Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

A macskások okosabbak a kutyásoknál?

A macskákról régóta azt tartják, hogy okosabbak a kutyáknál, most ugyanezt állapította meg gazdáikról is egy brit tanulmány. És Ön szerint?

A macskák gazdái nagyobb valószínűséggel végeztek egyetemet, mint a kutyák tulajdonosai, legalábbis Nagy-Britanniában, ahol a macska- és kutyapopuláció 50 százalékkal magasabb a becsültnél, és eléri a 20,8 milliót - derítették ki a Bristoli Egyetem szakemberei.A macskatulajdonosok műveltsége természetesen nem kedvenceik okosságából fakad, sokkal inkább abból, hogy a tanultabb emberek hosszabb időt töltenek munkával, és ezért olyan háziállatot tartanak, amely jobban megfelel életmódjuknak. A kutyáktól eltérően a cicáknak nincs szükségük sétáltatásra, és beérik kevesebb emberi társasággal - mondják a szakemberek.

"Nem hisszük, hogy az állattartás a jövedelem nagyságával állna összefüggésben, mivel ezt a lehetőséget is megvizsgáltuk, ám csak csekély eltérést találtunk. A macskák a kutyáknál kevesebb idővel is beérik naponta, ezért népszerűbbek a tanult emberek körében, akik későig dolgoznak, és hosszú időt töltenek munkába járással " - idézte Jane Murrayt, az egyetem macskajárványtani szakértőjét a The Daily Telegraph brit napilap honlapja (www.telegraph.co.uk).

Azok a háztartások, ahol egyetemi végzettségű van, 1,36-szor nagyobb eséllyel választanak cicát, mint a többiek. Ugyanezek a háztartások kevésbé valószínű, hogy kutyát tartanak, szemben az olyanokkal, ahol senki nem végzett egyetemet.

A Veterinary Record állatorvosi szaklapban közzétett tanulmány azt is kimutatta, hogy a macskatulajdonosok inkább idősebbek és nők. Mind előbbiek, mind a kutyatulajdonosok inkább vidéken lévő, kerttel rendelkező háztartásban laknak.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Mankapunka 2010. február 10. 12:11
  „makacs

  Cask aztán,nehogy "elmacskásodj"”
 • 31. anatole 2010. február 10. 08:43
  „Tény és való, meg kell nézni sok kutya tulajdonos milyen agressziven viselkednek embertársaikkal. Volt egy riport a Délmagyar újságban amikor kutyák támadtak meg hajléktalanokat, de erre irtam a cikkem, a gazdi úszitotta rájuk. Természetesen vérebek voltak s legtöbb NAGYFIÚ igy gyakorolja az ember vadászatot. Mig a macska gazdik türelmesek, szeretik ember társaikat, és más állatokat is. Több országban figyelemmel kisértem ezen jelenséget és igaz a cikk, a kutyák gazdijai agresszivek, durvák ha vitára kerül a sor, s ami a lényeg, a macskák sem szeretik az ilyen alakokat. Mert a macskákban azért van egy szép tulajdonság, ha a gazdi lepihen, a macskák azonnal ott vannak s nem véletlen, egy gyors ellenőrzést végeznek. Ha valahol GONDOT találnak a testen, igy a lábfályás, vagy a has, derék stb a macska azonnal ODAFEKSZIK és gyógyitó energiát bocsájt ki magából az ember fájó testrésze felé. Természetesen mind a két esetet ki is probáltam. Mig a kutya ha észreveszi ezen gyengeséget azonnal ki is használja, nekitámad vagy ellenségesen viselkedik a beteg emberrel. Gondolom elég sok példa akad, főleg a tehetetlen gyermekekkel szemben is. Van magyarázat a gyermek-kutya elméletre de akkor is targédia lesz a vége ha nem figyelnek a kutyákra.
  Anatole Hongrois.”
 • 30. Mankapunka 2010. február 09. 22:25
  „ostor
  És az macska,amelyik mindig buszozott,bejárta a környéket Angliában?????”
 • 29. makacs 2010. február 09. 21:33
  „maradando

