Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A család dühös a Michael Jacksont kezelő orvosra

Független kórbonctani vizsgálatot fog kérni Michael Jackson családja - közölte az AFP szombaton Jesse Jackson amerikai politikusra hivatkozva. A francia hírügynökség szerint a családtagok dühösek és elkeseredettek, mert több kérdésre nem kaptak választ az énekes halálával kapcsolatban.

Független kórbonctani vizsgálatot fog kérni Michael Jackson családja - közölte az AFP szombaton Jesse Jackson amerikai politikusra hivatkozva. A francia hírügynökség szerint a családtagok dühösek és elkeseredettek, mert több kérdésre nem kaptak választ az énekes halálával kapcsolatban. Célpontjuk egy Conrad Murray nevű orvos, akik állítólag Demerolt adott be a popsztárnak a halála előtt.

A család tagjai a Los Angeles északi részén lévő Encino nevű külvárosban vannak azóta, hogy csütörtökön váratlanul elhunyt Michael Jackson.A független vizsgálat lehetősége az után merült fel, hogy a Los Angeles-i Halottkémi Hivatal pénteken azt közölte: az eddigi boncolás eredménye nem meggyőző, véglegeset akkor lehet csak mondani, ha elkészült az alapos toxikológiai vizsgálat, erre azonban még hat vagy akár nyolc hetet is várni kell. Michael Jackson holttestét péntek éjszaka adták át a családnak, az énekes földi maradványait ismeretlen helyre vitték.

Jesse Jackson afroamerikai politikus, aki egyébként nincs rokonságban a Jackson-családdal, azt nyilatkozta szombaton az ABC amerikai tévé "Jó reggelt Amerika !" című műsorában, hogy pénteken járt a családi birtokon. A veterán polgárjogi aktivista azt mondta, hogy a család dühös és frusztrált, mert megválaszolatlanul maradtak kérdések a popsztár halálával kapcsolatban. Jesse Jackson azt is mondta, hogy a család az énekes orvosának, Conrad Murray-nek a szerepére kíváncsi igazán.

Nem megerősített hírek szerint Murray erős fájdalomcsillapítót, Demerolt fecskendezett be Jacksonnak a sztár halála előtt. A Los Angeles-i rendőrség pénteken azt közölte, hogy ki akarják kérdezni a doktort immár másodszor is, de alaposabban. Csütörtökön, Jackson halála napján már volt egy rövid beszélgetés ugyanis az orvos és a rendőrök között.

Jesse Jackson azt mondta az ABC-nek, hogy családnak saját kérdései lennének az orvoshoz. "Mikor jött az orvos? Mit csinált? Injekciót adott, és ha igen, mit?" - közölte Jesse Jackson a tévében a család kérdéseit megfogalmazva. A politikus azt állította, hogy Murray eltűnt órákra, röviddel a sztár halála után, és ez súlyos kérdéseket vet fel, amelyekre válaszokat kell adni.

"A családnak fenntartásai vannak a doktorral kapcsolatban, amire minden okuk megvan, hiszen bármely más orvos közölte volna pontosan, hogy ' tessék, ez történt az utolsó órákban, én ott voltam, és gyógyszert adtam neki, ezt vagy azt', ezeket akarja tudni a család" - fogalmazott Jesse Jackson, aki szerint Conrad Murray kötelessége a család és a közvélemény felé, hogy a válaszokat adjon.

Az ABC műsorvezetőjének kérdésére válaszolva Jesse Jackson azt is mondta: "Biztos vagyok abban, hogy a családnak független boncolást kellene kérnie, és valószínűleg kérni is fog."

Michael Jackson barátai és munkatársai szerint nemcsak Murray, hanem azon tanácsadók és a többi orvos szerepe is tisztázásra vár, akik körbevették a popsztárt. Michael Jackson bizalmasa, Deepak Chopra elismert kardiológus azt mondta például a CNN-ek, hogy szerinte a gyógyszerek ölték meg a popsztárt.

Jackson volt producere Tarak Ben Ammar pedig egyenesen bűnözőknek nevezte a Jacksonnal foglalkozó orvosokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drog hatása alatt döfte nyakon a kapust

Szlovákia - Drog hatása alatt volt a feltételezett tettes, amikor megölte az ismert labdarugót és… Tovább olvasom