Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

12 éves kislányt zúztak halálra az iskola falai

A baleset nem az első tragédia az intézményben. Korábban az egyik épület mennyezete omlott le, egy tanuló pedig az üres liftaknába zuhant.
A személyzet állítólag figyelmen kívül hagyta, hogy az edinburghi iskola falai veszélyesek, és javításra szorulnak.

A szemtanúk szerint Keane Wallis-Bennett felsikított, hogy zajt hallott és valami megmozdult, azután sportöltöző fala ráomlott a kislányra, aki már képtelen volt elmenekülni - írja a Daily Mail.

Februárban az edinburghi önkormányzatot több, mint hárommillió forintnyi összeggel büntették meg, miután az iskolában 2011 decemberében a liftaknába zuhant egy akkor 15 éves diák.
Mire a mentők kiértek, nem tudtak segíteni a kis Keane-n, akinek iskolatársai komolyabb sérülés nélkül megúszták a balesetet.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. A diákok elmondták, hetekkel korábban már szóltak a tanároknak, hogy a fal omladozik és életveszélyes, de semmi sem tötént.

"Már körülbelül két hónappal ezelőtt szóltam, hogy a fal egész egyszerűen megmozdult, amikor nekitámaszkodtam" - mesélte a 13 éves Devon Blyth.
Keane-t már nem tudták megemnteni a kiérkező mentők.
Keane-t már nem tudták megemnteni a kiérkező mentők.

A diákok a hír hallatán könnyek között törtek ki, korábban haza is küldték őket, minthogy a tanításnak vége lett volna. A dühös szülők, miután értesültek a történtekről, felháborodva rohamozták meg az intézményt.

A szülők elmondták, az épület 55 évvel épült, ezért nincs is túl jó állapotban. Három évvel ezelőtt néhány hétre be is kellett zárni, mert a tudományos-blokk mennyezete leszakadt. Úgy fogalmaztak, "az eset megdöbbentő, a sulit meg be kellene zárni, mielőtt darabjaira esik".

A városvezetés együttérzését és sajnálatát fejezte ki az üggyel kapcsolatban. Hozzátették, nem tudtak az életveszélyes állapotokról. Ugyanakkor az iskola teljes felújítására jelenleg nincs elegendő anyagi keret.hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukiság: a tengerimalac megőrül a popcornért! - Videó

A szőrös kisállat annyira felizgatta magát már a popcorn látványától is, hogy se szó, se beszéd,… Tovább olvasom