Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

A Diana hercegnő halála utáni hetet bemutató film készül

A Diana hercegnő húsz éve bekövetkezett halála utáni hét eseményeiről készít játékfilmet a BBC.
A Diana and I (Diana és én) című film a tervek szerint arról  szól, milyen hatása volt az 1997. augusztus 31-én Párizsban történt  halálos kimenetelű autóbalesetnek a közemberek életére.   

A televízió szerint négy fiktív történetet mutat be a Jeremy  Brock által írt film. Négy olyan ember szemszögéből láttatja a  történteket, akik nem ismerték személyesen Diana hercegnőt, mégis  valamilyen módon mélyen érintette őket hirtelen halála. A filmet  Peter Cattaneo rendezi.  

Ez lesz a BBC második olyan drámája, amely a királyi család  hatását vizsgálja a brit emberekre. A Mike Bartlett színdarabján  alapuló King Charles III. (III. Károly király) című film a jövőben  játszódik, amikor a walesi herceg II. Erzsébet halála után trónra  lép és országában válságos időszak veszi kezdetét. A történet  szerint Károly király nem ír alá egy vitatott törvényt, ami  politikai káoszhoz, alkotmányos válsághoz és utcai zavargásokhoz  vezet.   

Bartlett drámájával ellentétben a Diana and I című filmben  Diana és a királyi család többi tagja nem kap színészek által  eljátszott szerepet.  

Brock kiemelte: bár 2017 Diana hercegnő halálának 20.  évfordulója, a dráma "határozottan nem a hercegnő emlékének  szentelt film".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törőcsik Mari egyedül állni sem bír, de szeptemberben már újra a színpadon szeretne lenni

Törőcsik Mari egyedül állni sem bír, de szeptemberben már újra a színpadon szeretne lenni
A hosszú idő óta betegeskedő Kossuth-díjas színművész nem rég mesélt nehézkes mindennapjairól, de… Tovább olvasom