  :))))
  Nem kell felbontani!:DDD. És nem enni kell a házikedvenc olajosheringet, mert a házikedvencet nem szokás megenni !(jobb helyeken):)))
  Egyszer majd megérted, rá se ránts:)”
 • 28. ostor 2010. február 09. 19:43
  „Kutyak megertenek felbecsult legalabb 20 szot ha foglalkoznak veluk , kerik, parancsoljak oket. Parhuzam nelkuli az allatvilagban.
  Masik pelda kivetelessegukre : skociai temetoben egy kutyanak gazdaja mellett siremleke van, mert 8even at kijart a sir melle ulni, fekudni . - Nem oroksegert ragaszkodott ... ( mint talan egy-ket kutato ).”
 • 27. maradando 2010. február 09. 16:23
  „25.makacs.
  Kibújt a szeg a zsákból.Te a" makacs" macskája vagy,és nagyon leleményes !Másként rendezve a ma..cs+ka szavacskát kapjuk.Persze,hogy szereted az olajos heringet:melyik macska nem? De ha a "makacs"gazdi hazajön ugorj le az egérről.Nehogy a titok kiderűljön a "maradando"idödben fórumozól,és nem egerészel.
  -Kedves makacs a dolog az állattartás körűl azért sántit.mert többen is élnek egy családban !”
 • 26. Mankapunka 2010. február 09. 16:02
  „maradando

  Arra,arra. Jól lehet velük beszélgetni.

  Haluci haluic haluci”
 • 25. makacs 2010. február 09. 15:56
  „maradando

  Elovastad a cikket? Nosza mégegyszer!
  Egyébként, (hogy fejlesszem a logikádat)elmondom ,hogy az a legokosabb akinek olajos hering a kedvence!”
 • 24. ostor 2010. február 09. 15:55
  „A velekedes melto a penzert kutatokhoz !
  A macskak tobbsege elturi a cirogatast a szemelyre sem nezve es tesz amit akar.
  A kutyak - legmagasztosabb lenyek az allatvilagban - szembenezve olvassak a szereto szandekat, ismerik szokasait, nyalassal -az o csokjaikkal - mutatjak szeretro ragaszkodasukat, farokrazassal mosolyognak.
  Ido tudatosak !
  Vakokat, suketeket segito tarssa idomithatok. Lavinakbol ,romok alol mentenek habozas nelkul. Hadsereg, rendorseg , honuk vedoi hasznaljak oket. Ma mar (Britanniaban es USAban ) korhazi latogatasokra is beviszik oket. Az amerikai elnokok kutyaikkal fenykepeztetei magukat.
  Harry Truman USA Elnok : ´ Gyermekek es kutyak szuksegesek az emberiseg jovojehez".”
 • 23. maradando 2010. február 09. 15:41
  „21. Mankapunka.
  Úgyi nem a" Nagy HÓ-HÓ-Horgász" emberkékről írsz ?”
 • 22. maradando 2010. február 09. 15:32
  „20.makacs.
  No és a teknősnek erről : mi a véleménye ? Vajon mit gondolhat rólad ? ( beszélgetnék vele 100-évig szívesen)”
 • 21. Mankapunka 2010. február 09. 14:28
  „makacs

  Meg a halasok.”
 • 20. makacs 2010. február 09. 13:52
  „Ha cikk gondolatmenetét továbbviszem, akkor a teknőstulajdonosok a legokosabbak.”
 • 19. Csetneky 2010. február 09. 13:50
  „Ez a felmérés nyílván inkább vicces, mint komoly, de az biztos, hogy harci macskát póráz és szájkosár nélkül sétáltató idiótával még nem találkoztam. Ugyanez nem mondható el ugyanilyen kutya esetében.”
 • 18. SzórakészÍrókéz 2010. február 09. 13:31
  „17. hozzászólás Lobbo71

  No, ő meg lakjon ott ahol az ő helyük van.....”
 • 17. Lobbo71 2010. február 09. 13:09
  „gall, aki kutyát vagy macskát lakásban tart, az meg is érdemli.”
 • 16. Esther 2010. február 09. 12:50
  „Amig meg otthon laktam kertes hazunk volt es mindig kutyak. altalaban kettö:)de a tesoim mindig hazahoztak macskakat, amin aztan megesett a szivünk es megtartottuk. :)De en kutyas vagyok,es egyetemet vegzett:D”
 • 15. gall 2010. február 09. 12:44
  „nekem van kutyám is macskám is...tegnap a macskám mindent összehúgyozott a lakásba,ma reggelre leszabott 1 virágról 4 levelet,és 1 zacskó tésztát szétszórt a lakásban.akinek kell 1 4 hónapos macska szóljon nálam most szakadt el a cérna.a kutyám marad,mert ő 1 szent!”
 • 14. maradando 2010. február 09. 12:41
  „Én mint az "Állatok Királya"! Vallom.hogy a "Nők"és az "Állatok" választják ki a leendő gazdáikat !”
 • 13. SzórakészÍrókéz 2010. február 09. 12:37
  „Kutyám van. Doktorált. A macskákat és autókat nem bírja. Mindkettőt nem engedem meg neki.
  Lehet, hogy a macskákat mégis szereti ? , mert nagyon fut utánuk.....”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új villába költözik Berlusconi

Új villába költözik Milánóban Silvio Berlusconi. Tovább olvasom