Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A boldog házasság titkai

Számszerűsített adatokkal próbálnak szolgálni brit kutatók a boldog, vagy legalábbis a jó házasság titkáról.
A boldog, vagy legalábbis jó házasság számszerűsített próbál szolgálni egy brit felmérés, amely szerint havonta háromszor kell vendéglőbe menni, hetente kétszer mélyenszántót beszélgetni, évente kétszer pedig vakációzni - együtt.

Az eredmények kétezer, magát boldog házasnak valló pár válaszai alapján születtek. További adatok: hetente hatszor kell csókot váltani, kétszer szeretkezni és ötször mondani, hogy "szeretlek". A borús pillanatoktól sem kell megijedni: a boldog házasságokba hetente egy "egészséges" veszekedés is belefér. Az állandó együttlét sem kitétel: külön is el-eljárnak a jó házasságok felei szórakozni barátaikkal. A tévénézésben a kompromisszum jellemző rájuk, nem pedig a közelharc a távkapcsolóért, illetve az egymással jól kijövő párok az aktuális tévéműsor helyett gyakran filmkészletükre hagyatkoznak, és otthon moziznak.

A válaszok alapján a párok 42 százaléka választotta házastársát szerelem első látásra alapon, 47 százaléknál barátság előzte meg párkapcsolatot. 20 százalék tartja magát ahhoz az elvhez, hogy soha nem tér nyugovóra veszekedéstől dühödten, azaz lefekvés előtt mindenképpen megpróbál kibékülni - ismertette a The Daily Telegraph című brit lap felmérés eredményét, amelyet a headwater.com utazási iroda készíttetett.

Olvasóink írták

  • 2. borsmenta 2012. január 31. 18:00
    „A brit kutatóknak sok az idejük, sok a pénzük, de a sütnivalójuk fordítottan arányos az előbbiekkel.

    Ilyen cikkeket átvenni, ismerve az itthoni életkörülményeket és lehetőségeket, elég visszás.
    (Még egy is van ma a címlapon belőlük. Jöjjön inkább a hó meg a fagy, az útkezelő felkészültsége. Még az is érdekesebb ennél.)”
  • 1. miracle 2012. január 31. 09:35
    „Fentiek egy 24 órába is bezsúfolhatok és utána a hét 6 napján lehet veszekedni és akkor is boldogok maradnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hanyagolják párjaikat a Sophistic-lányok

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjére pályázó Sophistic hölgyei bár komoly párkapcsolatban élnek, nem… Tovább olvasom