Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

1,8 milliárd forintnyi pénzt adományozott szülővárosának az Ikea alapítója

Ingvar Kamprad szerdán utalta át az 1,8 milliárd forintnyi összeget a Svédország déli részén, egy kedvezőtlen adottságú vidéken fekvő Agunnaryd városka részére.
Az Ikea lakberendezési áruházlánc alapítója, Ingvar Kamprad 53 millió koronát adományozott szülővárosa fejlesztésére - írja a The Local című, Svédországgal foglalkozó angol nyelvű hírportál.

Kamprad szerdán utalta át az 1,8 milliárd forintnyi összeget a Svédország déli részén, egy kedvezőtlen adottságú vidéken fekvő Agunnaryd városka, pontosabban a cégalapító által a település fejlesztésére létrehozott Agunnaryd Alapítvány részére.

A pénzt a városvezetés vidékfejlesztésre és munkalehetőségek teremtésére szeretné elkölteni, emellett igyekeznek kedvező feltételeket teremteni a hosszú távon itt letelepedni vágyók számára.

A helyi testület vezetője, Bengt Nilsson boldogan fogadta az adományt, amely hatalmas lehetőséget jelent a 600 lakosú kisvárosnak.

"Nagyon büszkék vagyunk Ingvar Kampradra, és természetesen nagyon köszönjük, hogy így gondol a szülővárosára" - nyilatkozta Nilsson.

A 88 éves Kamprad idén költözött vissza Svédországba negyven év külföldi - dániai, majd svájci - tartózkodás után. Az Ikea alapítóját a világ leggazdagabb emberei között tartják számon, vagyonát a Forbes magazin 4,1 milliárd dollárra becsülte idén.

A májusban minden idők legjobb svéd vállalkozójává választott Ingvar Kamprad júniusban jelentette be, hogy lemond az áruházlánc vezetéséről fia, Matthias Kamprad javára.

Az Ikea mozaikszó az Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd szókapcsolat kezdőbetűiből áll, amelynek utolsó két szava az üzletember szülővárosára, illetve arra a város közelében fekvő farmra utal, ahol a dinasztiaalapító felnőtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jackie Chan kulturális missziót vállal

A filmsztárt szeptemberben a román-kínai kapcsolatok kulturális nagykövetévé nevezik ki Bukarestben. Tovább olvasom