Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

5+1 ajándékötlet ballagásra!

Mivel lepjük meg ballagóinkat? Segít a kisalfold.hu: összegyűjtöttünk 5+1 tuti tippet!

Régen könnyű volt az ajándékozás, ha ballagott a gyerek vagy az unoka: egy szép ékszer vagy óra mindig telibe talált, később, a mobiltelefonok megjelenésekor pedig az érettségi jó alkalom volt arra, hogy végre meglegyen a vágyott mobiltelefon.

Ma már nincs könnyű helyzetben a család: mobilja, számítógépe szinte minden kamasznak van, amire szüksége van, többnyire megkapja év közben, autóra pedig - valljuk be őszintén - keveseknek telik...

1. Rózsaszín digicam

Egy műszaki áruház széles kínálatát nézegetve tapasztalhattuk: akárcsak a mobiltelefonok, a fotómasinák sem kizárólag fekete színben kaphatóak. A lila vagy rózsaszín géppel különösen a ballagó lányokat lehet megörvendeztetni.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció


2. Fotókeret vs MP3/MP4

A digitális fotókeret - a memóriájától függően - vaskos fényképalbum tartalmát tárolja, s ráadául a képeket időnként cserélni is képes. A néhány éve piacra dobott szerkezet ára jócskán mérséklődött, de még így is borsosabb árú ajándék. Különösen, ha az MP3-lejátszókkal vetjük össze. A több órányi zene tárolására alkalmas, parányi alkalmatosságok már néhány ezer forinttól megvásárolhatók, hét és fél ezerért pedig olyan készüléket is láttunk, ami az egyébként drágább diktafont is helyettesíti.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció


Már az MP3 sem csak fülhallgatóval élvezhető. Praktikus meglepetés lehet a hozzá való kihangosító kevesebb mint háromezerért.

Az MP4-es készülékek hasonlóan aprók, de képek és videók lejátszására is alkalmasak. Mi tízezerért láttuk a legolcsóbbat. A színek között ez esetben is lehet válogatni.

3. Kurzust! Nyelvtanfolyamot!

Hasznos tanfolyamokkal útravalót adhatunk a ballagónak. A továbbtanulóknak például érdemes már a nyáron „ráfeküdni" a nyelvtanulásra, s akár megszerezni „előre" a diplomához szükséges középfokú nyelvvizsgát; erre ideálisak a számos intenzív – vagy akár külföldi utazással egybekötött – kurzust kínáló nyári hónapok.

4. Repjegy városlátogatással!

Egyre divatosabb, hogy utazással lepi meg a család a végzős diákot, akinek gyakran ez az első önálló útja a barátokkal, barátnőkkel. Az „utolsó közös nyár" méltó megünneplése a középiskolától való búcsúnak – a szülőknek pedig bizalompróba, jó alkalom az elengedésre –, s nem is feltétlenül kerül sokba. Egyhetes, pálmafás tengerparti heverészés helyett válasszunk inkább városlátogatást: egy római vagy prágai hosszú hétvége árát könnyebb kigazdálkodni, s ugyanolyan élmény lehet, de megbeszélhetjük azt is, hogy a család csak a repülőjegyet fizeti, a többit a saját zsebpénzéből kell megoldania a megajándékozottnak.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció


5. Pénz! Pénz! Pénz!
 
A leghasznosabb ajándék még mindig a pénz, ennek átadását azonban megfejelhetjük egy gesztussal: ha még nincs saját bankszámlája, nyissunk egyet a felnőttélet küszöbén álló ifjúnak, s azon helyezzük el azt a bizonyos kezdőtőkét.

6. Az óra vagy az ékszer mindig telibe talál!


Ha nem tudjuk mit vegyünk, de mégis személyeset akarunk... akkor egy szép ékszer vagy óra mindig telibe talál.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjelent Slash, a Guns N´ Roses exgitárosa első szólólemeze

Ki hinné: első szólólemezét készítette el Slash, a Guns N´ Roses extagja, akit csaknem negyedszázada… Tovább olvasom