Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

A bíróság elutasította a Neo FM keresetét

A Fővárosi Törvényszék kedden elutasította a Neo FM rádiót működtető FM1 Zrt. keresetét, amelyben a társaság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának határozatát támadta meg, amellyel felmondta a rádió médiaszolgáltatási szerződését.
A médiahatóság korábban azonnali hatállyal felmondta a rádió  médiaszolgáltatási szerződését, mert a társaság nem rendelkezett az  elvárt bankgaranciával.  

    A bírósági döntés ellen 15 napon belül még lehet fellebbezni.  

    A törvényszék közigazgatási kollégiuma helyt adott az NMHH azon  érvelésének, hogy a csődeljárás – amely alatt a rádió jelenleg áll,  és amelyre hivatkozva vitatta a szerződése felmondásának  jogszerűségét –, nem akadályozhatja meg a szerződés felmondását.  

    A bíróság kifogásolta, hogy a cég csődeljárással védendő  vagyonelemként - mintegy 1,5 milliárd forintos értékben - a  frekvenciahasználati jogosultságát tüntette fel, annak ellenére,  hogy ez állami tulajdonban áll, így nem lehet forgalomképes vagy  része a rádió vagyonának.  

    A médiatanács június 20-án mondta fel azonnali hatállyal a rádió  szerződését, azt követően, hogy az akkora mintegy 750 millió  forintos kötelezettséget felhalmozó társaság nem élt azzal a  mentőcsomaggal, amelyet a médiatanács korábban felajánlott neki. Nem  kezdte el törleszteni a hatóság felé fennálló tartozását és a  bankgaranciát sem pótolt.  

    Július 3-án az FM1 Zrt. részvényeit a Dr. M-MEDIA Kft. vásárolta  meg. Távozott a társaság éléről Földes Ádám, akinek a helyére a  tulajdonosváltás után Németh Tibor érkezett. A rádió augusztus  elején egy ideig nem is sugárzott adást, miután korábbi dolgozói  azonnali hatállyal felmondtak az elmarad munkabérek és "az új  tulajdonos által teremtett kilátástalan helyzet miatt".  

    A médiahatóság, azóta jelezte: az FM1 Zrt. továbbra sem fizet,  így folyamatosan növeli elmaradását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthon tartja a levágott lábát, hogy magával vigye a sírba

Tizenhárom éve a házában tartogatja egy 93 éves romániai nő a levágott és mumifikálódott lábát, hogy… Tovább olvasom