Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 1°C | 6°C Még több cikk.

A hűtlenségről őszintén

Mi számít megcsalásnak? Az erősebbik nem képviselői sem egyformán vélekednek a határokról. Németh Kristóf szerint a hűség tudatos döntés kérdése.

Fantáziálás, flört, csók, szex – a hűtlenség más-más szintjei lehetnek. A férfiak általában különbözőképpen vélekednek arról, mi számít megcsalásnak. ˝A hűség gondolati síkon alakul ki, ezért a fiktív elcsábulás is hűtlenségnek bizonyulhat. És mivel ez emberi tulajdonság, valójában egy egész életen át nem lehetünk igazán hűségesek.˝ ˝A férfiak és a nők számára mást jelenthet a szex. Ezért másképp tekintenek arra, ha egy férfi félrelép: az nem feltétlenül párosul érzelmekkel, ezért nem számít megcsalásnak˝ – a két véglet álláspontja.

 Németh Kristóf, a Barátok közt Kertész Gézája úgy gondolja: típuson, neveltetésen és az érettségen is múlik, hogy egy férfi hogyan vélekedik a hűségről. ˝

– A szüleim több mint harminc évig, édesapám haláláig éltek boldog házasságban. Nekem a családi minta példaértékű. A hűség lehet tudatos döntés dolga: megtaláltad a szerelmet, azt a nőt, akivel családot szeretnél alapítani. A gyermekáldás is fontos választóvonal, amely felelősséggel jár. Nagyon boldogok vagyunk a feleségemmel, Nikivel, nálam egyértelműen tudatos döntés a hűség. Őrült lenne az, aki bármit is kockára tenne, amikor gyönyörű felesége és a kétéves kisfia várja otthon. Két évvel ezelőtt az esküvőnkön megfogadtuk a templomban: ˝hűséges segítőtársai leszünk egymásnak˝. Az utóbbi mondatot azért is tartom nagyon meghatározónak, mert a testiségen túl a legfontosabb, hogy a párunk kiálljon mellettünk – mondta Németh Kristóf. A 34 éves színész szerint az a jó, ha egy pár hasonlóan vélekedik hűtlenség kérdésében. Kapcsolatonként változik, hogy mik a határok és ezt a legelején lehet tudni. Az természetes, hogy a férfiak és nők kokettálnak egymással, ˝kacsingatnak˝– szerinte a flört nem megcsalás.

Németh Kristóf feleségével, Nikivel, és kisfiukkal, Lőrinccel, aki kétesz-tendős. Fotó: Schmidt Andrea
Németh Kristóf feleségével, Nikivel, és kisfiukkal, Lőrinccel, aki kétesz-tendős. Fotó: Schmidt Andrea

– Nagyon büszke vagyok rá, ha a feleségem tetszik egy férfinak, egyáltalán nem uralkodik el bennem a féltékenység, mert bízom benne – mondta Kristóf.

Valóban az elhanyagoltság késztet egy férfit arra, hogy hűtlenségre adja a fejét? A gyermekáldás időszaka például krízishelyzet lehet? – kérdeztük a színészt.

– Soha nincs az, hogy csak az egyik fél a hibás. Tudom, egyszerű kijelenteni, hogy mindent meg lehet beszélni, pedig így van. Természetesen a gyakorlatban, forró fejjel sokkal nehezebb. Az egyáltalán nem igaz, hogy a gyermekáldás veszélyeztethet egy kapcsolatot, a világ legtermészetesebb dolga, hogy ilyenkor az édesanya figyelme a kisbabára irányul. Sőt, én úgy gondolom, nem is jó anya az, akinél ez nem így történik. Persze nem arra akarom biztatni az anyukákat, hanyagolják el az apukát! – érvelt Németh Kristóf.

Hozzáfűzte: felelősség társat választani. Ha tudjuk, ki a szerelmünk, akkor nem valószínű, hogy meglepetés érhet.

Olvasóink írták

 • 8. oaxacaca 2009. november 30. 14:59
  „Liszt:Esz-dúr zongoraverseny, Szvjatoszlav Richterrel. Az csúcs.”
 • 7. Túrabakancs 2009. november 28. 17:29
  „RickCartman!
  Sőt, én még a nótádat is elhúzom ha kell! :)))”
 • 6. tricse 2009. november 28. 00:13
  „Igen hiányzik! Nem véletlenül! Komolyzenei ismereteim homályba merültek,bár anno 16 évesen a Bánk Bán-t kértem lemezen a szülinapomra és a mai napig imádom vezényelni és dúdolni Csajkovszkij B-moll zongoraversenyét! Valamint ha jól emlékszem az első teleshopos megrendelésem egy komolyzenei CD gyűjtemény volt! Na mindegy! Régen volt! Viszont ennek ellenére nézem a Barátok közt-öt! És én legalább beismerem,nem úgy mint mások akik fikázzák,a nézését tagadják de mégis betéve fújják a forgatókönyvet is!:)

  Ja tényleg majd elfelejtettem 7 évig zongorázni tanultam!:)”
 • 5. RickCartman 2009. november 27. 20:25
  „3.tricse,Melis Györgyöt nézek/néztem,nem ilyen két hétig billegetem magam csillagocskákat,ha érdekel,lám,annál a cikknél hiányzik még értő kommentárod,vajon miért is?Muhaha!”
 • 4. enéh 2009. november 27. 15:44
  „Csakhogy volt egy Farkasházy Réka - Németh Kristóf affér, ahol ugyebár a Réka volt a házasságtörő, aki aztán visszaszédelgett a férjéhez. Ez az eset akkor nagyot durrant. Na utána lett Kristófunk ilyen hűséges és okos.”
 • 3. tricse 2009. november 27. 08:31
  „Aki csak South Parkot néz az honnan is tudhatná?:)”
 • 2. RickCartman 2009. november 26. 21:51
  „és ki az Németh Kristóf?”
 • 1. tricse 2009. november 26. 11:11
  „A hűtlenséggel az a legnagyobb baj,hogy ha kiderül akkor végleg oda a bizalom! Márpedig bizalom nélkül megette a fene a kapcsolatot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2012-ben jön a Windows 8

A Microsoft tartja magát a Vista megjelenésekor megígért menetrendhez, és nem hagynak nagyobb… Tovább olvasom