Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A Hooligans-es Tóth Tibi már varratott egy Miami Ink-essel - fotók

A Miami Ink nem csupán egy tetoválószalon. Egyszerre szenvedély és szórakozás, egy hely, ahol álmok válhatnak valóra. Akár szó szerint is…
A DoQ-n futó realityshow egyenesen a floridai South Beach-re repít, ahol a négy extrém külsejű tetováló jó barát egyedi és izgalmas világába kalauzolja a nézőket. A Hooligans népszerű gitárosának, Tóth Tibinek egyik tetoválását a világhírű szalon művésze készítette.


Ami James, Chris Nunez, Chris Garver és Darren Brass tetoválóművészek nap mint nap különleges kéréseket teljesítenek, gyakorlatilag már semmi sem okozhat nekik meglepetést. A legfiatalabbaktól a legidősebbekig minden korosztályból megfordulnak náluk vendégek. Van, aki élete első tetoválását kéri tőlük, és olyan is jócskán akad, akinek már szinte alig van szabad hely a testén. A tetoválás azonban nem csak a vadság és a lázadás szimbóluma: meghatározó pillanatok, tragédiák, az élet fontos állomásai köszönnek vissza egy-egy műben, amelyet örökre magukon hordoznak azok, akik felkeresik a négy különc miami tetkóst. Az ő sztoriajikat láthatjuk a megújult DoQ-n, ahol egy szempillantás alatt kitárul a világ…


Igazi rockzenekar lévén, az ország egyik legnépszerűbb bandája a Hooligans sem panaszkodhat, ha tetoválásokról van szó. A gitáros, Tóth Tibi egyik barátja ráadásul pont a Miami Ink csapatát erősíti, és csinált is már tetkót a zenésznek.

„Bár a DoQ-n futó műsorban nem szerepel, Jana az egyik legügyesebb srác a Miami Ink csapatában. Ő egyébként magyar, de már jó ideje kint él. Nekem egy delfin karkötőt készített, amikor még itthon dolgozott" – kezdte a rocker.

Tibi maga sem tudja, hány tetoválása van, de az elsőre, és szülei reakciójára pontosan emlékszik.

„A legelsőt a szüleimnek is csak akkor mutattam meg, amikor már készen volt, hiszen úgyis megpróbáltak volna lebeszélni. Bár őszintén szólva, sokkal rosszabb reakcióra számítottam tőlük, a végeredmény tetszett nekik. A legnagyobb hatással anno a Mötley Crüe zenekar volt rám, imádtam a mindkét karjukat beborító, színes tetoválásaikat és olyan akartam lenni, mint ők. Mindig is vonzottak a rock’n’ roll szimbólumok, az első tetkóm egy csontváz volt, pisztollyal a kezében, ami kicsit bénán nézett ki, mert olyan volt, mintha a pisztoly egy nagyító lenne, úgyhogy azóta azt már okosan eltűntettem. Mára már tetőtől talpig, az arcomom kívül minden testrészemen található valami. Ezt sosem lehet abbahagyni, most éppen egy amerikai sast tervezek" – mesélt a testét díszítő motívumokról Tibi, a zenekar gitárosa és dalszerzője.

Miami Ink minden hétköznap az október 15-től megújult DoQ műsorán!

