Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

86 eredeti képregényt árvereztek el

Egy Párizsban és Brüsszelben vasárnap egyidejűleg megrendezett árverésen 539 880 euróért (165 millió forint) kelt el egy Hergé - a Tintin-képregények "atyja" - által jegyzett rajz. Az árverésen dobra vert rajzok és képregények összértéke elérte az 1,89 millió eurót (578 millió forint) - közölték a szervezők.
Százegy francia és belga képregényt, közöttük Hergé, Franquin, Uderzo, Schuiten és Gotlib alkotásait hirdették meg aukcióra a Millon árverési háznál, ezekből végül összesen 88 talált gazdára. A magángyűjteményből származó képregények összértékét előzetesen 1,5 millió euróra (458 millió forint) becsülték, amit végül jóval meghaladott az aukción ténylegesen befolyt összeg.

Az árverezett alkotások közül kiemelkedett egy 1939-ben kínai tintával és színes ceruzával készült rajz, amelyet Hergé a Le Petit Vingtieme belga hetilap borítójának készített. Ebben jelent meg akkoriban fekete-fehérben az Ottokár király jogara című rész, Tintin és Milou kutya kalandjainak nyolcadik epizódja.


Az előzetesen 350-400 ezer euróra (107-122 millió forint) becsült képen a feldühödött Milou kutya a szájában viszi a jogart a szemmel láthatóan elragadtatott XII. Muskar királynak, a képzeletbeli közép-európai Szildávia uralkodójának. Az ugyanabban az évben kiadott színes változatnak, illetve az 1947-ben megjelent kiadásnak más a borítója: ezen az aggódó Tintin éppen egy várba érkezik.

A vásárló, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, telefonon vett részt a brüsszeli aukción - közölték a szervezők.

Májusban Párizsban az Artcurial árverési háznál Hergé egyik kínai tintarajza, amelyet a Tintin-albumok 1937 és 1958 között megjelent példányaihoz készített, 2,65 millió eurós (809 millió forint) áron kelt el, világrekordot döntve a képregények árverési piacán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó nem karácsonyozhat a villájában

Karácsonyra tervezte a beköltözést, de lehet, hogy még húsvétkor sem tudja birtokba venni Szijjártó… Tovább olvasom