Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

10 milliót követel Stohl áldozata

Beadta a derekát Stohl András (43) áldozata! Kaincz Pál (77) a színművész többszöri megkeresése után hajlandó peren kívül megegyezni.
A Blikk a család jó barátjától megtudta, Pali bácsi azért fogadja el mégis Stohl András pénzét, mert attól tart, hogy az elhúzódó bírósági eljárást esetleg meg sem érheti rossz egészségi állapota miatt.

– Stohl még azt is megígérte, hogy eljön lekaszálni Pali bácsi lucernáját, sőt azzal indított, hogy vesz egy másik autót az összetört helyett. Ezt a család visszautasította, mondván, majd a tízmillióból vesznek egy másikat – folytatta a Blikk informátora, és hozzátette: az idős férfi állapota nem volt túl jó az elmúlt napokban.

Teljes cikk itt>>

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. reszegenisjozan 2010. június 22. 01:07
  „44. hozzászólás RickCartman 2010.06.22. 00:38
  Az ius murmurandi nem mindig és nem mindenhol adatik meg, így ki kell teljesedni valahol és valahogy.
  Van amikor akár három év börtön is jár az ius murmurandiért...”
 • 46. reszegenisjozan 2010. június 22. 00:57
  „44. hozzászólás RickCartman 2010.06.22. 00:38
  Én már így szeretnék meghalni, hogy gondolkodásra és nem "fosztogatásra" késztetem az embereket.
  A közvetítői eljárásról én is csak hallottam eddig. De most picit utánaolvastam. Tanultam én is és hátha tanul más is velem együtt és nem leszünk csak és kizárólag vérszomjasak, kegyetlenek, eszetlenek, ösztönösek, értelmetlenek.

  Bucit véletlenül sem akarom védeni. Eszembe nem jutott ilyen. Engem csak és kizárólag ez a jogi lehetőség elmélete és gyakorlata érdekel. Annyira azért önző vagyok, hogy magam akarom tudni, hogy mire van lehetőség és magamnak akarom azt a dicsőséget, örömet, amikor másnak is segítek valami olyanban, amiről ő nem tud vagy nem tud mindent.”
 • 45. reszegenisjozan 2010. június 22. 00:49
  „33. hozzászólás stunde2 2010.06.21. 17:10

  Azt az ittasságot és drogfogyasztást még bizonyítani kell, hogy a cselekmény elkövetésekor is ittas és kábítószer hatása alatt volt, nem pedig a sokk miatt ivott és szívott.

  Cserbenhagyás????????? Hol??????
  Rendőri engedély nélkül hagyta el a helyszínt. Azaz a rendőrséget nem várta meg, viszont a mentőket igen.

  Lehet bűncselekményt közvetítői eljárásra utalni:
  Ismét:
  http://www.kih.gov.hu/alaptev/partfogo/mediacio
  De nem is értem. Ha hozzászolsz valamihez, akkor elősör miért nem írod be a gugliba vagy jahúba, hogy "közvetítői eljárás" és máris látod az ELSŐ találatnál, hogy a bűncselekmény utalható közvetítői eljárásra???!!!!”
 • 44. RickCartman 2010. június 22. 00:38
  „reszegenisjozan
  egyedül a te hozzászólásaidnak van értelme, de lásd be, ezekkel itt hiába vitatkozol. A "nép", az "istenadta nép" vért kar inni, látod.Úgysem fognak, de legalább háboroghatnak. Hadd legyen meg nekik a ius murmurandi, úgyis ezt falják reggeltől estig, hogy mi van a "Bucival", meg a többi celebbel, és zabálják a mónikát.Nekik ez kell, a saját elbaltázott életüket látják minden ilyen "ügyben", észérvekkel itt semmire sem mégy.
  Csak csendben: gondolkodjunk, bárki a "véres" hozzászólók közül bármi hasonló helyzetben vajon hogyan vélekedne, ha ő maga, vagy a famíliából valaki lenne érdekelt? Gondolom, alábbhagyna a nagy "igazságérzetük".”
 • 43. reszegenisjozan 2010. június 22. 00:36
  „28. hozzászólás háté 2010.06.21. 15:00

  "Ha jog,-ha nem, egy bűnözőt nem illet meg az ártatlanság,--ne gyere itt a "mindentudójánossal""

  Már rosszul kezded!!! Ki a bűnöző????? Tudod: ártatlanság vélelme. Budai Bernadett szerint ártatlanság védelme :). Csak neked: http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_%C3%A1rtatlans%C3%A1g_v%C3%A9lelme

  János nem tud mindent, de tud olvasni és tudja, hogy az Interneten sok-sok információ található meg. Persze ehhez ismerni kell az összefüggéseket.

