Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

13 éves fiát erőszakolta meg az alkoholista ír anya

Hét évet kapott az az alkoholista ír nő, aki évek óta molesztálta szexuálisan hat gyerekét, 13 éves fiát pedig szexre is kényszerítette. Az asszonytól 1996 óta próbálják elvenni a gyerekeket a hatóságok, egy szélsőjobbos katolikus szervezet segítette, hogy eddig magánál tarthassa őket.


Csütörtökön ítélte el több rendbeli szexuális zaklatás miatt hétévi börtönbüntetésre az írországi Roscommon város bírósága azt a 40 éves asszonyt, aki elismerte: minden bizonnyal ő a világ legrosszabb anyja.

Az alkoholista nő mind a hat gyerekét zaklatta szexuálisan, miközben gondozásukat elhanyagolta, 13 éves fiát pedig arra kényszerítette, hogy lefeküdjön vele – derült ki a bírósági vizsgálat során. Az asszonyt – aki az első olyan nő Írországban, akit nemi erőszakért ítélnek el - tíz vádpontban találták bűnösnek: két rendbeli vérfertőzés - mely egyben két rendbeli szexuális zaklatás is -, valamint hat rendbeli súlyos elhanyagolás vádpontjában, melyekre 1998 és 2004 közt került sor. A kiszabott hét év börtön egy 1908-ban hozott törvény alapján jelenleg a maximális büntetés - írja a Belfast Telegraph.

A szélsőjobb lenyomta a gyerekvédelmiseket
A vádpontok egyike sem volt újdonság: mint az eljárás során kiderült, az illetékes szociális munkásokhoz már 1996 óta érkeztek panaszok az anya bánásmódja miatt. A közegészségügyi felügyelet 2000-ben megpróbálta gondozás alá helyezni a gyerekeket, az anyának azonban egy szélső-jobboldali katolikus szervezet pénzügyi segítségével sikerült a Legfelsőbb Bíróságnál fellebbeznie és hatályon kívül helyeztetnie a hatóság rendelkezését.

Arcon mászó tetvek, döglött patkányok és éhezés
A család – melynek nevét a gyerekek védelmében nem hozták nyilvánosságra - a tanúk szerint egy háromszobás viskóban élt Co Roscommonban, ami „retkes, tele van szeméttel, fűtetlen, penészes, és kívül-belül döglött patkányokba és egerekbe lehet botlani". A gyerekek gyakran éheztek, iskoláskoruk ellenére sem voltak szobatiszták, ezért gyakran előfordult, hogy "összecsinálták magukat az iskolában", és "annyira tetvesek voltak, hogy az élősködők az arcukon futkároztak". Miriam Reynolds bírónő a hatóságokon is számonkérte, hogy nem tűnt fel évekig a szociális gondozóknak a gyerekek kétségbeejtő helyzete, leromlott egészségügyi állapota, és felvetette, ez az eset a gyermekvédelmi törvények és hatóságok működésének felülvizsgálatát is szükségessé teheti.

A bírónő az ítélet indoklásában felindultan emlékezett meg róla, hogy a hat gyerekekkel hosszú évekig senki nem törődött: „Születésük pillanatától semmi esélyük se volt. Ez a nő, aki az anyjuknak nevezi magát, minden lehetőségüket elvette, hogy normális és értékes, boldog életet éljenek. És még ők érzik bűnösnek magukat, azt hiszik, ők tettek valami rosszat! Biztosíthatom őket, hogy nem így történt".

A gyerekek - akiknek életkora jelenleg 10 és 19 év közt van - azóta már nevelőcsaládoknál élnek, de a szakértői beszámolók szerint még hosszú idejükbe telik feldolgozni addigi életüket, ha egyáltalán sikerül nekik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féltékenységből ölte meg férjét egy 73 éves asszony

Fűtőolajjal leöntötte és felgyújtotta 80 éves férjét féltékenységből egy 73 éves, nyugdíjas asszony… Tovább olvasom