Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A Facebook alapítója az éve embere

Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját, a közösségi portált működtető cég elnökét választotta az év emberének 2010-ben az amerikai Time magazin.

A 26 éves Zuckerberg nemcsak a világ egyik legfiatalabb milliárdosaként közismert, hanem bőkezű adományozó is, aki a minap tett ígéretet arra, hogy jótékony célokra fordítja magánvagyonának legalább a felét.

"A közösségi portál felhasználóinak száma idén nyáron lépte át az 500 milliós határt" - mondta indoklásában Richard Stengel, a Time magazin szerkesztője. "A Facebook olyan méretet ért el, amely elegendő ahhoz, hogy átalakítsa az emberek mindennapi életét" - tette hozzá.

Kína, azaz a Föld népességének mintegy egyötöde számára azonban nem elérhető a közösségi portál, és ha ezt a tényt figyelmen kívül hagyják, akkor elmondható, hogy a világon minden tízedik ember tagja már a Facebooknak.

A Time amerikai magazin címlapján az amerikai Mark Zuckerberg, a Facebook internetes közösségi portál társalapítója és elnök-vezérigazgatója látható 2010. december 15-én, miután a hetilap őt választot

A Time amerikai magazin címlapján az amerikai Mark Zuckerberg, a Facebook internetes közösségi portál társalapítója és elnök-vezérigazgatója látható 2010. december 15-én, miután a hetilap őt választotta az év emberévé. (MTI/AP/Time Magazine)A Time magazin 1927 óta "osztja ki" a gyakran vitatott díjat olyan embereknek, tárgyaknak, illetve gondolatoknak, akik, illetve amelyek jó vagy rossz irányban a leginkább befolyásolták az előző év eseményeit.
Az első, egyben legfiatalabb kitüntetett, az Atlanti-óceánt elsőként átrepülő 25 éves Charles Lindbergh volt. Mark Zuckerberg pedig csak két héttel előzte meg II. Erzsébetet, aki 1952-ben szintén 26 évesen kapta meg ezt a címet.

Az egyetlen személy, aki háromszor is a Time év embere lett, Franklin Delano Roosevelt amerikai elnök, aki 1932-ben, 1934-ben és 1941-ben kapta meg a címet.

Tavaly Ben Bernankét, az amerikai jegybank, a FED elnökét, tavalyelőtt Barack Obama amerikai elnököt, 2007-ben pedig Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnököt választotta az év emberének az amerikai magazin.

Olvasóink írták

  • 1. meir 2010. december 17. 11:45
    „Mazal Tov Gadol Reb Zuckerberg!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azonosították a király levágott fejét

Kilenc hónapig tartó vizsgálatok után azonosították IV. Henrik francia király bebalzsamozott fejét, akit 57 éves korában 1610-ben gyilkoltak meg. Tovább olvasom