Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

84 évesen szerzett diplomát

Gépészmérnök oklevele mellé 84 évesen szerzett agrármérnöki diplomát egy férfi Mosonmagyaróváron. A Svájcban élő Andrási Gábor kedden államvizsgázott a Nyugat-Magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári karán. Az idős férfit hatvan éve már csak két hónap választotta el az oklevél megszerzésétől, de az intézményt, ahol tanult, bezárták.

Andrási Gábor diplomamunkáját a hazai szarvasmarha-tenyésztésről írta. Ezt kellett megvédenie az államvizsga bizottság előtt. Andrási Gábor agrármérnöki tanulmányait 1945-ben kezdte Keszthelyen, de az intézményt 1949-ben megszüntették. 1953-ban gépészmérnök diplomát kapott. 1956-ban Svájcba ment, így már nem tudta megszerezni a másik oklevelét.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karára 2006-ban iratkozott be. Mosonmagyaróvári tanulmányait levelező tagozaton végezte el. Az intézmény dékánja elmondta: sok tantárgyat el tudtak fogadni, viszont amit korábban nem tanult, abból különbözeti vizsgát kellett tennie Andrási Gábornak. Schmidt Rezső hozzátette: nem tudnak arról, hogy az egyetem életében előfordult volna korábban, hogy valaki ilyen korában tegyen államvizsgát. Andrási Gábor pénteken veheti át diplomáját 150 diáktársával együtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edd magad karcsúra! Fogyj negatív kalóriás ételekkel!

Nem bírod az éhezést, és gyakran elcsábulsz egy kis csemegének? Kövesd diétánkat, és hozd magad… Tovább olvasom