Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

12 vicces bűneset - de melyik a legabszurdabb?

˝Aki másnak vermet ás, maga esik bele.˝ Pórul járt bűnözők, azaz megesik, hogy visszanyal a fagyi - szavazással.


Gumicukrot zsákmányolt a tolvaj

Furcsa bűneset történt májusban Pennsylvania-ban- írta a stop.hu. Egy családi házba profi módszerrel hatolt be a betörő, ám mindössze a konyhaasztalon hagyott gumicukrot vitte magával. A helyszínre érkező rendőrök különösnek találták, hogy nem tűntek el nagy értékű holmik, s hogy a tettes semmit sem mozdított el. Úgy látszik, az elkövető édesszájú volt.


Lúzer rablók kértek segítséget a rendőröktől

Kínosan végződött egy betörési kísérlet Kínában – írta májusban az MTI. Öt férfi próbált meg ellopni egy villanymotort egy építkezésről. A biztonsági őr azonban észrevette őket, s értesítette a hatóságokat. A menekülők közül ketten a folyóba ugrottak, s a mocskot vízbe vezető csatornában próbáltak eliszkolni. Hamar eltévedtek, és kétségbeesésükben mobiltelefonon kértek segítséget a rendőrségtől, akik a tűzoltókkal karöltve mentőakcióba kezdtek. Először a rablók útján próbálkoztak, ám a bonyolult labirintus meghátrálásra késztette őket. Végül a közeli csatornafedeleket emelgetve állapították meg a szennyvíz hullámtöréséből, hogy hol vesztegel a két félájult, szerencsétlen rabló.


Megcsörrenő mobilja buktatta le a bűnözőt

Vígjátékba illő jelenet történt júniusban az Egyesült Államokban. Egy 48 éves férfit 100 kilométeren át üldöztek az oregoni rendőrök, míg szeges akadállyal sikerült megállítani járművét. A bűnöző azonban kiugrott, futva menekült tovább, s a közeli mezőn bújt el. Az éjszakai kereséshez kutyás kollégákat hívtak, ám megérkezésük előtt ˝telefonos segítséget˝ kaptak a zsaruk: megszólalt a bujkáló mobilja- számolt be az esetről az MTI. Nem tudni, ki kereste a tettest, lényeg, hogy a hatóságok megtalálták.


Nőnek öltözve akarta magát nézegetni a fodrászüzlet betörője

Tavaly októberben az alabamai Baldwin megyében egy betöréses hívásra vonultak ki a rendőrök - írta a velvet.hu a Perezhilton cikke nyomán. A helyszínre érve a zsaruk meg is pillantották az elkövető járművét, amint épp menekülőre fogta, és üldözőbe vették. A gyanúsítottat végül sikerült utolérni, és első meglepetésükre egy vékony, szőke nőt találtak a volánnál. A második meglepetés akkor érte őket, amikor kiderült, hogy a virágos ruhába felöltözött hölgy tulajdonképpen egy férfi. A 42 éves Fredric M Koetter bevallotta bűnét. Tettét azzal magyarázta, hogy látnia kellett magát nőként a tükörben, ezért tört be a szépségszalonba. A további kihallgatások során arra is fény derült, hogy Koetter ruházata és a paróka kiválasztása sem volt véletlen: a férfi az üzlet tulajdonosára szeretett volna hasonlítani, hogy átérezhesse, milyen lenne az ő helyében.


Felfordulás fogadta a Lindsay Lohan-hoz kivonuló rendőröket

A Los Angeles-i rendőrség májusban vonult ki a színésznő otthonához, miután az ingatlan biztonságáért felelős cég értesítette őket, hogy bekapcsolt a riasztó. A kiérkező zsarukban a látvány alapján felmerült a kérdés, hogy a híresség otthonában mindig ilyen nagy rendetlenség uralkodik, vagy illetéktelen behatolók okozták-e a felfordulást. Végül kiderült, hogy a riasztó magától szólalt meg, így nem betörők nyomait találták, hanem a lakó az, aki nem túl igényes a környezetére. Természetesen ennek megfelelően semmi nem tűnt el a lakásból. A színésznő, aki az incidens során nem tartózkodott otthon, nem kommentálta az esetet- számolt be a történetről a velvet.hu.


Játékpisztolyok miatt szakítottak félbe egy esküvőt

Játékpuskák miatt vonult ki a rendőrség februárban egy westernesküvőhöz Nagy-Britanniában. A házaspár frigyüket erősítette meg egy újbóli, vadnyugati kosztümös esküvővel. A vízipisztolyok és dugós játékfegyverek láttán egy járókelő azonnal értesítette a rendőröket egy esetleges fegyvertámadástól tartva. A hatóságok helikoptert is kivezényeltek a helyszínre, mint kiderült, feleslegesen. A feleség még előző év novemberében bejelentette a rendőrségnek a jelmezes rendezvényt- írta az MTI.


