Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

77 év börtönre ítéltek egy dél-afrikai vadorzót

A férfi 2011-ben két bűntársával három orrszarvút lőtt le a Kruger nemzeti parkban.
Elrettentésül 77 év börtönre ítéltek szerdán a Dél-Afrikai Köztársaságban egy vadorzót, aki 2011-ben két bűntársával lelőtt három orrszarvút a Kruger nemzeti parkban.

A nemzeti park szóvivője reményét fejezte ki, hogy a szokatlanul kemény büntetés elrettentő hatással lesz az orvvadászokra, akik tavaly minden korábbinál több, 1004 rinocéroszt pusztítottak el a távol-keleti feketepiacon aranyat érő szarvukért.

A szóvivő szerint az ítélet, amely az egyik legszigorúbb a bűncselekmények e típusában, azt jelzi, a dél-afrikai bíróságok kezdik végre felismerni, hogy a vadorzás milyen káros hatással van nemcsak az ország élővilágára, hanem a turizmustól nagyban függő gazdaságra is.

A dél-afrikai állampolgárságú Mandla Chauke és két társa annak idején tűzpárbajba keveredett a járőröző vadőrökkel, a lövöldözésben az egyik bandita életét vesztette, a harmadik vadorzónak sikerült megszöknie.

A hónap elején Dél-Afrikában két mozambiki állampolgárt ítéltek 16 év szabadságvesztésre, mert - ugyancsak a Kruger nemzeti parkban - megöltek egy orrszarvút, tülkét pedig magukkal vitték. 2012-ben egy thaiföldi állampolgárt 40 év börtönnel sújtottak orrszarvútülkökkel való üzletelésért.

A Kruger nemzeti park idén eddig 370 védett orrszarvút veszített el a vadorzók miatt, az állatok leölésével összefüggésben 62 embert vettek őrizetbe.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A volt kínai elnökre hasonlít az óriásvarangy

Nem a mesebeli hercegre, hanem Csiang Cö-min volt elnökre emlékezteti a kínaikat az egyik pekingi közparkban felállított felfújható óriásvarangy. Tovább olvasom