Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

143 ezer aláírás kell a politikusok megleckéztetéséhez

Magyarország – Még közel 143 ezer aláírás kell ahhoz, hogy politikusok számla nélküli költségtérítése a nép ítélőszéke elé kerüljön. Hogy összegyűljön ez a rengeteg szignó, bő negyvenöt napja van a négygyermekes családanyának. Ahogy ő fogalmazott: "sok, de nem lehetetlen".
"Nem vágytam arra, hogy reflektorfénybe kerüljek, de azzal, hogy az emberek összefogtak és továbbadták a hírt, rám irányították a média figyelmét is. És immár az ő segítségüket is megkaptuk, így kezdhetünk bele a második félidőbe" – kezdte Seres Mária a kisalfold.hu-nak.

Oldalunk elsők között adott hírt a négygyermekes családanya kezdeményezéséről. Tudomásunk szerint előttünk csupán egy nyíregyházi és egy szombathelyi portál számolt be a nem mindennapi mozgalomról.

Amikor épp nincs kedvük dolgozni
Amikor épp nincs kedvük dolgozni

Húsz ezer támogató e-mail

Akármennyire is szimpatikus egy-egy ügy, a népszavazás intézményét a száraz tények irányítják. Vagyis 200 ezer szignónak össze kell jönnie az ügydöntő referendum kiírásához.

"November másodikán küldtem el az első e-mailt, amelyben támogatást kértem a népszavazási kezdeményezésemhez. 45 nap alatt az alábbi eredmény született: 57.132 aláírás gyűlt össze, 9.790 aktív segítő csatlakozott a szervezéshez, 8.570 online támogatót tudhatok magam mögött. Végül, de nem utolsósorban amire különösen büszke vagyok: közel 20.000 elektronikus levelet kaptam, s ezek egytől egyig biztattak, erőt adtak" – folytatta Seres Mária.

A családanyát ért rágalmazó, politikusfeleség írta levélről korábban hírt adtunk.

"Sok, de nem lehetetlen"

Kétségkívül óriási eredmény mindez, de valljuk be: a 200 ezer szignótól egyelőre nagyon messze van a családanya. Úgy is fogalmazhatnánk: bő 45 napja maradt ahhoz, hogy még közel 143 ezer aláírás összegyűljön.
Arra a kérdésünkre, hogy nem érzi-e főként a közelgő ünnepek fényében lehetetlen küldetésnek ezt, Seres Mária úgy tömören válaszolt: "sok, de nem lehetetlen".

Hébe-hóba azért bejárnak dolgozni
Hébe-hóba azért bejárnak dolgozni

Ami lökést adhat az akciónak


Seres Mária honlapjára felkerült egy újabb menüpont, mely a kalkulációt segíti. "Jó lenne tudni, hogy mely településeken indult már el a gyűjtés, és ott hol tartanak" – magyarázta a nyíregyházi hölgy.

"Ezért kérek minden hírlevélre feliratkozót, nézze meg a honlapon a Bejelentkezés – Aláírásgyűjtőknek részt. Azon belül kellene jelenteni, mely településen ki mennyit gyűjtött eddig, illetve segítségével az egy településen élők is fel tudják venni egymással a kapcsolatot" – tette hozzá Seres Mária.

Részletes leírás erről itt olvasható a honlapon.

A megyében több mint 400 szignó jött eddig össze

Győr-Moson-Sopron megyében öt ember gyűjti az aláírásokat. Négyen Győrben, míg valaki Győrszentivánt járja az aláírásgyűjtő-ívvel. Eddig több mint 400-an adtak a nevüket a kezdeményezéshez, egész konkrétan 403-an.

Mindez nem rossz, de reméljük, lesz ez sokkal jobb is!

