Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

A legerősebb film, a legerősebb emberről!

Sose láttam még ennél erősebb filmet. Egy kezek és lábak nélküli fiatalember mutatja meg nekünk azt, hogy milyen is az élet... - írja Vujity Tvrtko.
Nick Vujicicról van szó, arról a 28 éves szerb-ausztrál srácról, aki nagyon boldog. Van ereje boldognak lenni. Ez az ember egy igazi példakép. Egy igazi kincs. Arra tanít minket, hogy nem érdemes panaszkodnunk, mert nincs miért.

Egy magyarországi szervezet mindent megtesz azért, hogy Nick Vujicic 2010-ben eljöjjön hozzánk. Én pedig – Szalay Ádám Barátommal együtt – minden segítséget megadok ehhez. Nézzék meg a videót. Ismerjék meg a világ egyik legnagyobb csodáját. És tanuljanak.

Ki is valójában Nick Vujicic?

Nick Vujicic egy szerb-ausztrál család első gyermekeként született Ausztráliában, 1982. december 4-én. Nick születési rendellenesség következtében vállmagasságban elvesztette mind a két karját, és csak egy kicsike lába fejlődött ki két ujjal. Mindez természetesen sokkolta Nick szüleit. Különösen azért is, mert testi fogyatékossága miatt (bár kérvényezték) Nick nem járhatott hagyományos iskolába, annak ellenére sem, hogy nem volt értelmi fogyatékos. Az iskolai évei alatt az ausztrál törvények megváltoztak, és Nick egyike lett azoknak a sérült tanulóknak, akiket átvettek hagyományos iskolába. Bal “lábán" levő két ujja segítségével megtanult írni, egy speciális - a nagy lábujjára felcsúsztatott - eszköznek a segítségével. Ma már számítógépen kommunikál, leveleket ír, szövegeket szerkeszt, valamint gépel a “sarok és lábujj" módszer segítségével.

További részletek és megdöbbentő videó a pokoli.hu internetes portálon>>

Olvasóink írták

  • 1. Pano 2010. április 06. 21:10
    „Valóban elgondolkoztató az előadása, sokan életükben egyszer talán végre magukba tekintenek és egy villanásra megláthatják mennyire rosszul fogják fel az életüket.
    Kötelező darab a videó.

    Viszont az már érdekes, hogy még csak most jutott el, ugyanis lassan 2 éve szakadatlanul kering az internetezők körében ez a felvétel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halottat akartak repülőgépre csempészni

Halott rokonát akarta egy kerekesszékben egy Németországba induló repülőgépre csempészni két nő a… Tovább olvasom