Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A Facebook kicsinálná a kamuhíreket

A felhasználók eddig is szűrhették az őket idegesítő tartalmakat, de a Facebook ezentúl még jobban figyelni fog a hazugságot terjesztő oldalakkal kapcsolatos visszajelzésekre.
A Facebook szerdán bejelentette, hogy a jövőben szorgosan fogják irtani a megtévesztő és hamis híreket terjesztő oldalakat, így azokat a felhasználók sem fogják látni - írja az index.hu. Ugyancsak zéró toleranciát hirdettek a szándékos csalással és átverésekkel foglalkozó oldalak ellen.

A felhasználók eddig is szűrhették az őket nem érdeklő tartalmakat a hírfolyamban, de a Facebook közölte, hogy ezentúl jobban figyelni fognak a hazugságot terjesztő oldalakkal kapcsolatos visszajelzésekre. A hírfolyam azt is figyelni fogja, hogy hány ember törölte az adott posztot; szerintük ez jó mércéje annak, hogy egy-egy megosztás mennyire idegesítő.

A tesztelés alatt azt állapították meg, hogy a vicces vagy szatirikus tartalmakat általában nem jelentik, ahogy azokat sem, ahol jelölik, hogy itt viccről van szó.

A Facebook azt is elmondta, hogy a korlátozás nem vonatkozik a nagyobb kiadókra és azok honlapjaira sem. Viszont azok az oldalak, amik kattintásvadász módszerekkel próbálnak közönséget toborozni, hamarosan a nézettségük csökkenésére számíthatnak.
Ha egy értelmetlen sztori feltűnik a hírfolyamban, a Facebook jelölni fogja, hogy azt a tartalmat sokan jelentették vagy törölték.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Dal - Az első elődöntő fellépői

Tóth Vera, Antal Timi, Dallos-Nyers Bogi, Farkas-Jenser Balázs, Magyar Bori, Szakács Gergő, Szűcs… Tovább olvasom