Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 3°C | 7°C Még több cikk.

A legszexibb temetések - videó

Minden vallási közösségnek megvan a maga, többnyire tiszteleten és méltóságon alapuló hagyománya arra, hogyan kell eltemetni a holtakat.
Minden vallási közösségnek megvan a maga, többnyire tiszteleten és méltóságon alapuló hagyománya arra, hogyan kell eltemetni a holtakat.

A tajvani szokások szerint rúd- és sztriptíztáncosok kell, hogy utolsó útjára kísérjék a holtat. A népszokásoknak megfelelően így megnyugszanak az utazó szellemek - írja a manna.ro.Az AFP hírügynökség tudósítói azonban felfedeztek egy teljesen szokatlan rituálét Tajvanon, az ittenieknél az a szokás, hogy a nők rúdtáncolnak és vetkőznek a temetésen.

Ezt a gyakorlatot Marc L. Moskowitz antropológus mutatta be tavaly a Tánc a halálért: sztriptíz a temetéseken Tajvanon című filmjében.

A filmben látható, hogyan táncolnak a nők a kamionokon, amelyek a gyásznéppel haladnak. A helyiek komolyan vitatkoznak arról, be kellene-e ezt a népszokást tiltani. A taipei, fővárosi középosztály és kispolgárság tagjai erkölcsi romlásról, ártalmakról beszélnek a téma kapcsán, míg az ország többi részén inkább védelmükbe veszik az ősi néphagyományt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kemény Lili még sosem mondta magáról, hogy költő

A fiatal költő filmrendezőnek tanul és sztoikus nyugalommal tűri, hogy édesapjához, a szintén költő Kemény Istvánhoz hasonlítják. Tovább olvasom