Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

A Facebook beperelné Mark Zuckerberget, a lájkkereskedőt

Letiltották a fiókját, bosszúból pert indított a Facebook ellen és a nevét is megváltoztatta egy izraeli férfi.
Roppant furcsa pereskedésbe keveredett egymással a világ legnagyobb közösségi oldala, a Facebook, illetve egy izraeli vállalkozó, nevezetesen Mark Zuckerberg.

Zuckerberg úr nem e névvel jött a világra, Rotem Gueznek hívták egészen december hetedikéig, ekkor kapta meg az engedélyt új neve viselésére.

Az úr a Like Store nevű, nemzetközi marketinggel foglalkozó vállalkozás tulajdonosa, aki az új weboldalán (MarkZuckerbergOfficial.com) közzétett információk szerint a történet idén januárban indult, amikor Rotem Guez pert indított a Facebook ellen, ugyanis nem engedélyezték letiltott fiókja újbóli használatát. Habár a jogosság megállapítása a bíróság feladata, nem elképzelhetetlen, hogy alappal tette mindezt a közösségi oldal, ugyanis a Like Store azzal hirdette magát, hogy a saját Facebook-oldaluk látogatottságával, népszerűségével elégedetleneknek annyi lájkot szállítanak, amennyit csak megrendelnek tőlük. E tevékenység szabálytalanságát a vállalkozó elismeri ugyan, de azt állítja, hogy ez nagy üzlet, az USA-ban is számtalan cég foglalkozik a „lájkkereskedelemmel".

A kitiltás miatt perelő Rotem Guez elrettentése céljából a Facebook jogászai szeptemberben közölték vele, hogy a felhasználási feltételek megsértése miatt akár vissza is perelhetik, a legjobb lesz, ha bezárja a céget, a közösségi oldalt pedig messze elkerüli.

Mark Zuckerberg - a nevére szóló iratokkal
Mark Zuckerberg - a nevére szóló iratokkal

Erre volt válasz az, hogy Rotem Guez december elején megváltoztatta a nevét, így ugyanis a Like Store miatt várhatóan megindítandó perben az a furcsa helyzet áll elő, hogy a Facebook Mark Zuckerberget nevezi meg alperesnek.

A komédia várhatóan még folytatódik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ököllel és széklábbal esett Oláh Ibolyáéknak egy férfi

Az énekesnőnek felrepedt a szája, barátnőjének pedig feltehetően eltörött az orra, miután egy… Tovább olvasom