Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

7 tárgy, ami valójában baktériumtenyészet

Rengeteg használati tárgyunk hemzseg a baciktól, pláne azok, amiket nap mint nap használunk. Íme a lista, melyek ezek, és milyen gyakran kellene őket cserélni. Meg fog lepődni!
1. Fogkefe. A legtöbb ember csupán évente egyszer-kétszer cseréli, ami hiba. Gondolja csak át - a legtöbben ugyanabban a helyiségben tartjuk a fogkefénket, ahol a WC is van. Ajánlott 3-4 havonta cserélni.

2. Párna. Idővel a poratkák melegágyává válik, és ez nem minden. Szépen gyűlnek rajta különböző rovarok tetemei, az elhalt hámsejtseink, na meg a poratka-kaki. Ajánlott 3 évente új párnát venni.


3. Fürdőszivacs.
Eredeti feladata, hogy bennünket tisztán tartson, a rajta lévő zugok és repedések azonban a baktériumok kiváló táptalajává válhatnak. Igazság szerint három hetente cserélni kellene őket.

4. Kontaktlencse.
Az emberek 40% tovább használja, mint szabadna, ami roppant fertőzésveszélyes. A lencsetartók 80%-a egyébként már tartalmaz baktériumot. Ajánlott a tartót 3 havonta cserélni, a lencsét pedig rendszeresen, amint megkívánja.

5. Teflonserpenyő. Ha karcolt, sürgősen cserélni kell. Az apró karcolásokba beleszakadhat az étel, amit éppen sütünk benne. Bár nem halunk bele, ha ezeket elfogyasztjuk, azért túlzottan nem is egészséges.

6. Sminktermékek. A rúzsok két évig, a pirosító 18 hónapig, a körömlakk egy évig, a szemhéjpúder szintén egy évig, a szempillaspirál 3 hónapig, a szemhéjtus szintén 3 hónapig használható úgy, hogy nem jelentene veszélyt a rajta "kitenyésztett" bacitömeg.

7. Mosogatószivacs. Havonta cserélni kell őket, különben hamarosan elkezdenek bűzleni. Ha már bűzlik, bizonyára nem kevés baci vert rajta tanyát - mi meg azzal tisztítanánk az evőeszközeinket. Fúj.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyre szabott Kindertojás, nem csak húsvétra

A trükk egyszerű, csupán türelemre és némi kézügyességre van szükségünk. És egy Kindertojásra. Tovább olvasom