Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A Csillag születik lett a legnézettebb

A Tények és a Jóban Rosszban lett a legnépszerűbb TV2-es műsor.

A teljes lakosság és a 18-49 évesek 13. heti összesített nézettségi toplistáján is az RTL Klub tehetségkutatója, a Csillag Születik került az első helyre. Ezt a Való Világ párbaja, majd a Barátok közt-Fókusz páros követi mindkét célcsoportban. A TV2 legnézettebb műsora a teljes lakosság körében a Tények lett. Az ötven év alattiaknál a Jóban Rosszban volt a legnépszerűbb.

A teljes lakosság összesített nézettségi toplistájának első négy helyét RTL-es műsorok foglalják el, majd négy TV2-es műsor következik: a Tények, Jóban Rosszban és Aktív hármasa közé, a hetedik helyre bekerült a csatorna népszerű délutáni telenovellája, az Árva Angyal, mely április 13-án befejező részéhez érkezik. A TV2 által sikeresen bevezetett telenovella műfajától azonban a továbbiakban sem kell elbúcsúzniuk a nézőknek: április 14-én debütál a Seherezádé című török romantikus telenovella. Az m1-en közvetített Holland-Magyar labdarúgó mérkőzés visszavágója ismét felkerült a toplistára: 7,6%-os nézettségével a 23. helyre került.A 18-49 éves célcsoport nézettségi toplistájának első négy helyén az előbbi listához képest nincs változás. Az ötödik helyre feljött az RTL krimije, a Dr Csont, majd két TV2-es műsor következik: a Jóban Rosszban a múlt hét hatodik legnépszerűbb műsora lett az ötven év alatt felnőttek körében, a TV2 vasárnap esti Moziverzum filmje, a Randiguru pedig a hetedik helyre került. A hatodik évaddal futó Doktor House szintén népszerű volt, mely 10%-os nézettségével a tizedik helyet szerezte meg.

A heti átlagos közönségarányokat nézve elmondható, hogy a TV2 stabilan tartja 20% körüli, teljes napi közönségarányát mindkét vizsgált célcsoportban.

Kiugróan magas nézettséggel debütált a Csillag Születik3 az RTL Klubon*
*főműsoridőben, a 18-49 éves korosztályt vizsgálva

Magyarország egyik legsikeresebb tehetségkutató műsora, a Csillag Születik április 2-án folytatódott a harmadik évadával. Az első adás kiugróan magas, 46,6 százalékos közönségaránnyal debütált a 18-49-es korosztályban. A műsor sikerének köszönhetően óriási különbséggel, 24 százalékponttal előzte meg a szombat esti főműsoridős sávban a tv2-t az RTL Klub a már említett korcsoportban. De nem csak a szombatot, hanem a teljes hetet is meggyőző fölénnyel nyerte főműsoridőben a piacvezető csatorna.

A Csillag Születik3 a második szériában már jól összeszokott Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Szirtes Tamás és Fáy Miklós alkotta zsűrivel indult útjára, akik 160 produkciót értékeltek. Az első adásból Szabó Ádám harmonikás, Buzás Viktor, Timi Chen és Horváth József (Mr. Joe) énekesek, Farkas György Gyula rapper, Nagy-Kuthy Zoltán és Kuthy Mercédesz táncosok, valamint az Everdance Táncszínház tagjai jutottak a legjobb 24 közé. A tehetségkutató showműsort a 18-49-es korosztályból az éppen tévét nézők 46,6 százaléka választotta, ami a hét legmagasabb főműsoridős közönségaránya. A Csillag Születik szériáinak első adásai közül a harmadik évad nyitott a legnagyobb közönségaránnyal, csaknem 5 százalékponttal megelőzve a korábbi évadokat (41,8 és 41,3 százalék).

Az RTL Klub nem csak április 2-án, hanem a teljes 13. héten remek nézettségi eredményeket ért el, így már 100 napja a legnézettebb csatorna főműsoridőben, a 18-49-es korosztályt vizsgálva. A csatorna múlt heti átlagos közönségaránya 33,4 százalék volt, ami 14,9 százalékponttal magasabb a tv2-énél. Ez nagyban köszönhető a csatornaátlagot meghaladó közönségaránnyal futó ValóVilág4 összefoglalóinak, a Fókusz adásainak, a legnépszerűbb hazai gyártású napi sorozatnak, a Barátok közt új részeinek, továbbá a 13. hét legnézettebb külföldi heti sorozatának, a Dr. Csontnak is. Kiemelkedő eredményt ért el a Csillag Születik3 első adása, amit a 18-49-es korosztályból 923135 néző követett végig, ehhez 46,6 százalékos közönségarány párosult. További magas közönségarányt ért el a ValóVilág4 vasárnap esti párbaja, amit a kereskedelmileg fontos korcsoportból 869497 fő nézett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szöllősi, Alföldi - Új arcok az MTV Híradójában

Hétfő este Szöllősi Györgyi és Alföldi Zoltán köszönti a nézőket, a következő héten Varga Edit és… Tovább olvasom