Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

10 ember, akinél balul sült el a jeges vödör-kihívás

Van aki fémedényt, vödröt, vagy egy nagy és nehéz kukát kap a nyakába víz helyett. Vannak, akik elesnek, vannak, akik túlvállalták magukat. Egy biztos: nem bírod ki nevetés nékül!
A kezdeményezés gyökere 2012-ig nyúlik vissza, mikor Pete Frates baseballjátékos megtudta, hogy egy gyógyíthatatlan betegségben, az ALS-ben szenved. Az ALS (amiotrófiás laterális szklerózis) következtében az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői idegsejtek pusztulásnak indulnak, ami végül bénuláshoz és a légzőizmok mozgásának leállásához vezet. Azért, hogy felhívja a szörnyű betegségre a figyelmet, Pete és barátai kitalálták a jeges vödör-kihívást.

Ennek lényege, hogy ha kihívnak, vagy egy vödör jeges vizet borítasz a fejedre, amit aztán persze meg is kell osztanod valamelyik közösségi médiás oldalon, vagy megkérnek, hogy adományozz az ALS-ben szenvedő betegeknek. A kihívást elfogadóknak újabb ismerősöket kell felszólítaniuk, hogy vállalják a jeges tortúrát.

A BuzzFeed összeválogatta a legszerencsétlenebb önjelölteket. Lássuk!

1. Akinek a barátai úgy gondolták, egy tál víz nem elég2. Az úriember, aki a több vödör jeges vizen kívül egy fémedényt is kap az arcába3. A kissrác, aki későn jön rá, hogy túlvállalta magát4. Az önjelölt, ámde ügyetlen segítő5. Amikor a vizen kívül valami más is becsorog6. Aki keménykedni akar. A horgászbotot a fürdőkádban mi sem értjük7. Akik nincsenek összhangban8. Aki a kutyáját is bevonja9. Aki nem elég bevállalós, de kimaradni nem akar10. Akinek víz helyett a vödör borul a nyakábaÁm ezzel nincs vége! További videókat a BuzzFeed oldalán találsz >>

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hollywoodban debütált a ˝Ha maradnék˝ - fotók, előzetes

A film egy gondalan tinédzser életének hirtelen, drámai fordulatáról szól. Tovább olvasom