Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A Facebook felhasználói egyre idősebbek, a tinik máshová mennek

A részvényesek éves ülésén elhangzott: a cég egyre nehezebben szót saját felhasználóival.
A Facebook vezérének most kellett először szembenéznie befektetőivel a részvényesek éves konferenciáján. Mark Zuckrberget sok esetben megszorongatták, a részvényesek főleg az árfolyamot kritizálták - írja a socialtimes.hu.

Zuckerberg védte a Facebook üzleti modelljét és legutóbbi fejlesztéseit is, és próbált mindenkit meggyőzni arról, hogy a közösségi oldal jó befektetés.

Az egyik részvényes érdekes kérdést tett fel az ülésen, arra volt kíváncsi, hány olyan dolgozó van a Facebooknál, aki 40 év feletti. Erre Sheryl Sandberg diszkréten csak annyit mondott, hogy vannak jópáran. A kérdés nem volt véletlen, a Facebook dolgozóinak átlagos életkora egyre inkább távolodik a felhasználókétól, ami sok konfliktus forrása is lehet.

Az átlagéletkor felfelé tolódása nem azt jelenti, hogy a tinik eltűnnek az oldalról, egyszerűen ahogy nő a Facebook úgy kapcsolódnak be működésébe az idősebb korosztályok tagjai. Ugyanakkor valóban jellemző tendencia az is, hogy rengeteg fiatal hagyja ott a közösségi oldalt és vándorol más felületekre. Ez nagyrészt azért van, mert túl sok lett nekik az oldal, nem bírják, hogy már nagyszüleik is lájkolják a státuszaikat és olyan helyeken keresnek megnyugvást, melyek zártabb, diszkrétebb környezetet jelentenek.

A Tumblr jelenleg az egyik legnépszerűbb felület a fiatalok körében, de nagyon kedvelik a Twittert is. A mikroblog szolgáltatást az amerikai tinik 22%-a használja és ez igaz az Instagramra is, ami szintén nagyon sikeres körükben. A Snapchat ezek mellett pedig az az alkalmazás, amit a tinik repítettek a letöltési liták élére, és szinte csak ők használják - írja a socialtimes.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Láncfűrésszel támadt a szomszéd gyerekekre

A szomszéd gyerekek idegesítették, ezért láncfűrésszel és símaszkban közelített feléjük. Négy év… Tovább olvasom