, meggyőző különbséggel letaszította a trónról a 12 évig verhetetlen Boros-Bochkor párost. Fiatalos lendületével, bevállalós hangnemével és szókimondó humorával elsöpörte a Bumerángot a Morning Show.Pakots Zsolt, a Class FM vezérigazgatója elmondta: „Felismertük, hogy 2010-ben már máshogy kell rádiózni. A hónapról hónapra végzett tudatos építkező munka gyümölcse beérett, nagy örömmel tölt el minket, hogy végre bebizonyosodott: nem hiába dolgoztunk. A hallgatók döntöttek, a tények makacs dolgok, a számok egyértelműen mutatják, hogy ki halad jó irányba, jelenleg a Class FM a piacvezető kereskedelmi rádió. Örülünk, de tudjuk, hogy van még min dolgozni, van hová fejlődni és az éles verseny miatt folyamatosan naprakésznek kell lennünk. Emellett a többi rádióval közösen azon dolgozunk, hogy a rádiós piacot visszaemeljük a méltó helyére és eljuttassuk a piachoz azt az információt, hogy a rádiót nem csupán szeretik az emberek, hanem hallgatják is, hazánkban jelenleg naponta 7.5 millióan.

HIVATALOS MÉRÉSI ADATOK, 2010 MÁJUS

Átlag napi elérés a 15-49 évesek körében (ezer fő)

Class FM: 996
Neo FM: 851
Juventus Rádió 353
MR2 Petőfi Rádió 340

Átlag napi elérés a 15 évesek és idősebbek körében (ezer fő)

Class FM: 1385
Neo FM: 1283
Juventus Rádió 558
MR2 Petőfi Rádió 488

Reggeli idősáv hallgatottsága átlag hétköznap a 15-49 évesek körében (ezer fő)

Class FM: 738
Neo FM: 581
Juventus Rádió 186
MR2 Petőfi Rádió 148

Reggeli idősáv hallgatottsága átlag hétköznap a 15 évesek és idősebbek körében (ezer fő)

Class FM: 1001
Neo FM: 956
Juventus Rádió 299
MR2 Petőfi Rádió 219

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Dwatson 2010. június 18. 17:52
  „Csak a Kossuthot hallgatom,kár hogy autóban sokszor csak kh-on fogható.A kereskedelmi rádiók egyik-másik műsorát egyenesen gusztustalannak tartom,amit a munkatársak miatt néha én is hallgatni kényszerülök.”
 • 34. RickCartman 2010. június 17. 21:41
  „32. hozzászólás hovatovabb 2010.06.17. 21:26