Olvasóink írták

 • 20. NZs 2008. december 19. 22:13
  „Ha magyar állampolgár (és elmúlt 18 éves :-), akkor igen! Le kellene tölteni az aláírásgyűjtő ívet a következő linkről: http://www.seresmaria.hu/alairasgyujto_pdf.pdf azután alá kellene írni minél többen, majd eljuttatni legkésőbb 2oo9. február 7-ig a következő címre: Seres Mária, 1426 Budapest, Pf.: 122.”
 • 19. G.D 2008. december 19. 21:36
  „Számíthat az én aláírásom is? Külföldön élö magyar állampolgár vagyok és nagyon drukkolok, hogy sikeres legyen!”
 • 18. NZs 2008. december 19. 18:50
  „Üdvözlöm az olvasókat. Én vagyok az egyik győri aláírásgyűjtő. Először is szeretnék eloszlatni egy tévhitet: a népszavazási kezdeményezéshez NEM LEHET csatlakozni a seresmaria.hu-n található kérdőív online kitöltésével! Az csak egy támogatói szándékot jelez a szervezők felé, de NEM SZÁMÍT BELE A 200.000-be!!! Kérem Önöket, hogy aki támogatja a kezdeményezésünket, kizárólag hitelesített aláírásgyűjtő íven írjon alá! Ilyet letölthet a seresmaria.hu -ról is, vagy megkeresheti a 6 győri gyűjtő egyikét is, illetve 20-án, szombaton 10-12-ig a Baross úton, a McDonald´s előtti részen megtalálhat minket személyesen is! Várunk minden érdeklődőt! Előreláthatólag később is lesznek ilyen közterületi aláírási akciók, a honlapon megjelentetjük ezeket. Boldog Karácsonyt mindenkinek!”
 • 17. SeresM 2008. december 17. 23:57
  „Az aláírásgyűjtés kezdeményezőjeként örömmel tapasztalom, milyen sebességel terjednek a hírek. Szeghalmi Balázsnak köszönöm, hogy figyeli hol tartok, és tájékoztatja az olvasókat.
  Még két hónap, és kiderül, képesek vagyunk-e összefogni VALAMIÉRT, vagy dünnyögönk tovább magunkban VALAMI ELLEN.
  Hidas megjegyzésének azért örülök, mert egy hónapon keresztül vártam, hogy biztos lesz olyan szervezet, aki "szokott" aláírást gyűjteni, és egy ilyen pártszimpátiától teljesen független kérdést felkarolnak. Illúzióim immár nincsenek, viszont egyre bizakodóbb vagyok, hogy éled egy civil-kontroll.
  Köszönöm az eddigi segítségeteket, és kérlek adjátok tovább a hírt.
  Még valami: egy csomó dolog népszavazási tilalom alá esik. (pl. ha érinti a költségvetést, ha alkotmányos kérdés, vagy ha házszabályban rögzített). ZéZé kérdése is ilyen. Arról csakis a parlamentben ülők dönthetnek. (nem valószínű hogy ők ezt akarni fogják, bár minden párt választási ígéretében rendre szerepel ez a téma is)”
 • 16. knifemaster 2008. december 17. 19:53
  „#15
  Patriot,
  ilyen hozzálllással 100%.....ezt kellene már felfogni,hogy nem is inkább a végeredmény,hanem az út az ami fontos most....mert ha egyszer összejönne egy ekkora mértékü összefogás,lenne eredménye látszatja,talán csökkenne az érdektelenség,növekedne a tenni akarás,hogy jobb legyen valami.Hogy tényleglegesen létezzen népakarat.
  Mindenki ismeri a mondást,hogy okos enged....Na ez az ami nem vált be.”
 • 15. patriot 2008. december 17. 19:12
  „..soha nem jön össze!
  Gagyiság az egész...”
 • 14. ZéZé 2008. december 17. 18:49
  „Egyetértek az aláírásgyűjtéssel.
  De ennél tovább kéne lépni, és kb felére csökkenteni a parlamenti létszámot. Ezzel még többet lehetne spórolni....”
 • 13. buggyant 2008. december 17. 18:03
  „nálam is van kb 15 aláírás, hamarosan útnak indul...”
 • 12. ideals 2008. december 17. 17:53
  „.. javasolom kórházbakban és egyéb "güriziős" testületeknél "élőben" aláíratni az ívet, bár azért, ha a honlapon lévő térképet megnézzük alakul-alakul - lesz ez jobb is!”
 • 11. ideals 2008. december 17. 17:37
  „.. eddig csak aláírtam, most továbbküldtem az ajánlást! A honlapon érdemes megnézni a videókat! szerintem nagyon jók, és ott van a képviselő-feleség levele is, azt is érdemes olvasni - és persze, AJÁNLJÁTOK TOVÁBB! ÉS AKKOR HAMAR MEGLESZ AZ, AMI HIÁNYZIK!!!”
 • 10. hidas 2008. december 17. 17:14
  „Érdekes, hogy a vizitdíj eltörléséhez szükséges aláírások összegyűjtéséhez az ellenzéki pártok összefogtak, mert politikai céljuk volt vele és egy pár nap alatt összegyűjtötték az aláírásokat. E mögé valahogy egyik párt sem áll, érdekes módon! Ezért is kellene megmutatni nekik, hogy így is sikerül! Én már gyűjtöm!!! Hajrá!!!”
 • 9. 49. 2008. december 17. 14:37
  „Aki nem tudja, itt az elérhetőség az online szavazáshoz.

