Kisalföld logö

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 18°C Még több cikk.

10 ing, 7 póló, két nadrág, 614 euró: bírósághoz fordult a tisztítószámla miatt

A méregdrága tisztítószámla miatt békebíróhoz fordult egy milánói férfi. A bíró azonban úgy ítélte meg, az ingmosás és vasalás akár hatszáztizennégy euróba is kerülhet.
A méregdrága tisztítószámla miatt békebíróhoz fordult egy milánói férfi. A bíró azonban úgy ítélte meg, az ingmosás és vasalás akár hatszáztizennégy euróba is kerülhet. Tíz ing, hét poló és két farmernadrág tisztítását kérte egy milánói férfi még két évvel ezelőtt.

A nyári főszezonban, augusztus közepén az akkor egyetlen nyitva tartó tisztítóhoz fordult, az egész városban nagymúltú családi vállalkozásként ismert Alberti tisztítóhoz: azonnali mosást és vasalást kért házhoz szállítással. Az ügyfél a tisztítást lakóháza portásával rendelte meg és Albertiék a portásnak mondták meg, mennyibe fog kerülni a kért munka. Az árkalkulációra az ügyfél igent mondott, két nap elteltével azonban meggondolta magát méregdrágának találva a számlát.

A tisztító ugyanis hatszáztizennégy eurót kért, közel kétszázezer forintnak megfelelő összeget. Az ügyfél a békebírósághoz fordult lopásnak nevezve a tisztító követelését és kártérítést is kért azért, mert a tisztító a kifizetetlen számla miatt nem adta vissza ingjeit, nadrágjait.

A békebíró két év elteltével hozott ítéletet megállapítva meg, hogy Albertiék nem sértették meg az ügyfél jogait. Előre értesítették a vásárlót a szolgáltatás áráról és ezt az ügyfél elfogadta. Az olasz kereskedelmi piac szabad, mindenki olyan árat szab, amilyet akar. Természetesen a kliensnek joga van más, olcsóbb szolgáltatást keresni, de nem így történt. Az ingek és a két farmer Albertiniéknél marad - idézte a békebírói határozatot az olasz sajtó.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV5: Attila lett a legösszeférhetetlenebb

A kiabáló katona és a rigolyás győri kereskedő nem jutott a villába: Attila lett az ötödik… Tovább olvasom