Igazi rendőrt állított meg az álzsaru

Egy magát zsarunak kiadó 20 éves férfi pechére egy valódi rendőrt próbált meg poénból igazoltatni Hartfordban. Az álzsernyák autójával parancsolta le az út szélére a civil hivatalos személyt, aki rögtön erősítést hívott. A fiatal férfi még villogó lámpát és szirénát is szerelt kocsijára, hogy hiteles legyen a szerepben. Az elkövető szórakozásból adta ki magát hatósági egyénnek, ezért csak gondatlan vezetés, jogosulatlan fény- és hangjelzés használata miatt került bíróság elé, addig pedig szabadon engedték - írta az MTI tavaly októberben.


Alvó betörőt fogtak a vegyesboltban

Alvás közben ütöttek rajta egy betörőn a rendőrök múlt hónapban Csongrádban. A hajléktalan férfi egy mindszenti vegyesbolt készletét akarta megdézsmálni, de közben elaludt - tájékozatta a Független Hírügynökséget a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfi betörte az üzlet ablakát és bemászott. Válogatni kezdett az áruk között, de közben valahogy elszenderült. A járőrök észrevették a bezúzott nyílászárót, ezért megálltak körülnézni. Ekkor bukkantak az alvó tettesre, aki nem vette jó néven, hogy felébresztették. Sőt, agresszíven viselkedett, mindezért megbilincselték, és őrizetbe vették.


Négyéves gyerek tört be egy üzletbe

A texasi Beaumontban található Family Dollar- ba tört be decemberben egy négyéves gyerek, aki a rendőrök kiérkezésekor a boltban található játékokkal játszott - írta az AP. A kisfiú nem messze lakik a kereskedelmi egységtől, ahová otthonról szökött át hajnali három óra körül. A biztonsági kamera felvételei alapján az első ajtó, amit megpróbált kinyitni, zárva volt, de egy másikat nyitva felejtettek, ezért a kiskölyök bejutott, ám akkor azonnal megszólalt a riasztó. "Amikor a tisztek kiérkeztek, a játékait mutatta nekik" - mondta el a rendőrségtől Crystal Holmes. A helyi gyermekvédelmi szolgálat azt nyilatkozta: a gyerek addig a családjával maradhat, amíg kivizsgálják az ügyet.


Felkenődött a falra a gördeszkán menekülő tolvaj

Rossz eszközt választott a meneküléshez egy kínai betörő, miután novemberben kirabolt egy nancsingi raktárt Csiangcu tartományban: gördeszkájával az első kanyarban nekicsattant egy házfalnak - írta a velvet.hu. A tolvaj a hajnali órákban tört be a raktárba, és egy nagy zsák autóalkatrésszel tért vissza. Amikor azonban lemászott a földre az ablakból, egy biztonsági őr észrevette és megpróbálta elcsípni. A 30 éves gyanúsított ijedtében felpattant a deszkára, és elkezdett sebesen gurulni a lejtőn. Az első fal azonban megállította, méghozzá úgy, hogy a kiérkező rendőröknek kellett betámogatni az őrszobára.


Betörőtársa házát is kirámolta

A rendőrség februárban őrizetbe vett két férfit, akik tavaly május óta külön- külön és együtt is több Csongrád megyei házba törtek be - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a megyei rendőr fő-kapitányság. Az elsőként elfogott betörő saját - két nappal korábban elfogott - társa házát is kirabolta. A páros egyik tagja - egy soltvadkerti férfi- egy makói ház bejárati ajtaját próbálta felfeszíteni, de a tulajdonos rajtakapta. A tolvaj elmenekült, ám a rendőrök gyorsan utolérték. A páros másik tagja ezt követően egy lopott kulccsal betört saját tettestársa házába, ahonnan elvitt egy televíziót, végül napokon belül őt is letartóztatták a korábbi rablásoknál hátrahagyott ujjlenyomatok alapján.


Kárpótolta áldozatait egy német betörő

Kétszer is meglepődtek egy németországi bolt tulajdonosai tavaly szeptemberben: először, amikor reggel feltörve találták üzletüket, másodszor, amikor a betörő kártérítette őket. A lelkiismeretes tettes cigarettát és szeszes italt vitt el az egységből egy éjjel, 4300 euró - 1 millió forintnyi - kárt okozva. Pár nappal később a boltosok a reggeli nyitáskor mégjobban elcsodálkoztak, kellemes volt a meglepetés: egy boríték várta őket, benne 400 euróval és bocsánatkérő sorokkal. Bár 400 nem 4300, ha a boltnak volt biztosítása, a tulajdonosai nem jártak rosszul- adta hírül az MTI.

Olvasóink írták

  • 3. coolman 2009. július 07. 13:31
    „Hát az nagyon ja........ Csatornába fulladózó story az hatalmas! :D Szerintem 1. Helyezett”
  • 2. ttt111 2009. július 07. 12:07
    „ez marhán idevágó komment volt”
  • 1. asher11 2009. július 07. 09:25
    „A Jobbik-e aki azt hirdeti mindenhol hogy ok a SZIN MAGYAR-ok,pedi nem igaz!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így néznek ki most a Terminátor 1-2 sztárjai! Fotókkal

Összeállításunkból megtudhatod, mi történt a '90-es évek óta Sarah Connorral és a kultuszmozi többi… Tovább olvasom