Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A krokodilepés sörnek 69 halottja van

Legkevesebb hatvankilencen haltak meg a hét végén Mozambikban, miután valószínűleg mérgező krokodilepével szennyezett sörből ittak. A kormányzat a halálesetek miatt háromnapos nemzeti gyászt rendelt el vasárnap késő este a dél-afrikai országban.
Paula Bernardo, az érintett északkeleti Tete tartomány egészségügyi illetékese hétfőn a mozambiki állami rádiónak úgy nyilatkozott, hogy a térségben további 196 ember került kórházba, s mindegyikük hasmenésre és izomfájdalmakra panaszkodott. Vasárnap a körzet egészségügyi hatóságai még 56 halottról és 49, kórházba utalt betegről számoltak be.

Az érintettek mindegyike egy temetésen fogyasztott a mérgező italból. A hatóságok úgy vélik, hogy a sör a gyászszertartás idején szennyeződhetett be mérgező krokodilepével, azonban a fertőzés pontos forrását egyelőre nem tudták megállapítani.

Carle Mosse, a tartomány egészségügyi vezetője arról számolt be, hogy vér- és sörmintákat küldtek a fővárosba, Maputóba, amelyeket még vizsgálnak az illetékesek. A hagyományos mozambiki sör, a Pombe kölesből és kukoricalisztből készül, s rendkívül népszerű a dél-afrikai ország lakosainak körében.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rising Star megint hasított

A TV2 tehetségkutatója a héten is mindenkit maga mögé utasított, de a szombat esti filmek is nyerték… Tovább olvasom