Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A csabai kórház mosdójában halt meg - orvos sem látta

Békéscsaba - A férfi hajnalban ment be a kórház sürgősségi osztályára mert otthon rosszul lett. Onnan azonban, anélkül, hogy megvizsgálták volna a felnőtt ügyeletre küldték tovább. Orvos ott sem vizsgálta meg.
A békéscsabai kórház mosdójában halt meg egy 61 éves férfi az elmúlt hét elején, anélkül, hogy orvos látta volna. A férfi hajnalban ment be a kórház sürgősségi osztályára mert otthon rosszul lett. Onnan azonban, anélkül, hogy megvizsgálták volna a felnőtt ügyeletre küldték tovább. Orvos ott sem vizsgálta meg. A férfi a kórház mosdójában rosszul lett és meghalt, hiába próbálták meg újraéleszteni. Az esetről az elhunyt felesége és fia számolt be a beol.hu-nak.

A családtagok elmondása szerint a férfi otthon hasmenésre és szívtájéki szorításra panaszkodott, ezért döntöttek úgy, hogy bemennek a kórházba. A sürgősségi osztályon anélkül, hogy megvizsgálták volna, az ügyeletes nővérek a kórház egy másik épületében lévő felnőtt ügyeletre küldték tovább a beteget. A felnőtt ügyeleten azonban hiába kopogtattak, senki sem nyitott ajtót. A férfi közben rosszul lett és kiment a mosdóba, ahol összeesett. A felesége hiába hívott segítséget, az időközben kiérkezett orvos már nem tudta újraéleszteni a beteget. Az utólagos diagnózis szerint a férfi halálát koszorúér trombózis okozta.

Ez nem ide tartozik

Juhászné szerint a férjével együtt mondani kezdték a bajokat, de az ápolók már az első mondatoknál azt magyarázták: „Ez nem ide, hanem a felnőttügyeletre tartozik, majd ott megnézi orvos a beteget." Hiába kérlelte a házaspár az ápolókat: helyben kellene a vizsgálat, a nővérek tartották magukat ahhoz, hogy menjen át a házaspár a felnőttügyeletre - írja a beol.hu.

A hajnali órán így Juhászék kénytelen-kelletlen átsétáltak az udvaron keresztül az ügyeletre. A feleség kopogtatott az ajtón, nem jött válasz. Megismételte hangosabban, semmi reakció. Közben a férje hasmenéssel a mosdóba ment. Az asszony egy nagy puffanást hallott, és férjét ott találta beszorulva a mosdókagyló és a vécé között. Segítségért kiáltott a feleség, már verte az ügyeleti szoba ajtaját. Erre végre kinézett egy nővér: „Na, mi baj van?" Juhászné elmondta, hogy férje összesett, segíteni kellene. A nővér a feleség szerint azt válaszolta, ő nem emelgeti a férfit, beteghordót hív a sürgősségi osztályról. Orvos még ekkor sem került elő. Miután megjött a beteghordó és látszott, hogy nagyon nagy a baj, orvos is érkezett, megpróbálták újraéleszteni az eszméletlen férfit, sikertelenül.

Juhászné szerint defibrillátort sem tudtak az újraélesztéshez használni, mert valamilyen tartozéka hiányzott. Az újraélesztés nem járt eredménnyel, Juhász Mihály elhunyt.

Az eset miatt a kórház és az intézménytől függetlenül működő felnőtt ügyelet is belső vizsgálatot rendelt el.

