Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

A lányok már tízévesen fogyókúráznak

Egy friss tanulmány arra mutat rá: a lányok már tízéves korukban aggódnak az alakjuk és a testsúlyuk miatt, és már ekkor elkezdenek fogyókúrázni.

Ebből az is kiderül, hogy a lányok sokkal korábban kezdenek el aggódni karcsúságuk miatt, mint azt a kutatók korábban gondolták.

A testtel való elégedetlenség az évek számával arányosan növekszik: a kutatás során megkérdezett 16-21 éves fiatal lányok fele azt mondta, hogy nem elégedett a testével, ezért hajlandó plasztikai műtétet is vállalna, sőt, még gyomorgyűrű felhelyezését sem tartaná kizártnak annak érdekében, hogy változtasson a külsején. Döbbenetes, hogy a 11-16 éves kamaszok 12 százaléka vélekedett ugyan így.

A tanulmány készítői úgy gondolják. hogy a kamaszok saját testével kapcsolatos bizonytalanság már tíz éves korban elkezdődik. A 11 évesek
12 százaléka szeretne soványabb lenni, 16 százalékuk pedig nagyon sok időt tölt azzal, hogy összeállítsa magának azt az étrendet, amellyel lehetőleg egy felesleges dekát sem lehet felszedni. Ez a 16-21 évesek 66 százalékára szintén igaz.A kutatók ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet egy korábbi tanulmányban, hogy a lányok túl hamar felnőnek - beleértve a szexualitást is. Emiatt közülük sokan károsodnak pszichésen.

A brit kutatók több mint ezer lányt kérdeztek meg, a válaszokból az is kiderül, hogy a brit kamaszok egyre fiatalabb korukban kezdenek el alkoholt inni - meglehetősen nagy mennyiséget fogyasztva.

A 11-16 éves lányok 27 százaléka mondta azt, hogy ivott már annyit, hogy hányt vagy elveszítette a kontrollt. Ugyan ezt állította a 16-21 évesek 58 százaléka.

A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy a fiatalkorban rendszeresen fogyasztott alkohol - akár kis mennyiségben is - a lányoknál felnőtt korukban komoly problémákat okozhat.

Megdöbbentő az a tény is, hogy a 16-21 éves brit lányok harmada nem védekezik a nem kívánt terhesség és a nemi úton terjedő betegségek ellen.

Olvasóink írták

  • 1. macskaszem 2009. november 14. 17:29
    „A felnőtt elhízott emberek meg nem fogyókúráznak. És ez a baj.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A haj és a köröm halálunk után tovább nő?

Erről már mindenki hallott, nemde? De ez nem így van: tévhit. Tovább olvasom