Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A maffia miatt ismét elmaradt a calabriai körmenet

Ismét lemondta a dél-olaszországi Sant'Onofrio és Stefanaconi püspöke a húsvéti körmenetet, miután a hatóságok nem engedték, hogy a 'ndrangheta helyi bűnszervezet tagjai vigyék a feltámadt Krisztus és Szűz Mária szobrát.
A rendőrség szerint a két calabriai település utcáin húsvétvasárnap minden évben életre kelő hagyomány a 'ndrangheta tagjainak éltetéséről szólt volna. Éppen ezért a hatóságok elrendelték, hogy idén a polgári védelem emberei vigyék a vállukon a szobrokat a püspök által vezetett körmenetben.

A püspök erre lemondta az ünnepet, azt hangoztatva, hogy ezek a kérdések a helyi lakosságra tartoznak és a rendőrség ne döntsön a fejük felett. Hozzátette, hogy Calabriában sem mindenki maffiózó.

Az egyaránt 3000 lakosú, egymással majdnem egybeépült Sant'Onofrio és Stefanaconi az olasz csizma orrában található. A dél-olaszországi szervezett bűnözés fellegvárainak számítanak, ahol a mindennapi életet és az ünnepeket is a 'ndrangheta családjai felügyelik. A Patania klán tagjai az egyházi szertartásokon is kiemelt szerepet kaptak, így hangsúlyozva tekintélyüket és az egyház részéről való elismerésüket.

Számos más délolasz városhoz hasonlóan Sant'Onofrióban és Stefanaconiban is az a húsvéti szokás, hogy körmenetben viszik végig az utcákon a feltámadt Krisztus és Szűz Mária életnagyságú szobrát, amelyeket a helyi közösség vezetői, vagyis a 'ndrangheta tagjai vesznek a vállukra.

Sant'Onofrióban és Stefanaconiban a hatóságok 2010 óta igyekeznek megakadályozni, hogy a 'ndrangheta emberei vezessék az egyházi ünnepeket, és azóta ez a harmadik alkalom, hogy a húsvéti körmenet elmaradt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zac Efron Halston Sage-dzsel jár

A fiatalok szokás szerint egy kosármeccsen mutatták meg magukat, ahol vidáman viháncoltak, amíg a… Tovább olvasom