Olvasóink írták

 • 4. Hyppolit 2012. október 24. 21:23
  „Elnézést, nem szándékosan írtam el a nevet, tehát :"Pretorianus".”
 • 3. Hyppolit 2012. október 24. 21:18
  „Kedves Pretirianus! Amiket írsz, csak részben igaz, finom kifejezéssel csúsztatás. Igen, az utókor tart számon hírességeknél tetoválásokat, de azok nem a mai "divat szemléletében" születtek, sőt olykor akaraton kívül. Ma vki azért tetkósít, mert vagy pszichológiailag "szeretne ő is AZOK közé tartozni", vagy nem sok más utat talál arra, hogy a környezete fölé "emelkedhessen".. Pl. Ferenc Ferdinánd tetkója a csípőjén volt, és azért, mert hitt tanácsadóinak, hogy a tetovált illusztráció majd megvédelmezi. Annak a tetkónak a tárgyi értékét jelzi, hogy a halálos sebet ejtő golyó ott éppen fúrta át a testét! Egyébként az "okkkos" ötletből származó tetkót TITKOLTA! Sissy királynő bal lapockája alatti tetkóról szinte csak az udvar két embere tudott, nem divatból került rá, hanem örök biztosítékként, személye azonosítására. Bár több más verziót is olvastam már. Szintén nagyon rejtett és titkolt volt! De akár lehetne Horthyt is említeni, akire állítólag még kicsi gyerek korában akaratán kívül tették (a karjára), és nem mint már kormányzó rakatta magára poén-divatból.Stb.Amit Japánnal kapcsolatban írtam, azt tényként elfogadhatod, nem releváns, hogy jakuzák egymás között mit viselnek.
  Ami pedig a bronzkori leleteket illeti, egy-egy ilyen "tetoválással"/megjelöléssel kapcsolatban már azok is igazolódtak, hogy egy-egy törzsbe való tartozás akaraton kívüli jelölései voltak/lehettek. Ezek szerint egy sertés, akinek jelet sütnek a fülébe, az is divatozik? Azért nem értek egyet a tetkóval, mert "minden, ami öncélú, az giccs", ezek a mai tetkók pedig azok. Nincs funkciójuk. Divat? Van egy mondás: a divat változik, a stílus megmarad. Meg a tetkó is OTT MARAD! De szép is lesz majd egyszer.. Szerintem egyébként még nem láttál olyan embereket, akiknek tele van sebhellyel a pl. karjuk, bőrük, mert "meg akartak szabadulni" a néhai álmuktól. Valamire, ha későn is, de rájöttek! Velük beszélgess egy kicsit a miértekről...”
 • 2. Pretorianus 2012. október 24. 13:10
  „"a tetkóval, illetve annak darabszámával egyenesen arányosan nem növekszik az agytérfogat sem a tekervények száma."
  De nem is csökken....
  "A tetkó nálunk még a batu-törzsek szintjét hozza vissz akkor is, ha egyesek szerint "ez most divat"..."
  "Divat" volt mindig. A Dániába talált,tőzegben tökéletesen konzerválódott bronzkori testeken csodás tetoválások maradtak meg. "Ötzi" nevezetű bronzkori emberkén szintén.
  Ezt a japános dolgot rágd át mégegyszer... :) A tetőtől talpig mesterfokon tetovált jakuzák is járnak közfürdőkbe. És majd a 70 éves kabinos bácsi fogja őket kidobni . :))) Olyannyira "társasági" életet élnek, hogy a különböző nagyvárosokban irodáik vannak!
  És úgy zárszónak egy két híres tetovált:
  Gróf Széchenyi István
  Kossuth Lajos
  Erzsébet királyné
  Rudolf herceg
  Ferenc Ferdinánd
  Vitéz Nagybányai Horthy Miklós
  Hogy a mostani hírességeket,államfőket,sportolókat,színészeket ne is említsem.Szóval továbbra is döntse el saját maga, mi tetszik neki és mi nem... Az hogy te fikázod a tetováltakat, evvel rád is került egy negatív szellemi tetoválás. :)”
 • 1. Hyppolit 2012. október 24. 11:31
  „pl. Japánban nyilvános fürdőhelyen akin a legkisebb tetoválás is van, azonnal kiküldik. Ezer évekkel vannak előttünk...nem csak technikában. A tetkó nálunk még a batu-törzsek szintjét hozza vissz akkor is, ha egyesek szerint "ez most divat"...Igaz, mindenki maga dönti el mit pigmentáltat a saját bőrére, mindenesetre egy biztos: a tetkóval, illetve annak darabszámával egyenesen arányosan nem növekszik az agytérfogat sem a tekervények száma.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viaszba öntötték Spielberg E.T.-jét

Viaszba öntötték Steven Spielberg E.T.-jét a legendás mozifilm bemutatásának harmincadik évfordulója… Tovább olvasom