Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

A dívaság belülről jön

Valósággal ragyog Malek Andrea énekesnő, és nem csak a színpadon: negyven elmúlt, amikor megtalálta a boldogságot új férje oldalán.

Ráadásul estéről estére sikerül dívaként meghódítania a közönséget mindkét ország színpadain – pedig két gyermek édesanyjaként talált rá saját stílusára.


– Annak ellenére, hogy a színpadon gyönyörű estélyiben, dívaként csavarja el a közönség fejét estéről estére, mégis olyan érzése van a nézőknek, hogy megmaradt allűröktől mentes, hétköznapi nőnek.

– Ez talán azért is van így, mert Bécsben nincs sztárkultusz, allűrök helyett sokkal jobban szeretik a tehetséget és az egyéniségeket. A dívaság szerintem egyébként is belülről jön. Vannak igazi ˝szemétládák˝, vadmacskák, aki tudják nagyon tudatosan használni a nőiességüket. Hidegek, de közben iszonyú forrók. Ezt bizonyára lehet tanulni is. Az olyan megasztárok, mint például Madonna, döbbenetesen jól tudják, mikor mit kell tenniük. Én nem vagyok ilyen, de elég erre gondolnom, hogy előjöjjön bennem valami. Érdekes, hogy a transzvesztitákra is mindig rá tudok csodálkozni ilyen szempontból, náluk nagyobb ˝csajt˝, nagyobb dívát sehol nem találni!

Figyelem a férfiakat, micsoda erő árad belőlük és mégis milyen törékenyek tudnak lenni. Ehhez nem feltétlenül kell valakinek klasszikusan férfiasnak lennie, de ha nincs meg benne a bázis, a megfelelő mennyiségű férfihormon, akkor a tehetség számomra kevés.


– Tíz éve Bécsben él, énekel. Valóban úgy történt a visszatérés, ahogy hallani: ismeretlenül besétált Koreny Béla kint élő zeneszerzőhöz azzal, hogy énekelni szeretne?

– Igen, és ott is ragadtam nála egész délutánra... amit végigbőgtem. Akkoriban elég bonyolult volt körülöttem minden, sok mindent fel kellett dolgoznom. Szültem két gyereket, hat-hét év kimaradt a színpadi éneklésből, és közben nagyon megváltoztam az anyaságtól. Elhagytam például a musicaléneklés közben rám ragadt manírokat.


– Akkor találta meg a saját előadói stílusát?

– Akkor kezdtem megtalálni. Köszönhetően többek között Koreny Bélának, aki megkérdezte tőlem, miért énekelek. Mástól, máskor talán kikértem volna magamnak, micsoda kérdés ez, hiszen ezer éve ezt csinálom! Akkor azonban elgondolkodtam. Mert nem jó válasz, hogy ˝azért, mert tudok˝, mert ez nem igaz, hiszen az ember sosem szűnik meg tanulni.


– Azóta megvan a válasz?

– Azért énekelek, mert szeretek. Ilyen egyszerű.


– Bár öt éve együtt vannak, ez lesz az első közös karácsonyuk az új párjával, mint férj és feleség. Más érzés, mint eddig?

– Más. Valami biztonság költözött pluszban a kapcsolatunkba. Valami cinkosság. Mindketten elvált szülők vagyunk, ami azt jelenti, hogy az ünnep egy kicsit fájdalmas is, igaz, ez segít összecsiszolódni. A nagy bőgések már lejátszódtak – az én „oldalamon" már elég régen –, a szervezés azonban nem kis feladat ilyenkor. Idén rendezünk egy külön karácsonyt, jön az én két fiam, a férjem három nagylánya, és közösen zenélünk. Szerencsére egyikünk sem egy idegroncs ilyenkor, toleránsak vagyunk egymással szemben.


– Negyvenegy évesen már óvatosabb az ember párválasztásnál, vagy ugyanolyan lila az a bizonyos köd?

– Eddig is nagyon benne voltam mindegyik kapcsolatomban, de annyira más ez az érzés! Persze, hogy óvatos voltam, de azt gondoltam: házasodjunk össze tíz év múlva...? Házasodjunk össze most, hiszen szeretjük egymást, mindenki örül nekünk, a barátaink szurkolnak. A férjem csodálatos partner, még a zenében is, a tenyerén hordoz – egyszer csak azt vettem észre, hogy nem ér le a lábam...! Persze mindig benne van a levegőben, hogy mi van, ha mégsem sikerül – nálam különösen, mert kétkedő típus vagyok –, nem akarok csalódni, elképzelni egy életet, ami összetörik, újra felépíteni magam... De ez most egy olyan, nagyon mélyről, belülről jövő érzés... Egyszerűen jó. Megnyugtató és felemelő. És ebben már benne van, hogy ez így is marad.

Olvasóink írták

 • 3. maradando 2010. január 13. 00:59
  „Bujaság az kérem,nem dívaság ! :-((((”
 • 2. RickCartman 2009. december 27. 18:34
  „A dívaság belülről jön - így a cím.
  Ezért nem vagy díva, kedves Andrea.”
 • 1. látó55 2009. december 22. 17:36
  „Princzné !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurta Dani pihen, pedig a medencében lazsált

Gyurta Dániel az Eb-n úgy versenyezett, hogy szülei ne kapjanak infarktust a tévé előtt. Tovább olvasom