Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

24 órás Mobil Programozó Csapatverseny és Dizájn Verseny

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE-ITK), a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesületével (MAVE) közösen rendezi meg a BeeSmarter Mobil Programozó Csapatversenyt, a Magyar Telekom főtámogatása mellett.
A 2-3 fős csapatok március 2-3-án mérik össze tudásukat mobiltelefon programozásban és dizájn, felhasználói interfész készítésben. Előbbiekre a mobil fejlesztők, míg utóbbira a művészeti egyetemek hallgatóit várjuk, mely verseny a Magyar Művészeti Akadémia támogatását is élvezi. A verseny fővédnöke Fodor István, akinek személyében a magyar mobiltechnológiák iránt elkötelezett magyar vezetőjét tisztelhetjük.

A programozó verseny döntőjébe 20 csapat jutott, akiknek Android vagy iOS platformokon kell megoldaniuk a kiadott feladatokat, melyek között a napi életből, vagy akár a bioinformatika területéről is találkozhatnak problémákkal. A verseny ideje alatt a versenyzők a külvilággal nem kommunikálhatnak, így egészen speciális megmérettetést kínálnak a verseny szervezői. A 20 egyetemista és profi programozó csapat mellett meghirdetésre került a középiskolások számára is egy 12 órás CodeCamp, melynek végén szintén versenyfeladatot kell megoldani.

A dizájnerek számára felhasználói interfész (UI) tervezése a feladat, mellyel a szervezők szeretnék megmutatni, hogy a technológia felhasználása mellett fontos az ember. A művész hallgatóknak a verseny lehetőséget teremt, hogy megmutassák, hogy ők mit gondolnak a felhasználói interfészek tervezésénél fontosnak.

A BeeSmarter nem alkalmazásötletek elsajátítását tűzte ki célul, hanem több téma köré csoportosítva tematikusan kívánja bemutatni, hogy ma milyen aktuális problémákat kell és lehet megoldani egy egyszerű, mindenki zsebében ott lapuló eszközzel. A megoldásokat szakértő zsűri veszi szemügyre.

A zsűriben részt vesznek a főtámogató Magyar Telekom és aranyfokozatú támogató szakértői, valamint a Direkt Marketing Szövetség Mobilmarketing tagozata. A verseny ezüst fokozatú támogatója a multicontact, valamint az Ericsson is, amelynek a magyar alapításakor Fodor István, a verseny fővédnöke volt a vezetője, majdnem 20 évig.
A versenyt Budapesten, a PPKE-ITK épületében tartják a szervezők. A verseny teljes ideje alatt webkamerával lehet a helyszíni eseményeket követni, a verseny oldalán, a http://beesmarter.org címen.

Résztvevő illusztris személyek, zsűritagok:
Fodor István, fővédnök,
Roska Tamás, akadémikus, prodékán (ITK),
Szolgay Péter, dékán (ITK),
Simon Károly, Lelkes Péter (MMA),
Ruttkay Zsófia, Hegyi Béla (MOME),
valamint a támogató cégek képviselői.

A verseny rövid programja:

SZOMBAT (március 2.)
11:00-11:20 Megnyitó, szabályok ismertetése a versenyzők számára
11:20-11:50 Ebéd
11:50-12:00 Nyitóbeszéd, az óra ünnepélyes elindítása
12:30-13:00 Rövid sajtótájékoztató

VASÁRNAP (március 3.)
11:30-12:00 A zsűri tagjai és a prominens személyek érkezése
12:00 A verseny vége
12:00-13:30 A verseny értékelése, zsűrizése
13:00-13:30 Sajtótájékoztató, nyilatkozatok
kb. 13:30 A verseny ünnepélyes eredményhirdetése, díjátadó, beszédek
kb. 13:50 Ünnepélyes állófogadás (ebéd)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A heroinos cigaretták dekriminalizálását szeretné a norvég kormány

Az intézkedés célja, hogy csökkentsék a túladagolásos eseteket a skandináv országban, ahol a… Tovább olvasom