Olvasóink írták

 • 13. soproni 2008. december 05. 18:09
  „Lassan ott tarunk,hogy akinek orvoshoz kell mennie,vagy sürgősebb esetben kórházba,az a homlokára ragasztott húszezressel menjen!”
 • 12. H.Gabi 2008. december 05. 10:39
  „Mi is így fogunk járni, ha odakerülünk...hála az egészségbiztosítási rendszerünknek..ebben az országban minden elég rosszul működik...”
 • 11. Szilágyi_Zsolt 2008. december 04. 20:35
  „De a bélelt borítékot elvárják ám a köpenyzsebbe a doktor urak, minden körülmények között. Meg a nővérkék sem szokták azt felháborodott gesztussal visszautasítani.”
 • 10. MTT 2008. december 04. 14:45
  „ez igen, és holnap is lesz munkahelye az ilyen ápolóknak és orvosoknak? Ezért tartunk ott, ahol tartunk...”
 • 9. Gondolkodo 2008. december 04. 14:06
  „isten örizzen hogy korházbe kerüljek,honapok ota fáj a fülem,semmi vizsgálatot nem végeznek el,ezektől fel lehet fordulni,magyar Mengelék((((.”
 • 8. lolita 2008. december 04. 13:33
  „De ezert ki a felelös?Nem szabadna anyiban hagyni,bar nem könyü szel ellen pisalni ugye?!”
 • 7. dr73 2008. december 04. 13:27
  „Ja , és 2000 nyarán nagyapám combnyaktöréssel került be,szépen rendbe jött,aztán a hazaszállítás közben hunyt el : HŐGUTÁBAN! Mert ugye több ember hazaszállítása előbbre való volt,ő meg ugye feküdt reggel óta a mentőben 36C´fokban,bent 45C´fok,duánra a ház előtt kiszállt a mentős,mondja van gond,az öreg "elment" útközben...!!”
 • 6. lolita 2008. december 04. 13:25
  „Igazad van KÖKÜBI!Nagyon sajnalatos dolog de lessz ennek meg folytatasa ,mert ez ügyben semmi nemfog törtenni! Nagyon sokan elhetnenek meg ,de az orvos leszarja a beteget ha nincs penz,nincs protekcio!”
 • 5. dr73 2008. december 04. 13:23
  „Szégyen ami a XXI-dik szd-ban zajlik!Undorító és szánalmas ez az ide-oda küldözgetés!Kötelessége minden orvosnak megnézni az embert minden esetben, erre tették le azt a k.... esküt.
  Ránk is ez vár, csak kórházba ne kerüljünk....”
 • 4. Kobak 2008. december 04. 13:22
  „Édesapámat Győrben a Zrínyi úti kórház tüdőosztályán ,,kezelték". Reggel korán éhgyomorral vizsgálatra rendelték be és órákon át hagyták üldögélni a kórház folyosón egy lelet miatt. Ez idő alatt bőven volt alkalmam észrevenni a radiátorokon tornyosuló ujjnyi vastag port, aminek azért egy tüdőosztályon semmi keresnivalója...

  Már 13h is elmúlt miután a nővérek visszaértek az ebédlőből és az iroda nyitott ajtaján keresztül kellett végighallgatnunk ahogy apukám -számukra kiolvashatatlan- nevén vihorásztak.
  Csak álltam tehetetlenül a folyosón, mert apám - aki gyengén, összetörve ott ült előttem a padon- egykor engem megtanított tisztességesen viselkedni.
  Ez nem pénz kérdése, mert az emberség nem kerül semmibe.”
 • 3. köbüki 2008. december 04. 13:07
  „Orvost kívánó feladatot azért jó ápolónővel végeztetni, mert így az orvos tévedése eleve kizárható, az ápolónő pedig nem vonható felelősségre olyasmiért, amit orvosnak kellett volna felismerni.
  Ügyes!”
 • 2. Poltergeist 2008. december 04. 12:54
  „Fantasztikus,persze senki semmit nem tud tenni jön majd a válasz.Én tudnák mit tenni az biztos úgy összeverném az orvost ,hogy az a nap lessz az utolsó amikor esetleg szikét ragadott a kezébe.”
 • 1. setretmc 2008. december 04. 12:05
  „A papám a múlthéten agyi embóliát kapott 6 órán keresztül feküdt a váróban egy hordágyon úgy h mentő vitte be, 3 kor le blattyogott a f szopó fő orvos és ráírta a pappira h nem beszámítható! még arra sem volt képes h oda jöjjön azt elmondja h mi a helyzet vele! fogta magát azt kivonúlt mint aki...... ezek a magyar korházak tisztelet....... csak az nagyon kevés!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nyugat-Dunántúlra tört be először a válság

Ahogyan a fejlettséggel járó előnyök, úgy a válság hátrányai is először érik el a Nyugat-Dunántúl… Tovább olvasom