  Igazad van, a helyi rádiók még ide számíthatóak, ott nem baj, ha bemondják, hogy a Kossuth utcában javítják a járdát, sőt, a helyi média nagyon erős tud lenni (már ahol van). De országosan fogható adókban bosszant ez a Budapest-centrikusság. Leginkább pedig az az igénytelenség, és silányság, ami a kereskedelmi adókból ömlik "jópofaság", és "könnyedség" álca alatt. Sajnos, ennek véleményformáló, és a közízlést alakító hatása is van, lalikirályt meg a borosbocskort többen ismerik, mint Sinkovits Imrét, pedig utóbbiról a minap volt műsor a Kossuthon. De hát ugye: mindent a közönségért, amilyen a közönség, olyan műsor.”
 • 33. neutral 2010. június 17. 21:34
  „Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz. Ha tehetem, és is a Kossuthot (bocsánat: MR1-Kossuthot) hallgatom. Rengeteget lehet tanulni belőle, tájékozottá tesz, segít az eligazodásban a mindennapi ügyek útvesztőjében. Mindig friss és részletes. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nem rest gondolkodni és a rádiót nemcsak háttérzörej-forrásnak használja. Persze néha ez is kell: ha zene, akkor marad a Kék Duna.”
 • 32. hovatovabb 2010. június 17. 21:26
  „Kossuth a leghallgathatób :)
  A kereskedelmiekben a helyiek a jobbak szerintem.
  Neo, Class eröltetettek a nevetések,és a zene olyan :( :( és engem se érdekelnek a Bp.i útinformációk..”
 • 31. RickCartman 2010. június 17. 21:19
  „Csak Kossuthot hallgatok, reggel, napközben, és éjjel. Irodalmi összeállítások, dokumentumműsorok, riportok, tudományos műsorok, én ezeket szeretem. Hányhatnékom van a lalikirálytól, és társaitól, és kereskedelmi "hírektől", ahol minimum egy heten a neten keringő, "másodfirsseségű" bulvármorzsákat dobálnak a "nép" elé, zabáljátok. Még az egyébként objektív közlekedési hírek is arról szólnak, hogy a Lánchídon Pest felé lassú a haladás, és a Váci úton a kifelé menő sávban 15 méteren felbontották a burkolatot, ami még a pestiek közül sem érint mindenkit, az ország "vidéki" részét pedig egye meg a fene.
  Hajrá Kossuth, (és Petőfi, az igazi minőségi könnyűzenével, hipp-hopp mentesen, és LL Junior mentesen), nem véletlen: a "kereskedelmi" adók színvonala az ő közönségüket minősíti.”
 • 30. makacs 2010. június 17. 20:40
  „29
  Egyébként persze hallom én is a " a leghallgatottabb magyar rádió" reklámot, de azt gondoltam,hohy a közszolgálatiak között vagy a tulajdonos-szerkezetre vonatkozik. Meglepő.”
 • 29. makacs 2010. június 17. 20:24
  „Nem hittem volna ,hogy a Kossuthot ennyien hallgatjuk. Van még igény az értelmes szóra? El sem hiszem. Ha zenét akarok hallani akkor Juventus.”
 • 28. IV.Béla 2010. június 17. 19:13
  „Hát ezzel a Kossuth Rádióval valaki mocskos nagyon hazudik.”
 • 27. pancser 2010. június 17. 18:51
  „Én is a többséghez tartozom a Kossuthtal. Korábban gyakran ment a Sláger is, de valahogy a Neo-val tartózkodó vagyok. Viszont ahol Jáksó, ott én nem!”
 • 26. pihent 2010. június 17. 18:21
  „Akkor én a többséghez tartozom, ami itt kisebbség, mert gyakran megy nálam az MR1.
  A két országos kereskedelmi közül a Classon jobbak a zenék szerintem, a Neón tetszik az Ezeröcsi és szerda esténként a Beugró plusz.
  Helyi rádiók közül Kék Duna, de ha Győrtől nyugatabbra megyek, akkor szívesen hallgatok bele a régiósok közül a Napba, a Lajtába vagy a Rábaköz Rádióba is.”
 • 25. elárulom 2010. június 17. 15:42
  „Jó a Bumeráng,és néha nagyon betalál a Morning is,de a lényeg szerintem mind a kettőnél ugyanaz.Ugyanaz a forgatókönyv megy a Classnál a reggeli műsorban amit a Bumeráng már régóta csinál.De hogy a 10 óra utáni műsorokat ki hallgatja?!Főleg a Jáksót és a Csiszárt említeném,az a 2 kiégett,idétlen valami....No de ne kritizálódjak már hanem említsem meg hogy az MR2 rengeteget fejlődött!!!Már szinte hallgatható,és külön pont nekik azért mert sok-sok magyar zenét játszanak,régit-újat beleértve!Tetszik a reggeli műsorvezető stílusa:)!Visszafogott és intelligens,nagyon választékosan beszél.”
 • 24. Tunde24 2010. június 17. 15:19
  „Imádom a class-os fiukat,a fülhallgatón keresztül hallgatom Őket,és nem érdekel,hogy közben a buszon,üzletben stb.elmosolyodom.Hajrá Jani,Balázs,Feri,csak így tovább.”
 • 23. oslako 2010. június 17. 15:04
  „nem a Class olyan jó, hanem a Neo meg a többi hallgathatatlan”
 • 22. tati 2010. június 17. 15:03
  „A Neo FM pontosan a reggeli műsorvezetők miatt bukta el a hallgatottságát(míg Bochkorék nem voltak),és maradt sok embernél Balázsék humora,ami nem véletlen, hisz jobbak lettek,beértek erre a címre.”
 • 21. prettywoman 2010. június 17. 14:55
  „Goldman, nálad a pont. Én is azért kedvelem, mert sokszor foglalkoznak mindenkit érintő problémákkal és gyakran megkérdezik az illetékeseket. Időnként még előre is mozdul valami, bár nem az ő feladatuk lenne. Én is kedvelem őket, bár tény, hogy Slágeres korukban jobbak voltak. Márta néni nyaral, ő most nagyon hiányzik, bírom az öreglányt. Kedvelem a postaláda rovatot is.
  Amit nem szeretek ebben a műsorban, az a trágár beszéd.”
 • 20. enzso 2010. június 17. 14:31
  „Érdekes mindenki bumerángot hallgat, lassan már olyan lesz mint a bari közt senki sem nézi de mindenki tudja hogy mi van benne:D”
 • 19. NemeszteleN 2010. június 17. 13:25
  „Nálam is a Bumeráng az, ami miatt rádiót kapcsolok, a másikba belehallgatok majd, ha magyar neve lesz, vagy legalább latin!”
 • 18. enzso 2010. június 17. 13:25
  „Én is mindig a Class FM-et hallgatom ha tehetem pont itt a reggeli műsorát melyben a Balázs és a Jani nagyon jopofák viszont a Feri nem igazán közéjük való, Ö inkább műveltebb( okosabb) embernek tűnik. Ettől függetlenül nagyon bírom Őket jó csapat jó hangulattal!! Hajrá csak így tovább!!!”
 • 17. 1soproni 2010. június 17. 13:24
  „Class FM-et sosem, bumerángot akkor, ha épp nem hírek mennek a helyi rádiókon miközben a munkahelyem felé tartok :)”
 • 16. _Zoli_ 2010. június 17. 13:11
  „Nálam a Bumeráng a nyerő!
  Egyébként mindenki azt hallgat amit akar!
  Ha az egyik nem tetszik valakinek az hallgasson mást, ha semelyik nem jön be neki akkor kapcsolja ki!
  Tök fölösleges leszólni bármelyiket is! Mindegyiket sokan hallgatják!”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező feltüntetni a mobiltelefonok sugárzási értékét San Franciscóban

Kötelező lesz feltüntetni a mobiltelefonok és más eszközök elektromágneses sugárzási mértékét San… Tovább olvasom