  "Milyen jog amelyik, a bűnözőnek elengedi a büntetést?--liberális/zsidó/ jog."
  Ki mondta, hogy elengedi????? Te csak a börtönről hallottál, mint bűntetésről?????
  Tudod a nevelés sem csak vesszőzésből áll. És most nem a liberális maszlagról írtam.”
 • 42. reszegenisjozan 2010. június 22. 00:29
  „25. hozzászólás Lobbo71 2010.06.21. 14:35

  Te értetted félre. Nemcsak a polgári peres eljárás úszható meg, hanem:
  "A megállapodás sikeres teljesítése esetén a büntetőeljárást a cselekmény súlyossága szerint vagy megszüntetik, vagy a bíró a büntetés kiszabásánál korlátlan enyhítést alkalmazhat, tehát bármilyen enyhe büntetést alkalmazhat. Fontos, hogy ezek a következmények csak a közvetítői eljárásban született megállapodások esetén alkalmazhatóak.

  Ha nem jött létre megállapodás, vagy azt a felek nem teljesítik, a büntetőeljárás a rendes menetében folytatódik tovább."

  Kiemelem: "... BŰNTETŐELJÁRÁST...MEGSZÜNTETIK...VAGY a bíró BÁRMILYEN ENYHE bűntetést alkalmazhat."
  Még egyzser: BŰNTETŐELJÁRÁS, nem polgári per, hanem bűntetőeljárás”
 • 41. reszegenisjozan 2010. június 22. 00:24
  „24. hozzászólás makacs 2010.06.21. 14:31

  "A Büntetőeljárásról szóló törvény (1998. évi XIX. tv.) 221/A. §-a szerint közvetítői eljárás alkalmazható bizonyos személy elleni, közlekedési és vagyon elleni bűncselekmény miatt indult büntetőeljárásban, ha a cselekmény ötévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, és az elkövető a nyomozás során beismerő vallomást tett.

  A mediáció több esetben kizárt, például, ha a bűncselekmény halált okozott, vagy ha az elkövető többszörös visszaeső." http://www.kih.gov.hu/alaptev/partfogo/mediacio

  Undorítóbb, mint ahogy gondoltad. Kicsit többet kellene olvasnod a mediációról, azaz a közvetítői eljárásról, akkor nem biztos, hogy marhaságnak tartanád.
  A szakértők, ill. azok az országok, ahol már régóta működik ez a gyakorlatban kiterjesztették és ajánlják másoknak is a kiterjesztés akár életelleni bűncselekmányek esetáben is!!!!! Na, erre varrjál gombot!!!

  Pl:
  "Más országokban a közlekedési bűncselekményekkel összefüggő gondatlan halálos eredmény sem zárja ki a mediációt, hiszen ilyen esetben az elhunyt személy helyett az elkövető a családnak nyújthat olyan hasznos segítséget, amely alapja lehet a büntetőjogi következmények elkerülésének." http://www.fovarosi.birosag.hu/szellemimuhely/a_kozvetitoi_eljaras2.pdf
  vagy
  "Szakértők a mediációt évtizedek óta alkalmazó országokban (pl. Ausztria, Norvégia) gyakran
  említik, hogy a mediáció előnyei jobban érzékelhetőek lehettek volna, ha e szolgáltatás súlyosabb
  bűncselekmények esetén is elérhető. Ennek megfelelően az intézményesítést és jogi szabályozást
  most kezdő országok számára azt ajánlják, hogy a mediáció minél előbb alkalmazható legyen
  súlyos bűncselekmények esetében is [lásd: Fellegi, B. (2005), Meeting the Challenges of
  Implementing Restorative Justice in Central and Eastern Europe, Final Report of the AGIS
  project of the European Forum for Restorative Justice, Leuven.,
  http://www.euforumrj.org/readingroom/FinalAGIS2publication.pdf]."
  forrás: http://www.fellegi.hu/files/KozvetitoiTv_velemeny_Borcsa.pdf”
 • 40. reszegenisjozan 2010. június 22. 00:15
  „Ha mér megtörtént ez a sajnálatos eset, akkor az akasztás, a vérszomj, az irigykedés, stb. mellett picit tanuljunk is:

  http://www.kih.gov.hu/alaptev/partfogo/mediacio

  Nem akarok nagyon mélyen belefolyni a részletezésbe. A jogi gyakorlat eléggé kiforratlan Magyarországon. Szakértők a törvény tervezetén ill. a jogértelemezésen, jogalkalmazáson is változtatnának, ill. változtatnakis folyamatosan.

