Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 19°C | 30°C Még több cikk.

5 tészta 20 perc alatt - Ebédre, uzsonnára, vacsorára

Egy fincsi tésztával nehezen lehet mellélőni, hiszen mindenki szereti, elkészíteni pedig nagyon egyszerű. Hideg salátaként pedig igazán jólesik a melegben.


Sok ismert szakács buzdítja arra a háziasszonyokat, hogy bátran próbáljanak ki új dolgokat, és ne úgy tekintsenek egy receptre, mintha szentírás lenne. Hiszen a játék az, ami széppé teszi a főzést, és csodás új ételekhez vezethet.



A tészták különösen jók a próbálgatásra, hiszen nagyon nehezen lehet őket elrontani, úgyhogy kezdő lépésnek megfelelnek. Íme, néhány roppant gyors recept, amit a saját ízlésedre formálhatsz.
Egyszerű tésztasaláta

Hozzávalók:

* fél fejes saláta
* 3-4 paradicsom
* fél kígyóuborka
* 1 konzerv kukorica
* 25 dkg penne tészta
* 1 pohár kefir
* 5-10 dkg szeletelt sonka
* só
* 1 teáskanál sültcsirke-fűszerkeverék

Főzd ki a tésztát. Mosd meg, és tetszőleges méretűre szeleteld fel a zöldségeket. A kukoricát szűrd le. A kefirt keverd el kevés sóval és a fűszerkeverékkel. A feldarabolt zöldségeket keverd össze, a csíkokra vágott sonkát és a leszűrt tésztát add hozzá, majd öntsd nyakon az egészet a kefirrel.

A cikk a femina.hu oldalon folytatódik >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Traccs válaszol

Bőröm, bőröm mondd meg nékem... A fényvédelem és a bőrtípus feltételezett összefüggéseire kérdeztünk… Tovább olvasom