Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

A 20 legjobb turistaátverő trükk Európában

Avagy leggyakoribb trükkök arra, hogyan kopasszák meg szerencsétlen turistákat a helyi erők.
A Mashable 40 trükköt gyűjtött össze arról, milyen módszereket alkalmaznak Európában a profi tolvajok - ebből szemezgettünk.

1. Valaki megkér, hogy fotózd le. A gép nem működik, és amikor visszaadod, ő direkt leejti, aztán ki akarja veled fizettetni.

2. Egy nő leejt egy gyűrűt közvetlenül előtted, majd megkérdezi, hogy a tiéd-e. Amikor azt mondod, hogy nem, nézegetni kezdi, és arról próbál meggyőzni, hogy a gyűrű valódi arany. Ezután a kedves idegen olcsón próbálja rásózni, ami valóban a sokszorosa annak, amennyit a gyűrű valóban ér.

3. Éjszaka felhívnak a szállodai szobádban, azt hazudják, hogy a recepcióról telefonálnak, és bediktáltatják a hitelkártyaszámodat. A többit el tudod képzelni.

4. A taxis direkt a hosszabb úton visz, esetleg megbütyköli a taxiórát.

5. Erőszakosan a csuklódra húznak egy állítólagos barátságkarkötőt, ami szörnyű drága. Esetleg közben kizsebelnek.

6. Ha bulizni viteted magad a taxisofőrrel, jutányos áron próbál kábítószert rád sózni. Aztán amikor a kedves vevő éppen átveszi a csomagot, véletlenül arra jár a rendőr, aki persze jó pénzért meg sem látta, mi történt.

7. A koldus, aki gyakran idős vagy terhes asszony, próbálja felébreszteni az együttérzésedet, és némi aprót kicsikarni. Mindezek tetejébe a távolból egy zsebtolvaj figyel és várja az alkalmas pillanatot, hogy lenyúlja a tárcádat.

8. Egy készséges helyi erő felajánlja, hogy lefotóz a gépeddel, aztán lelép a fényképeződdel.

9. Készséges helyi erő segédkezik a bankautomatánál, megjegyzi a pinkódodat, később ellopja a hitelkártyádat.

10. Egy kamurendőr megállít és előadja, hogy hamis pénz került forgalomba, így ellenőriznie kell a pénztárcádat. amikor persze visszakerül hozzád, a pénz hiányzik belőle.

11. A boltban direkt olyan lassan számolják a visszajárót, hogy megund, és elfogadd számolás nélkül. Csakhogy eleve kevesebbet számolnak, mint amennyi visszajár.

12. Miközben a végtelen sorban állsz a pénztárnál, hogy jegyet vegyél a helyi tömegközlekedésre, egy személyzetisnek tűnő jóakaró magasabb árú jegyeket ad el, cserébe kikerülheted a sort. Amikor aztán használnád, kiderül, hogy hamisítvány.

13. Egy férfi leejti előtted a cipőkeféjét. Amikor felveszed és odaadod neki, hálája jeléül felajánlja, hogy lepucolja a cipődet. Aztán végül kiderül, hogy a hálának borsos ára van.

14. Egy nő a kezedbe dob egy csecsemőt, jó esetben játékbabát. Amíg te állsz, a tettestársai kizsebelnek.

15. Amikor a barátnőddel vagy, rád tukmálnak egy szál virágot, de csak a végén derül ki, hogy 50 euróba kerül az a virág. Neked meg már nincs pofád nem kifizetni.

16. A taxis azt hazudja, hogy a szállodádat, ahová a foglalásod szól, épp átalakítják, de ő tud egy jobbat. Aztán elvisz egy lepattant, de borzasztó drága helyre.

17. Amikor a felszolgáló kiszúrja, hogy békésen ücsörögsz egy asztalnál, egy tál mogyorót visz ki neked, amirl azt hihetnéd, ajándék. Végül aztán kiderül, hogy nem az, és keményen perkálnod kell.

18. A dekoratív hölgyek, akik főleg magányos urak társaságát keresik, és hívják el őket egy bárba vagy night klubba. A borsos számlát persze a magányos uraknak kell állni.

19. A rámenős árus térképet próbál eladni neked, teljes szélességében kinyitja, és kibontakoztatja a az arcodon. Ez persze remek lehetőség, hogy figyelmedet elterelve kizsebeljen.

20. A kasszás úgy csinál, mintha fontos telefonja lenne, miközben téged kiszolgál. A valóságban azonban a bankkártyád számát fotózta le, amit aztán később hasznosít is.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2,5 milliárd forint összdíjazású videojáték-verseny? Létezik!

A rengeteg pénz sorsa pedig idén két kínai csapat között dőlt el a végjátékban. Tovább olvasom