Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

2 óra alvás, majd 33 kilométer gyaloglás a munkába

Mintegy 280 ezer dollár gyűlt össze napok alatt egy internetes adománygyűjtő kampányban egy detroiti férfinak a javára, aki naponta 33 kilométert gyalogol a munkahelyére és haza azóta, hogy gépkocsija felmondta a szolgálatot.
A Detroitban élő James Robertson mintegy tíz éve, amióta elromlott az autója, rövid időre buszra száll, de leginkább gyalog teszi meg az utat otthona és a város közeli fémfeldolgozó üzem között, ahol dolgozik. Hét közben gyakran csak két órát alszik éjszaka, mert az esti műszakból hajnalra ér haza. Mivel órabére 11 dollár, gépkocsi vásárlására még csak nem is gondolhatott.James Robertson
James Robertson

Miután az 56 éves férfit bemutatták a helyi sajtóban, egy 19 éves egyetemista gyűjtést kezdeményezett számára. Evan Leedy célja az volt, hogy ötezer dollárt gyűjtsön össze Robertson számára, hogy legalább egy használt autót vehessen.

Három nap alatt mintegy tízezer ember ajánlotta fel segítségét, és kedd estig már 280 ezer dollár gyűlt össze Robertson javára - adta hírül szerdán a Detroit Free Press helyi újság.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 10 millió függő országa vagyunk

Alkohol, kábítószer, cigaretta – ha a függőség szót meghalljuk, általában ez az a három dolog, amire azonnal asszociálunk. Tovább olvasom