Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

27 óra alatt műtötték át egy beteg komplett arcát

A 45 éves férfi hosszú évek óta súlyos arctorzulásban szenvedett. A műtét kiterjedt az arc egy részére, a szájra, a nyakra, a nyelvre és a garatra.
Egy 27 órás műtét keretében spanyol orvosok részleges arcátültetést hajtottak végre egy 45 éves betegen, aki hosszú évek óta súlyos arctorzulásban szenvedett.

A barcelonai Vall d"Hebron Kórházban elvégzett bonyolult műtéten, amely kiterjedt az arc egy részére, a szájra, a nyakra, a nyelvre és a garatra, 45 orvos és műtős vett részt - jelentette be hétfőn a barcelonai kórház.

A 45 éves férfi 20 éve szenvedett "véredények súlyos torzulásos képződményétől, amely eldeformálta az arcszöveteket, és súlyos látási és beszédzavarokat, életveszélyes vérzéseket okozott a betegnél - olvasható a klinika közleményében.

A február elején elvégzett műtét során átültették a beteg arca alsó részének kétharmadát, a nyakat, a garatot, a nyelvet.

A kórház közleménye szerint a beteget a világ számos kórházában, köztük a Harvard Egyetem klinikáján vizsgálták, és mindenhol úgy ítélték meg az orvosok, hogy a súlyos arctorzulás nem műthető.

Spanyolország 23 éve élen jár a szervátültetésben. A barcelonai Vall d'Hebron kórházban 2010-ben végeztek először a világon teljes arcátültetést, később hasonló műtétet végeztek már a Párizs közeli Henri-Mondor de Créteil kórházban is.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amikor apa altatja el a gyereket - videó

Az apuka felismerte, hogy csemetéje csak akkor alszik el, ha ringatják, autóban ül vagy tolják a… Tovább olvasom