Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A gyámhivatal dönt Szellő István ikreiről

Anyjuk halála után Manna és Alen sorsa a tévés kezébe került, aki a keresztszülőknél szeretné elhelyezni a kicsiket.
Anyjuk halála után Manna és Alen sorsa a tévés kezébe került, aki a keresztszülőknél szeretné elhelyezni a kicsiket. Jogilag viszont a vér szerinti rokonoké az elsőbbség, csak aztán jöhetnek szóba nevelőszülők vagy örökbefogadók.

Komoly procedúra vár az elkövetkezendő időszakban Szellő Istvánra, aki jelenleg az egyetlen olyan személy a félárva ikrek életében, aki döntéseket hozhat életükről. Mint ismeretes, a híradós ikreinek édesanyja hétfőn hajnalban hunyt el. A híresség és a szír származású nő még a terhesség elején szakított, 2009-ben - írja a borsonline.hu.

Az apa ritkán látogatta a családot, de mindvégig jó volt a kapcsolatuk. Szellő a munkája miatt nem tudott jelen lenni napi rendszerességgel a gyerekek életében, s most, hogy már az édesanya örökre elment, egy baráti házaspárra bízta a négyéves Alent és Mannát, akik egyébként a kicsik keresztszülei.

Tíz év múlva a gyerekek döntenek

Tíz év múlva a most négyéves Mannát és Alent be fogja hívni az illetékes gyámhivatal, ahol nyilatkozniuk kell. Ekkor dönthetnek a gyerekek először a saját sorsukról. Ha akarnak, az apjukhoz költözhetnek, de dönthetnek úgy is, hogy maradnak azoknál a nevelőszülőknél, akiknél a gyermekkoruk telt.

>>>A teljes cikket megtalálja, ha ide kattint!>>>

Olvasóink írták

 • 12. Kukac40 2013. augusztus 11. 09:17
  „11. soproni Is is. :) A bébiszitter nem 24 órát van a gyerekekkel. Amíg a munkájukat végzik a szülők addig vigyáz rájuk. Egyébként más is megoldja bölcsőde, óvoda sok gyerekre vigyáz és még tanítják is őket. Ő a kényelmét nem akarja felborítani. A mai gyerekek egyébként is olyan szinten vannak leterhelve, hogy lassan a szülő előbb hazaér a munkájából mint a gyerek a különböző különórákról, edzésről.”
 • 11. soproni 2013. augusztus 10. 20:43
  „10. Kukac40!Szerinted akinek van bébiszittere az maga neveli a gyerekeit?”
 • 10. Kukac40 2013. augusztus 10. 19:21
  „8. soproni Mi olyan nehéz benn. Nem egyedül, albérletbe él, minimálbéren. Most is neveli a gyerekeit a párjával, bár azok már lényegesen nagyobbak mint, hogy állandó felügyeletre lenne szükségük. A bébiszittert is kitudná fizetni nem lenne gond. Ő nem is akarja nevelni őket. Szerintem ez a szörnyű. Remélem gyerektartásra kötelezik. Eddig se volt szimpatikus, de innentől meg végkép nem az.”
 • 9. Zöld_Mező 2013. augusztus 10. 19:13
  „Akik itt az erkölcs hőseként tetszelegni vélnek saját maguk keltette dicsfényben és felháborodnak, nekik súgom csak meg, mert eddig zsigerből írták a baromságaikat és nem olvasnak, pedig az sokat segít.

  Biztosan tudják azt is, hogy eddig is a gyerekek a keresztszülőkkel közelebbi kapcsolatban voltak mint az apával, tehát számukra sokkal kisebb megrázkódtatást jelent ha az életükből egy személy tűnik el és nem cserélődik le egyszerre az öszes és kerülnek más lakóhelyre és más gyerek közé, elveszítve mindent egyszerre !!!

  A leghelyesebb döntés most ez volt. Majd ha kiheverték az anya elvesztését lehet további lépésen gondolkodni de nem most fordítani fel az egész életüket.”
 • 8. soproni 2013. augusztus 10. 15:14
  „Egyetértek tricse. Ott kell elhelyezni a gyerekeket,ahol normálisan tudnak róluk gondoskodni. Megnézném,hogy melyik apuka lenne képes arra,hogy 4 éves ikreket egyedül neveljen.Kedves háborgó pasik! Ti képesek lennétek rá?”
 • 7. háté 2013. augusztus 10. 10:15
  „"Szellő a munkája miatt nem tudott jelen lenni napi rendszerességgel a gyerekek életében, s most, hogy már az édesanya örökre elment, egy baráti házaspárra bízta a négyéves Alent és Mannát, akik egyébként a kicsik keresztszülei."

  Ezekben a sorokban minden benne van!”
 • 6. tricse 2013. augusztus 10. 08:46
  „Azt kell nézni a gyerekeknek mi a jó nem pedig a társadalmi elvárásoknak! Ha az amúgy idegen keresztszülők szívesen vállalják a felnevelésüket és szeretik őkpet akkor minek az apukára rátukmálni egy számára nem kívánt felelősséget?”
 • 5. Csetneky 2013. augusztus 09. 23:22
  „Majd jönnek az arabus rokonok, azután mezei szellentőt csinálnak a szellőből. Akkor majd nézegethet. :)

  Egyébként ha apának lehetne nevezni az ilyet, nyilván kézenfekvő volna a megoldás. De hát ezek szerint nem az a fajta.”
 • 4. Mankapunka 2013. augusztus 09. 14:02
  „Hülyére vette ez a nő is a Szellőt, mert tudja, hogy volt gempa rendesen.

  Jól is teszi, hogy olyan helyre rakja a gyerekeket, akik szeretnék is nevelni őket. Ezért kár lenne, hogy a Pistánál legyen, az meg ne tudja még a kis pisztolytáskáját használni.”
 • 3. öröksoproni 2013. augusztus 09. 13:51
  „Micsoda férfi! Mekkora felelősségérzete van! A saját gyermekeit nem tudja nevelni? Kapna segítséget biztosan a keresztszülőktől vagy rokonoktól. Igaz, a részleteket nem tudjuk, lehet, hogy ő nem is akarta a gyermekeket, csupán a gyermekek édesanyja szeretett volna már szülni- ilyen történet is van elég. De ez akkor is szörnyű.”
 • 2. ekkenekepen 2013. augusztus 09. 13:24
  „nagy gerinctelen tetü volt ez a ripacs szellő is, mindig is látszott. de arra volt esze hogy felcsináljon, aztán szószban hagyjon egy szerencsétlen nőt.”
 • 1. zrx_xzr 2013. augusztus 09. 12:33
  „az eszebe sem jut, hogy maga nevelje oket, faxa”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint hatkilós gyerek született Spanyolországban

Egy Spanyolországban élő brit nő 6,2 kilogramm súlyú gyereknek adott életet, a kislány a legnagyobb… Tovább olvasom