Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

5 szellemjárta temető a nagyvilágból

Állítólag mindegyikben találkoztak már szellemmel, többen meséltek ugyanarról az alakról, jelenésről.
1. St. Louis temető, New Orleans

A woodoo fellegvárában megtaláljuk a woodoo jeles képviselőinek sírjait is, ezek közül a leghíresebb az Egyes számú temetőben Marie Laveau a Woodoo királynő sírja. Akit csodálói, követői a mai napig látogatnak és sírján apró áldozatokat hagynak hátra. Sokak meggyőződése, hogy időnként mágikus szertartásokat is tartanak itt, sőt, állítólag maga Marie Laveau is kísért itt.

Forrás: BuzzFeed
Forrás: BuzzFeed

2. Greyfriars Kirkyard, Edinburgh, Skócia

"Ha még nem tapasztaltál poltergeist jelenséged, látogass el ide" - írja a BuzzFeed. Állítólag Sir George Mackenzie sírja körül kell bóklászni, ahol a paranormális jelenség néha annyira erős, hogy fizikailag az emberekre támad. Külön túrákat is tartanak itt azon az útvonalon, ahol a jelenségek a leggyakoribbak.

Forrás: BuzzFeed
Forrás: BuzzFeed

3. Stull temető, Kansas

A Kansasben található Stull Temető másik neve a Pokol Kapuja. Valamikor a múltban állt itt egy teljesen ép templom, mely egyik napról a másikra ledőlt Nagypéntek napján. A csendes és elszigetelt temetőhöz számos misztikus és kísérteties történet kapcsolódik. A hiedelem szerint úgy tartják, hogy a sírokon és kőhalmokon való kopogtatást, melyet a temetőben gyakran hallani lehet a pokolban lakozó szörnyek adják ki. A legenda szerint, ha valaki halottak napján felmegy a templom romjaihoz és kopogtat annak ajtaján, akkor az ördög válaszolni fog.

Forrás: BuzzFeed
Forrás: BuzzFeed

4. Highgate temető, London

A londoni temetők közül ezt tartják a leginkább kísértetjártának és a legtöbb különös bejelentés is valóban innen érkezik. Többen állították, hogy hatalmas testű szellemeket láttak a sírkövek és –kamrák között meghúzódva, melyek szeme vörösen világított.

Egy egyedi, érdekes bejelentés is érkezett a rendőrségre. Az egyik eset alkalmával egy félelemtől sokkot kapott személy rohant be a rendőrségre, miszerint élőhalott lények kergették végig a temetőn. De több bejelentés érkezett arról, hogy láttak egy őrült, hosszú hajú, öreg nőt kísérteni valamint egy cilinderes alakot, aki az egyik használaton kívüli kápolnában csengette a harangokat.

Forrás: BuzzFeed
Forrás: BuzzFeed

5. Glasnevin temető, Dublin

A legenda szerint a temetőben egy újfundlandi szellemkutya. Mikor John McNeill Boyd nevű gazdája meghalt és eltemették, a hűséges kutya gazdája sírja mellett virrasztott, míg éhen nem pusztult. A történeteket bizonyos bejelentésekkel támasztják alá, melyek szerint többen is láttak egy szellemkutyát a sírokon ülni, majd az állat hirtelen eltűnt.

Forrás: BuzzFeed
Forrás: BuzzFeed

A BuzzFeed oldalán további kísértetjárta temetőkről olvashat >>

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínos balesetet szenvedett az autóban mobilozó nő

Jahnz a járda szélén álló faoszlopokba szaladt olyan szerencsétlenül, hogy az egyik oszlop átdöfte a… Tovább olvasom