  http://www.seresmaria.hu/pl.php?tid=5”
 • 8. 49. 2008. december 17. 14:35
  „Én is elküldtem 70 ismerősömnek az online aláírás lehetőségét. Kértem őket, hogy továbbítsák az ismerőseiknek.”
 • 7. jockey 2008. december 17. 13:42
  „zotya975-nek teljes mértékben igaza van. Szájalni azt szinte mindenki tud, de ha tenni kellene valamit, akkor nagyon kevesen maradnak. Pedig nem olyan óriási mutatvány on-line aláírni. Nekem is sikerült már vagy két hete.”
 • 6. Poltergeist 2008. december 17. 13:41
  „Na erre aztán senki nem mondhatja,hogy nem rajtunk múlik mert ez csak rajtunk múlik úgy,hogy mindenki pörgesse fel ahogy tudja.”
 • 5. Primax 2008. december 17. 12:58
  „Amilyen mákjuk van, nem jön össze és - ezt is - megússzák...
  Én már aláírtam, sőt kinyomtattam egy ívet és - aláíratva - postázni fogom. ( + 12 darab támogató )
  Szóval : HAJRÁ ! ! ! ! !”
 • 4. zotya975 2008. december 17. 11:35
  „Roppant bonyolult, írd be Google-ba hogy Seres Mária, van róla egy vagon cikk, riport, a másodig talállattal már ott is vagy a honlapján. Legyetek már kicsit találékonyak!”
 • 3. zotya975 2008. december 17. 11:30
  „Mindenki fikázza a politikusokat, most lehetne tenni vmit, hogy ne zsebeljenek be annyit a semmire, 2 perc kitölteni a kérdőívet on-line, mire vártok? Vagy csak mindenki jártatje a lepcsest, ha meg tenni kéne akkor semmi? Ezért tartunk itt, ezért néznek hülyének bennünket! Helló! Ébresztő!!!!!!”
 • 2. GChris 2008. december 17. 11:30
  „Hol lehet aláírni?”
 • 1. 1soproni 2008. december 17. 10:11
  „143 ezer aláírás kell a politikusok megleckéztetéséhez
  Magyarország - Még közel 143 aláírás kell...
  Nem mindegy, hogy 143 ezer vagy 143.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloszlatta a Magyar Gárda Egyesületet a Fővárosi Bíróság

A Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület feloszlatásáról döntött kedden este a Fővárosi… Tovább olvasom