Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

90 éves a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozata 2011. február 9-én ünnepli megalakulásának 90. évfordulóját.
Anyák napja, MikulásGyár, Országos Elsősegélynyújtó Verseny, Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat, véradásszervezés, kortárs-, szociálissegítő képzések, HIV/AIDS prevenciós és drog prevenciós programok – csak néhány terület, ahol a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tevékenykedik.

A Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozata 2011. február 9-én ünnepli megalakulásának 90. évfordulóját. Ebből az alkalomból szerdán országszerte önkéntes programokat szerveznek a fiatalok, délután ötkor pedig meggyújtják az emberiesség lángját.

A Magyar Vöröskereszt mozgalomban a fiatalok a kezdetektől, 1881-től részt vesznek. Külön tagozatként 1921. február 9. óta működik a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt, melyhez az 1921. június 11-én megjelent kultuszminiszteri rendelet is hozzájárult. Az ifjúsági szervezet idén ünnepli megalakulásának 90. évfordulóját. Az ifjú vöröskeresztesek szép kezdeményezése volt az „Anyák napja" megrendezése, amire először 1925-ben került sor.

Az országos hálózatú Magyar Ifjúsági Vöröskereszt egy olyan 90 éves önkéntes szervezet, amelynek fő célkitűzése képviselni a magyar ifjúság céljait és érdekeit hazai és nemzetközi szinten, elősegíteni a fiatalok életének és egészségének védelmét, biztosítani a jövő mozgalmát, a Magyar Vöröskereszttel közösen hirdetni az emberiesség eszméit és segíteni a rászorulókat.

Az ifjúsági szervezet tevékenységével az ország bármely pontján találkozhatunk: több mint 150 Bázisiskola, közel 40 Bázisovi működik, ezenkívül minden egyes megyében és a fővárosban is van egy-egy önkéntesek által irányított ifjúsági tanács, amelyek helyi szinten felelősek a programok lebonyolításáért.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt önkéntesei évente számos programban vesznek részt: MikulásGyár, Országos Elsősegélynyújtó Verseny, véradásszervezés, Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat, kortársképzések, szociálissegítő képzések, HIV/AIDS- és, drog prevenciós programok, előadások.

A kerek évforduló kapcsán, szerdán önkéntes programokat szerveznek a fiatalok, délután ötkor pedig meggyújtják az emberiesség lángját.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Való Világ után Győzike, Voksán Virág és Benkő együtt ölnek disznót Budapesten

Február 17-re egy hamisítatlan budapesti disznóvágásra látja vendégül Laci betyár egykori… Tovább olvasom