Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

A legidősebb férfi most már rekorder

115 évvel és 253 nappal a japán Dzsiroemon Kimura az ismerten és bizonyítottan a leghosszabb életkort megért férfi a földkerekségen.
A kiotói prefektúrában, Kiotango városban élő férfi pénteken lett világrekorder, miután már egy nappal hosszabb ideje él, mint a korábbi rekorder, a dániai származású amerikai Christian Mortensen, aki 1998-ban halt meg 115 éves és 252 napos korban.

A világrekordról szóló oklevél átadását a Guinness Világrekordok egyelőre elhalasztotta, mert a december 16-án a világ legidősebb élő emberévé nyilvánított Kimurát éppen kórházban ápolják törékeny egészségi állapota miatt.

Dzsiroemon Kimura
Dzsiroemon Kimura

A földműves származású Kimura azután kapta meg a világ legidősebb embere címet, hogy az Egyesült Államokban elhunyt az ugyancsak 115 éves, de nála 15 nappal idősebb Dina Manfredini.

Kimura csak a férfiak esetében tartja az abszolút világrekordot, jócskán lemaradva az igazoltan a leghosszabb életkort elért Föld-lakó, a 122 évet és 164 napot megért francia Jeanne Louise Calment mögött, aki 1997-ben hunyt el.

A földműves családból származó japán matuzsálem postai kézbesítőként ment nyugdíjba, és egészen 100 éves koráig aktívan kertészkedett. Hét gyermeke közül öt még él, 14 unokája, 25 dédunokája és 13 ükunokája van.

Kimura 2011 márciusa óta számít a legöregebb japánnak, és 2011 áprilisa óta a legöregebb élő férfinak a világon. Elméje tiszta, a minap angolul köszönte meg a gratulációkat.

Japánban meghaladja az 50 ezret a 100 éven felüliek száma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kasszasikerlista: A nyomorultak rekorddal kezdett

Még sohasem szerepelt ilyen jól film karácsonykor, ha az ünnep hétköznapra esett. Észak-Amerikában… Tovább olvasom