Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A 10 legádázabb Firefox-lassító

Ha valaki a Firefox lassúságára panaszkodik, nagy valószínűséggel nem is a böngészőt, hanem valamelyik beépülő add-ont szidja. A Mozilla megelégelte a kritikákat és látványos szégyenfalat hozott létre.
Az áldás egyben átok is lehet, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Firefox nyílt platformja. Áldás, mert ha valaki nem talál meg valamilyen funkciót a böngészőben, írhat vagy kereshet hozzá valamilyen add-ont. Emellett viszont átok is lehet, hiszen ezek a beépülő alkalmazások a felelősek a böngésző lassulásáért, és több esetben összeomlásáért is.

A Mozilla úgy döntött, nyilvánosságra hozza, mely add-onok felelősek a böngésző lelassulásáért, ezzel is erősítve, hogy a nemrég megjelent Firefox 4 önmagában igenis gyors és erős, csak azok a fránya beépülők néha túlhúzzák a gyeplőt.


A lassú gyorsító és társai

Az alábbi képen az első tíz versenyzőt láthatjuk: ők azok, akik a legnagyobb mértékben visszahúzzák a Firefox alatt vágtató lovakat. Az első helyen egy fordító alkalmazás, a FoxLingo - Translator Dictionary áll, amely konkrétan 74 százalékkal lassítja le a Mozilla böngészőjét. Holtversenyben ugyanennyire durva böngészőféknek számít a Firebug, a webfejlesztők által alapvetően kedvelt és széles körben használt HTML validációs és hibakereső segéd.Szintén a közkedveltebb add-onok közül került a listára az időjárás-előrejelző AniWeather és a többszálú letöltéseket kezelő FlashGot. Ami viszont a legvisszásabb hatást kelti, az a nyolcadik hely gazdája: a FastestFox beépülő elviekben pont a weboldalak betöltésének felgyorsítására való, ehhez képest a Firefoxot harmadával lassabb működéssel bünteti.

A teljes lista a Mozilla oldalán tovább is böngészhető, a tizedik helyezett után ugyanis lenyitható ablakban egészen az ötvenedik helyig láthatjuk a "lusta listát".

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2011. április 08. 17:07
    „A baj ott van, hogy magyarul mindig levannak maradva a hirekben. Ezt például megvitatták, letárgyalták és könnyü angolul utánanézni. Magyarul pedig csak a sötétbe tapogatoznak. Korlátoltak ezt nehezen nyelik le. Amit itt megadtak az bizony nagyon kevés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV Gigi: Nem zavar, hogy Jerzy melegpornó oldalon pózol! + video

A Való Világ kiesője őszintén beszélt az őt és szerelmét érintő legkényesebb témákról is.
Tovább olvasom