  Stohlnak feltételezhetőn hozzáértő ügyvédjei vannak. Tudják mit, miért tesznek. És tudjátok ki a jó ügyvéd??? Aki ismeri a törvényeket, szabályokat. És ki a sztárügyvéd???? Aki ismeri a bírókat!!!
  Itt elég ismerni az ügyészt...”
 • 39. molyhos_tölgy 2010. június 21. 23:42
  „Pali bácsi !! be tetszik érni 10millával?! ez a művészúrnak csak annyi mintha ön venne 1kg kenyeret meg 1l tejet... tessék magasabbra tenni a mércét, különben a bucikánk nem fog tanulni a történtekből!!!!”
 • 38. nasi12 2010. június 21. 22:15
  „Naaa csak kibuggyant a lóláb!
  Azért a hiénák, az ügyvédek nagyot kaszálnak a dolgon.
  Pali bácsi, hát szabad ilyet!
  10 milláért már nem is fáj a lábam annyira?”
 • 37. accelerator 2010. június 21. 20:12
  „ha már homár legyek kövér!!! JUhéjjj!!!! Pali bácsi!!!!! :D”
 • 36. lajoos 2010. június 21. 18:09
  „Pali bácsit valaki "talán" jó tanácsokkal látja el és később jelentkezik a honoráriumért?Kicsit gyanús ,hogy Pali bácsi ennyire kikupálódott...Persze büntessék a vétkest,mint mindenki mást. Ejnye-bejnye Pali bácsi,hogy kalkuláltad ki a 10 misit?”
 • 35. Elektra 2010. június 21. 18:05
  „19. Csodabimbo
  Nem tudom te mennyit segítettél mondjuk az árvízkárosultaknak? Nem mondom, hogy éppen elég emberen segítettem már, mert abból sosem lehet elég... De ha te úgy gondolod, hogy pénzért bármit meg lehet úszni, akkor drogozz nyugodtan, meg adj belőle a gyerekeidnek is.. Ha én kerülnék hasonló helyzetbe nem a zsebemet akarnám tömni, hanem méltó büntetést szeretnék az elkövetőnek. 77 éves bácsinak meg nem dolgozni kéne, hanem piheni. A gyerekei nem tudták (inkább akarták) megoldani a hatalmas mezőgazdasági problémáit? Egyszerűbb a tenyerüket tartani. Nem sírni kéne, hogy éhen halnak, mert az idős apuka nem tud dolgozni... De egyébként tőlem akár 100 millát is kérhet legyen vele boldog... De az S.A. akkor is kapja meg az a büntetést amit nagyon is megérdemel.”
 • 34. VJack 2010. június 21. 17:44
  „Azt, hogy Buci a későbbiekben embereket veszélyeztessen, a mostani sértett lefizetése, véleményének, megbocsátásának megvásárlása, megvásárolhatósága dönti el? Fain.”
 • 33. stunde2 2010. június 21. 17:10
  „A kártérítést Buci biztosítójának kell benyújtani. Aztán, ha a biztosító nem fogadja el, akkor lehet menni bíróságra, de akkor sem Bucit perelik, hanem a biztosítót. Ugyanis a biztosító a díj ellenében kártérítésre kötelezett...
  Közvetítői eljárásra utalni ittasan, kábítószer hatása alatt elkövetett cserben hagyásos gázolást, azaz bűncselekményt nem lehet.
  Ez van...”
 • 32. anuvuk 2010. június 21. 17:08
  „9. Nekem is az ugrott be, rutinból szippantott, meg még fog is, sajnos - büntetlenül !!!”
 • 31. astra1 2010. június 21. 16:25
  „Aha. Tehát 6 évente lehet részegen vezetni?”
 • 30. máris 2010. június 21. 15:54
  „STOHL, NEM VISSZAESŐ, MERT A TÖBBI BALHÉJA ÓTA LETELT 5 ÉV. A MÁSIK AUTÓ UTASA IS FEL AKARJA JELENTENI,GONDOLOM MOST KALKULÁLJA KI MAJD A KÁRTÉRÍTÉS ÖSSZEGÉT, MIUTÁN MEGHALLJA, PALI BÁCSIÉT!?!A VÉGÉN LESZ MAJD EGY EJNYE--BEJNYE!!!! BUCINAK!!!!”
 • 29. háté 2010. június 21. 15:14
  „Hát ha lehetne kérni az élettől valamit, akkor ezek a drogos bűnözők,---felmentőikkel és családjukkal találkozzanak az úton!--a többit a helyzet lerendezi.
  A józan, drog-nélkül és bűnözés nélkül élőket hagyják, a természet rendje szerint élni.”
 • 28. háté 2010. június 21. 15:00
  „3. hozzászólás reszegenisjozan

  Ha jog,-ha nem, egy bűnözőt nem illet meg az ártatlanság,--ne gyere itt a "mindentudójánossal"

  Milyen jog amelyik, a bűnözőnek elengedi a büntetést?--liberális/zsidó/ jog.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kávé és a tea is védi a szívet

Mérsékelten fogyasztva a tea és a kávé is csökkenti a szívbetegségek kockázatát - állapították meg… Tovább olvasom