Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

A börtönt perli az arapapagáj éhhalála miatt

Egyesült Államok - Míg Thomas Goodrich a börtönben volt, az egyik értékes papagája kimúlt, a rabtól ugyanis megtagadtak egy telefonhívást, amely megmentette volna a madár életét. A férfi kártérítési pert indított a börtön ellen.
Thomas Goodrich 500,000 dollárra (95 millió forintra) perelte a a delaware-i börtön egy felügyelőjét - írja a Daily Telegraph.

A férfit 12 napon keresztül tartották egy börtönben egy letartóztatási parancs és érvénytelen jogosítványa miatt. Thomas Goodrich azt állítja, hogy megtagadták tőle a lehetőséget, hogy kapcsolatba lépjen egy barátjával, hogy etesse meg helyette kedves háziállatait, a papagájokat. Freddy nevű madara sárga-kék ara papagáj volt, több mint 4 millió forint volt az értéke.

Goodrich azt mondta, hogy amikor őt december 19-én végül kiengedték a börtönből, holtan találta az egyik papagájt, Freddyt. "Két másik Amazon papagájom életben maradt, nekik elég ételük volt a kalitkáikban" - mondta a férfi.

Arany-kék macaw: Freddy is ilyen papagáj volt.
Sárga-kék ara: Freddy is ilyen papagáj volt.

Freddy a bírósági bürokrácia áldozata lett. Goodrich azt mondta, hogy a börtönből csak kódszámmal lehet telefonálni, ő azonban egy olyan kódot kapott, amelyik nem működött. Azt mondták neki, hogy nyolc napot kell várnia, hogy egy új kódot kaphasson. A férfi a börtönőrök együttérzését hiányolta, akik szerinte felelőtlenek voltak, hiszen hagytak halálra éhezni egy állatot.

Joe Hurley védőügyvéd azt mondta, hogy a börtön hajlamos napokat késni a papírmunkával. Volt, hogy az őrizetesek érkezésének dokumentációja is csúszott ennyit.

"Ez van!" - mondta az ügyvéd, hozzátéve, hogy Goodrich még szerencsés volt, hogy csak egy papagájt vesztette el, és nem egy gyermeket.

Martin Mersereau az állatjogi képviselő a People-nek azt mondta, hogy ha a történet igaz, akkor a hogy börtönőröket felelősségre kell vonni.

Olvasóink írták

 • 10. miracle 2009. január 05. 17:53
  „zotya975
  Aha. Szóval ha én igen nagyon-nagyon-nagyon szeretem akkor meg 1 milliárd. Vagy 2. És mivel mérik ezt, ha szabad érdeklődnöm.
  Szerintem meg azért 95 milla, mert az USA-ban van olyan hülye a bíróság, hogy ilyesmiért pénzt ítél meg, csak esetleg fennáll a veszély, hogy csak a tizedét ítélik meg. És mégis csak jobban mutat a 9 és fél millió, mint a 400 ezer.
  Ha az ürge ezért kap 4 millát, akkor az a minimum, hogy őt meg megvágják 100 millióra, mert legalább 50 gépjárművet veszélyeztetett azzal, hogy jogsi nélkül vezetett, meg elfogatási parancs mellett korzózott.
  Ostoba amcsi törvények...”
 • 9. zotya975 2009. január 05. 11:17
  „Talán azért mert a papagály nem egy darab fa, ami ha eltörik,veszek helyette másikat, és minden oké. Az állattartók általában szeretik az állataikat, már-már családtagnak tekintik őket, ezért nagyobb az értékük számukra mint a valós vásárlási érték. Aki van kedvence az tudja miről beszélek, a többiek meg úgyis csak fikáznak. Bár ebben az országban, ahol földhöz csapkodják a kismacskát-kutyát, hiába beszélek ilyen dolgokról.”
 • 8. ESZT 2009. január 05. 07:11
  „Nem kell csodálkozni, mert ha így halad nálunk is a börtönreform,
  akkor nemsokára nemcsak telefonálhatnak, tévézhetnek,
  hanem a ,,feleségeknek" is szabad bejárásuk lesz.
  Aztán hipp, hopp a börtönőröket is magánzárkába zárhatják
  ha valami nem tetszik nekik.
  (Mindez közpénzből.) Ilyen büntetés végrehajtás mellett
  nem csoda, ha kijön egy gyíkos, és fél éven belül ismét öl.”
 • 7. miracle 2009. január 04. 21:50
  „Mondjuk az jellemző , hogy 4 milliót érő papagájért 95 milliót kér. Mire föl?”
 • 6. jockey 2009. január 04. 16:42
  „3.

  Jogállamban teljesen biztosan megnyeri a pert. Ezzel a sztorival még itt is lenne némi esélye, persze, nem sok.”
 • 5. pedagogus 2009. január 04. 16:23
  „"Engedélyezné a mobiltelefonok használatát a börtönökben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium - derült ki az m1 Híradójából. Juhász Gábor, a rendeletet előkészítő igazságügyi tárca államtitkára elmondta: meghatározott, szabályozott körülmények között a fogvatartottak, ha nem is maguknál, de letétben tarthatnának saját mobilt."
  Forrás: Reggel.hu

  "Elvtársak készülnek a jövőre lehet,hogy nekik lesz rá hamarosan szükségük."”
 • 4. zotya975 2009. január 04. 14:40
  „Végül is ha joga van neki telefonálni, és ebben korlátozták, miért ne nyerné meg? Csak nálunk van úgy, hogy járni jár, csak nem jut, egy-két sikeres per kivételével. Nem sokan pereskednek a munkaadók ellen se ha átverik őket, mindenki inkább ül a fűben , félti az állását.”
 • 3. Judytka 2009. január 04. 14:07
  „Még a végén megnyeri a pert..”
 • 2. miracle 2009. január 04. 10:26
  „Én azért megnézném otthon a macskát, nem lett-e 3 kilóval nehezebb...”
 • 1. tatira 2009. január 04. 06:54
  „hm....remélem más baja nem lett szegénynek:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkoholista lesz az okos gyerekből?

Akinek magasabb az intelligenciahányadosa, jó eséllyel lesz az ital rabja - derült ki egy brit… Tovább olvasom