Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

A kamera másik oldalán: Debreczeni Zita

Új szakmája nemcsak egyszerű kereseti forrás, hanem szenvedély is a modellből fotóssá avanzsált Debreczeni Zitának, aki fontosnak tartja, hogy több lábon álljon. Képeiből a napokban nyílik kiállítás a fővárosban.

Modellként robbant be a köztudatba, ám a fényképek készítése is régóta foglalkoztatta Debreczeni Zitát.

– Szerelem első látásra. Mondhatni egész kicsi koromtól fotózok, pontosabban már akkor is imádtam kattintgatni. Az oviban is kreatív gyereknek tartottak, rendre kiállították például a gyurmából formált kis tárgyaimat. Később akármilyen fényképezőgép került a kezembe, majd mobiltelefon, egyfolytában fotóztam. Végül néhány éve a szülinapomra kaptam egy félprofi gépet, és onnantól nem volt megállás: elkezdtem a szakmát tanulni és gyakorolni. Beiratkoztam a Budapesti Kommunikációs Főiskola fotográfia szakára – hallottuk Zitától, akit egyelőre modellként foglalkoztatnak gyakrabban, a magyar férfiak nagy örömére. De próbálkozott már saját vállalkozással is: fehérneműboltot üzemeltetett, és a televízió képernyőjén is láthatjuk. Az RTL Klub Havazin című műsorát vezeti. Szerepelt már a Vacsoracsatában, és gyakori vendég a Reggeliben. Megélhetés szempontjából is fontosnak tartja, hogy egyszerre több dologgal foglalkozzon.

A fotózás Zita számára igazi szenvedély is. Példaképe Terry Richardson és Janice Dickinson, aki profi modellből lett kiváló fotós.
A fotózás Zita számára igazi szenvedély is. Példaképe Terry Richardson és Janice Dickinson, aki profi modellből lett kiváló fotós.

– A szüleim úgy neveltek, hogy megálljak a lábamon, képes legyek egyedül boldogulni. A mai világban sajnos egyre inkább szükség van erre a tudásra. Régóta törekszem rá, hogy több lábon álljak, ez a biztos – magyarázta életszemléletét. A fotózás számára nemcsak kereseti forrás, igazi szenvedély is. Példaképe Terry Richardson és Janice Dickinson, aki profi modellből lett kiváló fotós.

Zita az utóbbi időben több magyar celebet is lencsevégre kapott. Hogy csak néhány nevet említsünk, az énekes-műsorvezető Sári Évi, a keményfiú Ganxsta Zolee, Kefir, SP és Oszter Alexandra állt neki modellt. Egyik legkedvesebb munkájaként a Tóth Gabival való fotózást említette.

Balra: Budai Zsuzsi, jobbra Dammak Jázmin szépségkirálynő. A kislány pedig Segesváry Zoé, a bikinitervező kislánya. Ezt a képet Zita készítette az Origami Bikini katalógusfotózásán.
Balra: Budai Zsuzsi, jobbra Dammak Jázmin szépségkirálynő. A kislány pedig Segesváry Zoé, a bikinitervező kislánya. Ezt a képet Zita készítette az Origami Bikini katalógusfotózásán.

Zita szerint a fiatal énekesnő nagyon ügyesen mozog a kamera előtt, lenyűgözte a tehetsége és a profizmusa. De barátnőit, Dukai Reginát és Zimány Lindát is szívesen fotózná.

Felkérésből mindenesetre akad bőven: legutóbb például a Főiskolások Szépe versenyt fotózta, most Márkkal, az énekessel készül egy közös munkára, és a napokban nyílik meg kiállítása, ahol a Jack Daniel’s képeit mutatják be. A modelleket egy üveg whiskeyvel fényképezte.Zoé, a babamodell

Zita modellként került kapcsolatba a szegedi bikinitervezővel, Segesváry Evelinnel: 2007-es katalógusában szerepelt. Tavaly és idén azonban az Origami Bikini új kollekciójának fotózásakor Zita már a kamera másik oldalán állt. – Reggel 8-tól este 8-ig dolgoztunk úgy, hogy közben 3 órán át forgatott a helyszínen a Fókusz stábja, de Zita rutinosan irányította a csapatot, így zökkenőmentesen folyt a munka – tudtuk meg Segesváry Evelintől, aki idén igazán büszke lehet a katalógusra, amelyben kislánya, Zoé is szerepel. – Amíg beállítottuk a fényeket, készítettünk pár képet a családi fotóalbumba Zoéról. A pici lány 10 hónapos létére annyira ügyes volt, hogy ezzel rögtön Zita szívébe lopta magát. Így történt, hogy egész napra velünk maradt, és beállt pózolni a profi modellek közé – mesélte büszkén Evelin.

Olvasóink írták

 • 9. maradando 2010. március 12. 17:23
  „Fancsali kamera: avagy a csontvázakról is megpróbálnak késziteni erotikus fotókat. :-((”
 • 8. Truder 2010. március 12. 11:27
  „Mire képes a technika! Lám "fotosoppal" bárki lehet ilyen..Szegény kisleányka elég korán bedobták a hiénáknak.”
 • 7. Lobbo71 2010. március 12. 09:41
  „Zoé... .... Szerencsétlen gyerek.”
 • 6. maradando 2010. március 12. 01:19
  „A kislány bőven elég lett volna a képen. A két bikini meg a fogasra akasztva ! :-))”
 • 5. Mankapunka 2010. március 11. 23:40
  „arrabonem

  Hát,igen sajnos.”
 • 4. RickCartman 2010. március 11. 20:22
  „idősödő hölgyek hobbija a fotózás...jobb híján....”
 • 3. bn 2010. március 11. 14:24
  „pffff, ez a fürdőruhás kép annyira szét van "photoshoppolva", hogy ezt a képet csinálhatták volna fényképező nélkül is...A jobb oldali lány fején elég sokat tmk-tak....”
 • 2. arrabonem 2010. március 11. 14:10
  „1.
  A földimalacos cikkre gondolsz?”
 • 1. Mankapunka 2010. március 11. 13:21
  „Ha lemossák a Zitáról a sok festéket,más látvány tárulna elénk.

  Szigorúan csak hátulról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbak-e az energiatakarékos izzók?

16 kompakt fénycső tesztjéből kiderült, hogy nem mind fénylik, ami arany(árban) van. Tovább olvasom